X
Toca aquí para ir a una versión del sitio para dispositivos móviles.

Foro de asistencia

Green border on MP4 videos

Publicadas

Yesterday when the beta channel updated to 55 all MP4 videos starting showing a thick green line at the bottom. The problem goes away when I start in Safe Mode.

- Safe Mode - NO problem, NO green line. - New profile - Problem persists. - All addons disabled on normal profile without safe mode - Problem persists. - Hardware acc. disabled - Problem persists. - Reset all my custom prefs on about:config (even the default modified ones that fills in after restart) - Problem persists.

Whatever Safe Mode is doing seems to do the trick. I suspect it disables hardware compositing but I haven't figured a way to configure that on Normal Mode.

Might this be a BETA issue? Or am I missing something?

Yesterday when the beta channel updated to 55 all MP4 videos starting showing a thick green line at the bottom. The problem goes away when I start in Safe Mode. - Safe Mode - NO problem, NO green line. - New profile - Problem persists. - All addons disabled on normal profile without safe mode - Problem persists. - Hardware acc. disabled - Problem persists. - Reset all my custom prefs on about:config (even the default modified ones that fills in after restart) - Problem persists. Whatever Safe Mode is doing seems to do the trick. I suspect it disables hardware compositing but I haven't figured a way to configure that on Normal Mode. Might this be a BETA issue? Or am I missing something?
Capturas de pantalla adjuntas

Solución elegida

guigs said

Hi ZzzZombi, Safe Mode could mean that it could be an add on as well, however you mentioned in a new profile it happens so that may not be it. It could still be a combination of one or two add ons. You are correct, the other culprit could be hardware acceleration. In your about:support info there is a Graphics section. If you could see if there are any pending updates in your web gl or graphics card? Try that and please post back your results, then we can file a bug if its a specific graphics issue. Ty!

After disabling/enabling various about:config hardware related entries, I found out disabling "media.windows-media-foundation.allow-d3d11-dxva" entry solved my problem.

For clarity, I have a Geforce 8800GT GPU (quite old). I guess my GPU, or rather, the driver I use have the old dxva DLLs for DirectX video. So Firefox tried to find the corresponding newer DLLs, therefore the problem occured (this is all my speculation, I'm no hardware expert)

MP4 videos work perfectly as they were before. I don't know if I should keep that entry disabled and just use it like that on this machine or is this really a bug and that setting shouldn't be enabled on my GPU.

By the way, here's the link to an MP4 video that I had problem: https://www.quirksmode.org/html5/videos/big_buck_bunny.mp4

Leer esta respuesta en su contexto 15
Citar

Datos adicionales del sistema

Plugins instalados

  • Shockwave Flash 26.0 r0

Aplicación

  • Firefox 55.0b1
  • Agente de usuario: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:55.0) Gecko/20100101 Firefox/55.0
  • URL de asistencia: https://support.mozilla.org/1/firefox/55.0/WINNT/en-US/

Extensiones

  • Auto Unload Tab 0.9.1.5 ({d3c46ca0-999d-11da-a72b-0800200c9a66})
  • Cookie AutoDelete 1.3.1 (CookieAutoDelete@kennydo.com)
  • Google search link fix 1.6.3 (jid0-XWJxt5VvCXkKzQK99PhZqAn7Xbg@jetpack)
  • gtranslate 0.14.0 ({aff87fa2-a58e-4edd-b852-0a20203c1e17})
  • Imagus 0.9.8.52 ({00000f2a-7cde-4f20-83ed-434fcb420d71})
  • Popup Blocker (strict) 0.3.2 ({de22fd49-c9ab-4359-b722-b3febdc3a0b0})
  • Private Tab 0.2.2 (privateTab@infocatcher)
  • Quick Context Search 1.5.4 (quickcontextsearch@pf)
  • Reddit Enhancement Suite 5.6.4 (jid1-xUfzOsOFlzSOXg@jetpack)
  • Save Image in Folder 1.3.18 ({5e594888-3e8e-47da-b2c6-b0b545112f84})
  • Stylus 1.1.0 ({7a7a4a92-a2a0-41d1-9fd7-1e92480d612d})
  • uBlock Origin 1.12.4 (uBlock0@raymondhill.net)
  • Violentmonkey 2.6.3 ({aecec67f-0d10-4fa7-b7c7-609a2db280cf}) (inactivo)

JavaScript

  • incrementalGCEnabled: True

Gráficos

  • adapterDescription: NVIDIA GeForce 8800 GT
  • adapterDescription2:
  • adapterDeviceID: 0x0611
  • adapterDeviceID2:
  • adapterDrivers: nvd3dumx,nvwgf2umx,nvwgf2umx nvd3dum,nvwgf2um,nvwgf2um
  • adapterDrivers2:
  • adapterRAM: 1024
  • adapterRAM2:
  • adapterSubsysID: 00000000
  • adapterSubsysID2:
  • adapterVendorID: 0x10de
  • adapterVendorID2:
  • clearTypeParameters: DISPLAY1 [ Gamma: 2,2 Pixel Structure: RGB ClearType Level: 100 Enhanced Contrast: 400 ] DISPLAY2 [ Gamma: 2,2 Pixel Structure: RGB ClearType Level: 100 Enhanced Contrast: 400 ]
  • crashGuards: []
  • currentAudioBackend: wasapi
  • direct2DEnabled: False
  • direct2DEnabledMessage: [u'']
  • directWriteEnabled: False
  • directWriteVersion: 10.0.15063.413
  • driverDate: 11-14-2016
  • driverDate2:
  • driverVersion: 21.21.13.4201
  • driverVersion2:
  • featureLog: {u'fallbacks': [], u'features': [{u'status': u'force_enabled', u'description': u'Compositing', u'log': [{u'status': u'available', u'type': u'default'}, {u'status': u'force_enabled', u'message': u'Force-enabled by pref', u'type': u'user'}], u'name': u'HW_COMPOSITING'}, {u'status': u'available', u'description': u'Direct3D11 Compositing', u'log': [{u'status': u'available', u'type': u'default'}], u'name': u'D3D11_COMPOSITING'}, {u'status': u'disabled', u'description': u'Direct2D', u'log': [{u'status': u'available', u'type': u'default'}, {u'status': u'disabled', u'message': u'Disabled via gfx.direct2d.disabled', u'type': u'user'}], u'name': u'DIRECT2D'}, {u'status': u'available', u'description': u'Direct3D11 hardware ANGLE', u'log': [{u'status': u'available', u'type': u'default'}], u'name': u'D3D11_HW_ANGLE'}, {u'status': u'unavailable', u'description': u'WebRender', u'log': [{u'status': u'opt-in', u'message': u'WebRender is an opt-in feature', u'type': u'default'}, {u'status': u'unavailable', u'message': u"Build doesn't include WebRender", u'type': u'runtime'}], u'name': u'WEBRENDER'}]}
  • info: {u'AzureCanvasAccelerated': 0, u'AzureCanvasBackend': u'skia', u'AzureFallbackCanvasBackend': u'cairo', u'AzureContentBackend': u'cairo'}
  • isGPU2Active: False
  • numAcceleratedWindows: 1
  • numTotalWindows: 1
  • webgl1DriverExtensions: GL_ANGLE_depth_texture GL_ANGLE_framebuffer_blit GL_ANGLE_framebuffer_multisample GL_ANGLE_instanced_arrays GL_ANGLE_lossy_etc_decode GL_ANGLE_pack_reverse_row_order GL_ANGLE_request_extension GL_ANGLE_robust_client_memory GL_ANGLE_texture_compression_dxt3 GL_ANGLE_texture_compression_dxt5 GL_ANGLE_texture_usage GL_ANGLE_translated_shader_source GL_CHROMIUM_bind_generates_resource GL_CHROMIUM_bind_uniform_location GL_CHROMIUM_copy_compressed_texture GL_CHROMIUM_copy_texture GL_CHROMIUM_sync_query GL_EXT_blend_minmax GL_EXT_color_buffer_half_float GL_EXT_debug_marker GL_EXT_discard_framebuffer GL_EXT_disjoint_timer_query GL_EXT_draw_buffers GL_EXT_frag_depth GL_EXT_map_buffer_range GL_EXT_occlusion_query_boolean GL_EXT_read_format_bgra GL_EXT_robustness GL_EXT_sRGB GL_EXT_shader_texture_lod GL_EXT_texture_compression_dxt1 GL_EXT_texture_filter_anisotropic GL_EXT_texture_format_BGRA8888 GL_EXT_texture_rg GL_EXT_texture_storage GL_EXT_unpack_subimage GL_KHR_debug GL_NV_EGL_stream_consumer_external GL_NV_fence GL_NV_pack_subimage GL_NV_pixel_buffer_object GL_OES_EGL_image GL_OES_EGL_image_external GL_OES_compressed_ETC1_RGB8_texture GL_OES_depth32 GL_OES_element_index_uint GL_OES_get_program_binary GL_OES_mapbuffer GL_OES_packed_depth_stencil GL_OES_rgb8_rgba8 GL_OES_standard_derivatives GL_OES_texture_float GL_OES_texture_float_linear GL_OES_texture_half_float GL_OES_texture_half_float_linear GL_OES_texture_npot GL_OES_vertex_array_object
  • webgl1Extensions: ANGLE_instanced_arrays EXT_blend_minmax EXT_color_buffer_half_float EXT_frag_depth EXT_shader_texture_lod EXT_texture_filter_anisotropic EXT_disjoint_timer_query MOZ_debug OES_element_index_uint OES_standard_derivatives OES_texture_float OES_texture_float_linear OES_texture_half_float OES_texture_half_float_linear OES_vertex_array_object WEBGL_color_buffer_float WEBGL_compressed_texture_s3tc WEBGL_debug_renderer_info WEBGL_debug_shaders WEBGL_depth_texture WEBGL_draw_buffers WEBGL_lose_context MOZ_WEBGL_lose_context MOZ_WEBGL_compressed_texture_s3tc MOZ_WEBGL_depth_texture
  • webgl1Renderer: Google Inc. -- ANGLE (NVIDIA GeForce 8800 GT Direct3D11 vs_4_0 ps_4_0)
  • webgl1Version: OpenGL ES 2.0 (ANGLE 2.1.0.dec065540d5f)
  • webgl1WSIInfo: EGL_VENDOR: Google Inc. (adapter LUID: 0000000000008104) EGL_VERSION: 1.4 (ANGLE 2.1.0.dec065540d5f) EGL_EXTENSIONS: EGL_EXT_create_context_robustness EGL_ANGLE_d3d_share_handle_client_buffer EGL_ANGLE_d3d_texture_client_buffer EGL_ANGLE_surface_d3d_texture_2d_share_handle EGL_ANGLE_query_surface_pointer EGL_ANGLE_window_fixed_size EGL_ANGLE_keyed_mutex EGL_ANGLE_surface_orientation EGL_ANGLE_direct_composition EGL_NV_post_sub_buffer EGL_KHR_create_context EGL_EXT_device_query EGL_KHR_image EGL_KHR_image_base EGL_KHR_gl_texture_2D_image EGL_KHR_gl_texture_cubemap_image EGL_KHR_gl_renderbuffer_image EGL_KHR_get_all_proc_addresses EGL_KHR_stream EGL_KHR_stream_consumer_gltexture EGL_NV_stream_consumer_gltexture_yuv EGL_ANGLE_flexible_surface_compatibility EGL_ANGLE_stream_producer_d3d_texture_nv12 EGL_ANGLE_create_context_webgl_compatibility EGL_CHROMIUM_create_context_bind_generates_resource EGL_EXTENSIONS(nullptr): EGL_EXT_client_extensions EGL_EXT_platform_base EGL_EXT_platform_device EGL_ANGLE_platform_angle EGL_ANGLE_platform_angle_d3d EGL_ANGLE_device_creation EGL_ANGLE_device_creation_d3d11 EGL_ANGLE_experimental_present_path EGL_KHR_client_get_all_proc_addresses
  • webgl2DriverExtensions: -
  • webgl2Extensions: -
  • webgl2Renderer: WebGL creation failed: * Error during ANGLE OpenGL init. * Error during ANGLE OpenGL init. * Error during ANGLE OpenGL init. * Error during ANGLE OpenGL init. * Error during ANGLE OpenGL init. * Exhausted GL driver caps.
  • webgl2Version: -
  • webgl2WSIInfo: -
  • windowLayerManagerRemote: True
  • windowLayerManagerType: Direct3D 11

Preferencias modificadas

Miscelánea

  • JS del usuario: no
  • Accesibilidad: no
guigs
  • Top 25 Contributor
  • Administrator
  • Moderator
1036 soluciones 11317 respuestas
Publicadas

Hi ZzzZombi, Safe Mode could mean that it could be an add on as well, however you mentioned in a new profile it happens so that may not be it. It could still be a combination of one or two add ons.

You are correct, the other culprit could be hardware acceleration. In your about:support info there is a Graphics section. If you could see if there are any pending updates in your web gl or graphics card?

Try that and please post back your results, then we can file a bug if its a specific graphics issue. Ty!

Hi ZzzZombi, Safe Mode could mean that it could be an add on as well, however you mentioned in a new profile it happens so that may not be it. It could still be a combination of one or two add ons. You are correct, the other culprit could be hardware acceleration. In your about:support info there is a Graphics section. If you could see if there are any pending updates in your web gl or graphics card? *[[Upgrade your graphics drivers to use hardware acceleration and WebGL]] Try that and please post back your results, then we can file a bug if its a specific graphics issue. Ty!
¿Te resultó útil este artículo? 0
Citar
guigs
  • Top 25 Contributor
  • Administrator
  • Moderator
1036 soluciones 11317 respuestas
Publicadas

Can you please also grab the link to where this is happening so that we can file a test bug, I am going to file a bug in Graphics Audio/Video, however if you feel comfortable - and they you can cc this person:

Can you please also grab the link to where this is happening so that we can file a test bug, I am going to file a bug in Graphics Audio/Video, however if you feel comfortable - and they you can cc this person: *[https://bugzilla.mozilla.org/enter_bug.cgi?product=Core&component=Audio%2FVideo]
¿Te resultó útil este artículo?
Citar
cor-el
  • Top 10 Contributor
  • Moderator
15347 soluciones 139140 respuestas
Publicadas

This is probably because the player doesn't fully occupy the space that the overlay creates leaving some green background visible (this overlay usually shows as a green block).

What happens when player controls are displayed?

Is that in the green area?

This is probably because the player doesn't fully occupy the space that the overlay creates leaving some green background visible (this overlay usually shows as a green block). What happens when player controls are displayed? Is that in the green area?
¿Te resultó útil este artículo? 0
Citar

Solución elegida

guigs said

Hi ZzzZombi, Safe Mode could mean that it could be an add on as well, however you mentioned in a new profile it happens so that may not be it. It could still be a combination of one or two add ons. You are correct, the other culprit could be hardware acceleration. In your about:support info there is a Graphics section. If you could see if there are any pending updates in your web gl or graphics card? Try that and please post back your results, then we can file a bug if its a specific graphics issue. Ty!

After disabling/enabling various about:config hardware related entries, I found out disabling "media.windows-media-foundation.allow-d3d11-dxva" entry solved my problem.

For clarity, I have a Geforce 8800GT GPU (quite old). I guess my GPU, or rather, the driver I use have the old dxva DLLs for DirectX video. So Firefox tried to find the corresponding newer DLLs, therefore the problem occured (this is all my speculation, I'm no hardware expert)

MP4 videos work perfectly as they were before. I don't know if I should keep that entry disabled and just use it like that on this machine or is this really a bug and that setting shouldn't be enabled on my GPU.

By the way, here's the link to an MP4 video that I had problem: https://www.quirksmode.org/html5/videos/big_buck_bunny.mp4

''guigs [[#answer-977976|said]]'' <blockquote> Hi ZzzZombi, Safe Mode could mean that it could be an add on as well, however you mentioned in a new profile it happens so that may not be it. It could still be a combination of one or two add ons. You are correct, the other culprit could be hardware acceleration. In your about:support info there is a Graphics section. If you could see if there are any pending updates in your web gl or graphics card? *[[Upgrade your graphics drivers to use hardware acceleration and WebGL]] Try that and please post back your results, then we can file a bug if its a specific graphics issue. Ty! </blockquote> After disabling/enabling various about:config hardware related entries, I found out disabling "'''media.windows-media-foundation.allow-d3d11-dxva'''" entry solved my problem. For clarity, I have a Geforce 8800GT GPU (quite old). I guess my GPU, or rather, the driver I use have the old dxva DLLs for DirectX video. So Firefox tried to find the corresponding newer DLLs, therefore the problem occured (this is all my speculation, I'm no hardware expert) MP4 videos work perfectly as they were before. I don't know if I should keep that entry disabled and just use it like that on this machine or is this really a bug and that setting shouldn't be enabled on my GPU. By the way, here's the link to an MP4 video that I had problem: https://www.quirksmode.org/html5/videos/big_buck_bunny.mp4
¿Te resultó útil este artículo? 15
Citar
dubbekarl 0 soluciones 13 respuestas
Publicadas

Any news on this issue? I started noticing it happening to me a couple of weeks ago. For instance, a green 10½ pixel high green bar in the bottom of YouTube videos (visible under the controls). It's also present in full screen and when the controls are hidden. Also visible on other video sites (e.g. teamcoco.com/videos).

I have a nVidia GeForce GTX 260 graphics adapter with the most current driver (342.01). I'm currently running FF 55.0.2 (64-bit) on Windows 10 with all updates applied.

Any news on this issue? I started noticing it happening to me a couple of weeks ago. For instance, a green 10½ pixel high green bar in the bottom of YouTube videos (visible under the controls). It's also present in full screen and when the controls are hidden. Also visible on other video sites (e.g. teamcoco.com/videos). I have a nVidia GeForce GTX 260 graphics adapter with the most current driver (342.01). I'm currently running FF 55.0.2 (64-bit) on Windows 10 with all updates applied.
¿Te resultó útil este artículo?
Citar
guigs
  • Top 25 Contributor
  • Administrator
  • Moderator
1036 soluciones 11317 respuestas
Publicadas

Hi dubbekarl, Since you have a different GPU, please open up a new question and reference this one. It is not the same issue, however same symptoms.

Thank you for your help, and I look forward to troubleshooting yours.

All the best.

Hi dubbekarl, Since you have a different GPU, please open up a new question and reference this one. It is not the same issue, however same symptoms. Thank you for your help, and I look forward to troubleshooting yours. All the best.
¿Te resultó útil este artículo?
Citar
guigs
  • Top 25 Contributor
  • Administrator
  • Moderator
1036 soluciones 11317 respuestas
Publicadas

Thank you for the reminder here, for those that take an interest in this, I also filed a bug in Bug 1395665

Thank you for the reminder here, for those that take an interest in this, I also filed a bug in [https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1395665 Bug 1395665]
¿Te resultó útil este artículo?
Citar
dubbekarl 0 soluciones 13 respuestas
Publicadas

New question created as requested:

https://support.mozilla.org/en-US/questions/1173921

New question created as requested: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1173921
¿Te resultó útil este artículo?
Citar
dubbekarl 0 soluciones 13 respuestas
Publicadas

guigs said

Hi dubbekarl, Since you have a different GPU, please open up a new question and reference this one. It is not the same issue, however same symptoms. Thank you for your help, and I look forward to troubleshooting yours. All the best.

Judging by the comments in the other thread I created, circumventing the bug using about:config or always running the browser in Safe Mode is the correct solutions that everyone should use. So back to Chrome it is.

''guigs [[#answer-1002198|said]]'' <blockquote> Hi dubbekarl, Since you have a different GPU, please open up a new question and reference this one. It is not the same issue, however same symptoms. Thank you for your help, and I look forward to troubleshooting yours. All the best. </blockquote> Judging by the comments in the other thread I created, circumventing the bug using about:config or always running the browser in Safe Mode is the correct solutions that everyone should use. So back to Chrome it is.
¿Te resultó útil este artículo?
Citar
user1089320 0 soluciones 9 respuestas
Publicadas

I have the same problem, with EVGA GeForce 8600 GT, using latest nvidia driver. Windows 10 x64 bit, 1920x1080. No problem with Edge or IE. Have tried with and without hardware acceleration, and with all plugins disabled - same green border(s). Disabling "media.windows-media-foundation.allow-d3d11-dxva" does not help. Safe mode - no problem.

I have the same problem, with EVGA GeForce 8600 GT, using latest nvidia driver. Windows 10 x64 bit, 1920x1080. No problem with Edge or IE. Have tried with and without hardware acceleration, and with all plugins disabled - same green border(s). Disabling "media.windows-media-foundation.allow-d3d11-dxva" does not help. Safe mode - no problem.

Modificadas por user1089320 el

¿Te resultó útil este artículo?
Citar
Haz una pregunta

Debes ingresar a tu cuenta para responder mensajes. Por favor inicia una nueva pregunta, si no tienes una cuenta aún.