Showing questions tagged: Show all questions
  • Solved

Thunderbird can Receive but not send (Gmail)

Hi, Im having trouble with this for a couple of days now. Thunderbird will receive emails just fine but when trying to send a mail from any of either accounts (i have 2 … (read more)

Hi,

Im having trouble with this for a couple of days now.

Thunderbird will receive emails just fine but when trying to send a mail from any of either accounts (i have 2 gmail accounts in my thunderbird client) it gives me an error message saying that the gmail server for smtp timed out

Thunderbird version 78.10.1 64 bit on Windows

This are the settings for both accounts:

Outgoing smtp.gmail.com Port 465 SSL/TLS Authentication method: Normal password

Incoming: imap.gmail.com Port 993 SSL/TLS Authentication method: Normal Password

I already turned of my firewall and antivirus and i have checked if the ports are blocked on my router and they are not blocked.

Please can anyone help with this

Thnx

Asked by qtech.central 5 days ago

Answered by mickdk2010 5 days ago

  • Solved

(Replies I found said post again bec prior conversation closed) VERY very slow performance since last upgrade

I have reviewed as best I can, and followed as best I could, the recommendations to others who had this problem. It doesn't seem to me it's CPU overload. I have automati… (read more)

I have reviewed as best I can, and followed as best I could, the recommendations to others who had this problem. It doesn't seem to me it's CPU overload. I have automatic updates configured for both TB and Windows 10 home.Over the last several months, all TB operations have been slow, and seem to be getting slower. In the time I've been using TB happily, at least a decade I'd guess, I've never had anything like this, including on my current PC. Not one activity starts promptly, all have the dreaded blue loading circle. It's most marked on initial load, but appears nearly all the time, including while typing text into emails. Thanks for your help.

Asked by CFogelman 1 week ago

Answered by christ1 6 days ago

  • Solved

Sites look corrupted in Firefox

Something strange happening with my Firefox for a few months, you can see the screens below. Letters disappear (but visible under selection or Ctrl+A), images are broken … (read more)

Something strange happening with my Firefox for a few months, you can see the screens below. Letters disappear (but visible under selection or Ctrl+A), images are broken (but totally fine after being saved on PC), and all these acid green and pink parts make internet surfing a challenge. Refreshing pages doesn't help.

I tried deleting and reinstalling Firefox anew, without all plugins and stuff but the problem still was there. Cleaned the system with CCleaner, checked with ESET Internet Security. Google Chrome, Windows file explorer and all other programs are totally fine.

Please help!

Asked by tarkoanumori 2 weeks ago

Answered by cor-el 2 weeks ago

  • Solved

Cannot upload image, the page re-renders

Ever since the Firefox for Android 79 was released I cannot upload an image to any website. For example the form where I am typing this question has a field Add images (o… (read more)

Ever since the Firefox for Android 79 was released I cannot upload an image to any website. For example the form where I am typing this question has a field Add images (optional):. When I click the Browse button below it, the system select dialog appears, I select an image and when I click Done, Firefox returns to the page and re-renders it as if the app is restarted, and the chosen image does not appear in the field. I noticed that if I spend very little time in the select file dialog, e.g. choose one of the recent images, the file selection is successful – it appears in the form field and can be uploaded. I don’t know if is connected to this issue but when I switch quickly (like less than 5 seconds) to a messaging app to retrieve anaccess code for example, the page is re-rendered again. Tried installing and uninstalling to no avail. Reinstalled the last version before the Firefix Daylight upgrade, 69.11.0, and there I had no problem. I am using Samsung Galaxy A10 with Androud 10.

Asked by Sava Chankov 1 week ago

Answered by Mohamed Adnan 1 week ago

  • Solved

My website does not load properly on Mozilla Browser.

Hey, I have a custom build website, I do make changes consistently, But these changes aren't showing properly on firefox immediately. But on other browsers, these changes… (read more)

Hey, I have a custom build website, I do make changes consistently, But these changes aren't showing properly on firefox immediately. But on other browsers, these changes are shown immediately. Also the website few sections does not load well on this browser. I want to the website to load properly on every browser, as Mozilla has a good number of users too. here is my Yourdetail website link so if you can check if there is a problem there. Or is there any problem at my end

Asked by ehsanch80 1 week ago

Answered by cor-el 1 week ago

  • Solved

Firefox passwords

I used CCleaner and i accidentaly removed my firefox passwords with that and i wanna know if i could get them back in some way? Because for one password i used the random… (read more)

I used CCleaner and i accidentaly removed my firefox passwords with that and i wanna know if i could get them back in some way? Because for one password i used the randomw site generated password and now its gone.

Asked by Mister.AB 1 week ago

Answered by cor-el 1 week ago

  • Solved

web interface issues, especially with the Asian app Line

I run Firefox 68.3.0 on an obsolete Samsung smartphone android 4.4.4. I have regularly troubles as slowness, irregular web pages loading with in-time modifications, and t… (read more)

I run Firefox 68.3.0 on an obsolete Samsung smartphone android 4.4.4. I have regularly troubles as slowness, irregular web pages loading with in-time modifications, and the worst: non accessibility of some part of the page!


Now I have serious serious problem after installing the Asian android app Line (who doesn't know it?). Infact, the developer need that I have to use browser in order to do some operations; in case agreement for privacy concern about public profiles, and also the install of the add-on OpenChat.

I stupidly tried various touching of phone screen, and obviously failed.

Asked by Zorro1 1 week ago

Answered by Seburo 1 week ago

  • Solved

ThunderBird unusual start up procedure

G'day from Down Under i am using first install of new TB 78, on W10 laptop.. after click on desktop TB icon I see blue windows, and it goes to blank silver screen an… (read more)

G'day from Down Under

i am using first install of new TB 78, on W10 laptop.. after click on desktop TB icon I see blue windows, and it goes to blank silver screen and it stalls. during trying to find a way around the stall I have stumbled across an unusual procedure , which works ,every time. I click lightly on the laptop keyboard blue light power icon , it blinks slowly , I then press spacebar , and TB then proceeds to the normal scenery picture screen on which I click and can then login my user name and TB activates and runs smoothly ... I can repeat this procedure every time ... why do I have to do this ? why does the unusual keyboard combination work ? last minute thought ... could it somehow be related to I do not have automatic updates allowed ? is there some TB coding expert who could answer this ? who ? how contact ? thanks to all who may read this and be able to help ..

Asked by Baudie1 3 weeks ago

Answered by sfhowes 3 weeks ago

  • Solved

Unable to watch live YouTube videos

Ever since installed Ubuntu 18.04.5 LTS (& latter upgraded to Ubuntu 20.04.2 LTS), I am unable to watch YT live videos! Below are the screenshots of the issue & a… (read more)

Ever since installed Ubuntu 18.04.5 LTS (& latter upgraded to Ubuntu 20.04.2 LTS), I am unable to watch YT live videos! Below are the screenshots of the issue & a test page report.

Asked by contact.rishikmr 1 week ago

Answered by jonzn4SUSE 1 week ago

  • Solved

Rendering artifacts still not fixed

You've tried to fix rendering issue and even reported bugfix message. Really? Even ur own site looks like... That. We, the free people, recomend u to stop making hollow p… (read more)

You've tried to fix rendering issue and even reported bugfix message. Really? Even ur own site looks like... That. We, the free people, recomend u to stop making hollow pressreleases for any subject (your di ersity and other nonprogramming scrap) and get back to real work. Fix it.

Asked by Butylkus 2 weeks ago

Answered by Seburo 1 week ago

  • Solved

streaming problems

hello. I currently have a problem not being able to stream films on netflix, amazon prime, disney plus using firefox browser. This issue happened overnight. Depending on … (read more)

hello.

I currently have a problem not being able to stream films on netflix, amazon prime, disney plus using firefox browser. This issue happened overnight. Depending on the site a certain error code message will pop up then the same yellow bar at the top says "the widevineCdm plugin has crashed..." i have reloaded the page, sent the report. uninstalled and installed firefox...but the issue continues. This happened roughtly 2 weeks ago and the problem hasnt resolved itself. Safari allows me to stream most sites barr disney plus. Can anyone help. I've tried many of the things google has suggested and it hasnt fixed the problem. I have tried chrome also, there seems to be the same issue. does anyone have suggestions

Asked by eshy_g 1 week ago

Answered by cor-el 1 week ago

  • Solved

Problems with Plusnet incoming mail server since upgrade to TB ver 78.10.0

I use Thunderbird to connect to my ISP ( Plusnet ) and since the upgrade to TB ver 78.10.0 a couple of days ago, when prompted, I have been unable to connect properly to… (read more)

I use Thunderbird to connect to my ISP ( Plusnet ) and since the upgrade to TB ver 78.10.0 a couple of days ago, when prompted, I have been unable to connect properly to the incoming mail server at Plusnet, mail.plus.net. TB says it is connected to the server, but I never get the password prompt, and eventually it times out and I am unable to read or download my emails through TB. I am using POPmail on Port 110 on mail.plus.net with no security set. I connect to the outgoing mail server fine and I can send emails from the laptop (running latest version of Windows 10). I have talked to Plusnet, and they have not been able to identify anything at their end. Are there any TB issues that you are aware of that could be causing this. My email is john@johnwelch.plus.net.

Regards John

Asked by john589 1 week ago

Answered by Toad-Hall 1 week ago

  • Solved

Thunderbird getting stuck on one account's inbox window when loading

I've used Thunderbird for a few years both on my desktop and laptop. Recently when opening the programme it gets stuck on the inbox of one of my accounts and I cannot mov… (read more)

I've used Thunderbird for a few years both on my desktop and laptop. Recently when opening the programme it gets stuck on the inbox of one of my accounts and I cannot move to any other window. I momentarily see a glimpse of the normal opening window with the listings down the left hand side, but that's all. I can find no way of moving away from this one fixed window. This is only happening on my desktop; the programme opens normally on my laptop.

I've tried uninstalling, turning off the pc, turning it back on and then re-installing, but this makes no difference.

Any advice would be most welcome

Asked by MikeP. 1 week ago

Answered by sfhowes 1 week ago

  • Solved

Preview takes FOREVER to Load and Print - WHY?

Ever since you last changed Preview, it takes FOREVER for the darn page to load (be seen in Preview) and then FOREVER more to print. Half the time my doc doesn't even sho… (read more)

Ever since you last changed Preview, it takes FOREVER for the darn page to load (be seen in Preview) and then FOREVER more to print. Half the time my doc doesn't even show up the first time Preview loads and I have to repeat it. The only work-around I've found is to open my doc in Safari and then print - which is insane. What's wrong with Firefox??

Asked by John Gordon 1 week ago

Answered by John Gordon 1 week ago

  • Solved

My font change when typing an answer

I like and use the font "comic sans ms" for my mails. Since a long time I have been surprized that the font change during the typing process. For instance, I type a text,… (read more)

I like and use the font "comic sans ms" for my mails. Since a long time I have been surprized that the font change during the typing process. For instance, I type a text, then I wich to past something into my text wich appears in another font (normal, the original font was different). But when I go on, I have to re-set the comic sans MS othewhise I stay in the past font, even if I type newline.

Asked by Georges 1 week ago

Answered by Toad-Hall 1 week ago

  • Solved

Complete settings for AT&T/Yahoo/Bellsouth

It appears to be a combination of AT&T's latest security protocol "Security Key" and Thunderbird's release "78" that is causing issues. We have two separate email acc… (read more)

It appears to be a combination of AT&T's latest security protocol "Security Key" and Thunderbird's release "78" that is causing issues.

We have two separate email accounts with additional identities that exhibiting the same problems. Without making any changes at the time, the identities quit receiving emails. One worked in the morning and stopped working in the afternoon, the identity in the other computer quit a couple of months ago. Now besides not receiving identity emails, neither account can send email.

The error message says sending of the password failed. I can log into both accounts and all the identities through Yahoo webmail and can send and receive emails just fine. The same is true for our email accounts on our iPhones, they never skipped a beat. One computer is win10 and the other win7 Professional.

The email is set up as "pop". What's a little different is that we have the older Bellsouth email account that is through Yahoo which is through AT&T. AT&T has been zero help with the settings.

I even hired an IT guy to have a try at it. He warned me that he has been through this before with other customers and it boils down to giving up Thunderbird, he couldn't get anywhere.

I really don't want to switch from Thunderbird, with my line of work I have a lot of folders with lots of emails I can't lose. Up to this point, Thunderbird has been great! And I really like its ease of use and functionality.

Please help! This is driving me nuts!

Thank you for your time, Dave ps. If I can get this working with confidence, I'll probably convert over to imap...

Asked by dave77t 1 week ago

Answered by sfhowes 1 week ago

  • Solved

Firefox no longer displays chess.com pages properly

Over the last 8 weeks or so, I have problems with Firefox displaying chess.com website. The problem is chess.com home page loads but the live play with 3D chess board pag… (read more)

Over the last 8 weeks or so, I have problems with Firefox displaying chess.com website. The problem is chess.com home page loads but the live play with 3D chess board page no longer displays the board fully (top edge cut off) & some other chess.com pages fail to load properly or fully (articles pages and opening analysis pages). I have cleared my browser history & tried reinstalling Firefox (& tried resetting my router) but with no effect. If I use an alternative browser chess.com site works fine & as a long time Firefox user I would prefer to continue with Firefox, but this issue means I will now access chess.com on an alternate browser! Any help gratefully received to help fix this, thanks, I look forward to a positive reply!

Asked by rpdickinson.me 1 week ago

Answered by Naheed 1 week ago

  • Solved

Using touch monitor causes full screen YouTube to go gray and unresponsive

If I use my touch monitor when a video player is full screen, the full screen Firefox window turns grey and becomes unresponsive to mouse and touch input. I can exit full… (read more)

If I use my touch monitor when a video player is full screen, the full screen Firefox window turns grey and becomes unresponsive to mouse and touch input. I can exit full screen with Esc or F but the problem persists in full screen mode until I restart Firefox. Picture attached is my monitor when Firefox is in full screen mode.

Asked by jaakko.pohjalainen 5 months ago

Answered by jaakko.pohjalainen 1 week ago