• Solved

Gmail's upcoming OAuth2 requirement

I've been running TB38/linux for a long time and have many extensions and .css entries. In order to comply with gmail's upcoming OAuth2 requirement, I just installed TB9… (read more)

I've been running TB38/linux for a long time and have many extensions and .css entries. In order to comply with gmail's upcoming OAuth2 requirement, I just installed TB91 and copied over the contents of my TB38 profile into the newly-created profile.

Imagine my disgust to find that none of my .css entries (mostly involving fonts not dealt with in the preferences) and most of my extensions and colors are inoperative. I've been tweaking TB since it was Netscape .9 and appearance and LEGIBILITY (Arial bold) is really important for something that I use for many hours per day. Quite frankly, I hate this new version. If I have to I will use it in order to avoid losing my SORTED email going back to 1995, but I'll do it resentfully.

It has been my experience that with each update I lose something of value to me -- hence my stop at V38. What is the oldest version of Thunderbird/linux that will satisfy gmail's OAuth2 requirement?

I'm sure I'm not the only one wondering...

Asked by bashley101 1 month ago

Answered by bashley101 1 month ago

  • Solved
  • Locked
  • Archived

Other Bookmarks popped up in Toolbar

On 1/5/21 at about 1200 PST, Other Bookmarks popped up in my Toolbar. I am trying to remove it but have had no success. I deleted the one website that was in Other Book… (read more)

On 1/5/21 at about 1200 PST, Other Bookmarks popped up in my Toolbar. I am trying to remove it but have had no success. I deleted the one website that was in Other Bookmarks but it is still in my Toolbar. How do I remove, Other Bookmarks from my Toolbar?

Asked by BigMetalWally 1 year ago

Answered by cor-el 1 year ago

  • Solved

Four alias accounts means four of the same folder list ? Isn't that possible with one list?

Hi. Have been helped a lot in the past through this road. Hopefully this 'inconvenience' will be resolved. My provider provides me with one mailbox with 5 alias addresses… (read more)

Hi. Have been helped a lot in the past through this road. Hopefully this 'inconvenience' will be resolved. My provider provides me with one mailbox with 5 alias addresses, from which my wife and I created our own accounts. TB has shown that entering these different mail accounts is necessary in order to be able to compose a message - each with their specific e-mail address. Until there no problem. However, because of this TB makes the same amount - always with the same content - lists 'Inbox', 'Sent', Drafts and everything else! So I see 4 times all the same folders appearing with all different accounts! It would be more manageable to have only one, since those aliases end up in the same mailbox, so the content is identical. Specifically: if we could enter all desired (alias) accounts in TB and thus send the message via the desired account, but only see one collective - yet the same - list appear. Plus, we're constantly getting notifications of all incoming messages that we've seen before with all the other aliases! Bit of an annoying abundance of the same thing over and over. Thank you for the help we hope to receive.

Asked by lucb3 3 months ago

Answered by lucb3 3 months ago

  • Solved
  • Archived

Getting 404 error on my banking site

I've been using my banking site for many years on my desktop computer. Today the site comes up but when I try to log in I get a "404" error message. I tried logging in wi… (read more)

I've been using my banking site for many years on my desktop computer. Today the site comes up but when I try to log in I get a "404" error message. I tried logging in with Edge and there was no problem. I have deleted all my banking cookies on Mozilla and the result is the same. This is a major problem and I would appreciate any suggestions.

Asked by pdlc1204 1 year ago

Answered by Terry 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Search engine hijacked, add-on page is empty

My search engine, set to be Google in Settings, is Yahoo every time I try to search. I went to your "solutions" page and followed all instructions, to no avail. When I … (read more)

My search engine, set to be Google in Settings, is Yahoo every time I try to search. I went to your "solutions" page and followed all instructions, to no avail. When I open "add-ons" I get nothing but a blank page. I deleted and reinstalled Firefox, and that did nothing either. I've been forced to change to Chrome as my default browser, and there I can use Google. Please help!

Asked by kraussmichaeli 1 year ago

Answered by cor-el 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Thunderbird 78 Dark Mode messes up emails - we need a switch to disable it.

After upgrading Thunderbird from v68 to v78 over the weekend, everything looked fine, but then I realized some emails display badly with Windows 10 running in Dark mode. … (read more)

After upgrading Thunderbird from v68 to v78 over the weekend, everything looked fine, but then I realized some emails display badly with Windows 10 running in Dark mode. Changing the Windows settings to display apps in Light mode doesn't help (and make other parts of Windows Light instead of Dark mode).

What I'm trying to find in about:config is a flag to tell Thunderbird to run in Light mode as I can't see many of my emails. I can highlight the body, but that's just a lame workaround.

First image show how the text is unreadable because Thunderbird only changed the background layout, but not the text; Image on the right I highlighted the whole email so I could read the text.

I saw other suggestions that either require meddling with some .css file quite heavily, or installing some add-on that doesn't fix the problem.

We just need a configuration flag to prevent Thunderbird from using the Windows Dark Mode (or more generic, one that doesn't follow the Windows Light or Dark mode on us).

Thank you developers.

Asked by Kaddath 1 year ago

Answered by Toad-Hall 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Close Multiple Tabs sub-menu in context menu

In the new version of the Developer Edition the options "close tabs to the right" and "close other tabs" are in a sub-menu named "Close Multiple Tabs" inside the context … (read more)

In the new version of the Developer Edition the options "close tabs to the right" and "close other tabs" are in a sub-menu named "Close Multiple Tabs" inside the context menu. Is there's a way to change this so that they will appear directly in the main context menu? I use "close tabs to the right" often and I find this very annoying.

Asked by gershonido 2 years ago

Answered by gershonido 2 years ago

  • Solved
  • Archived

Problem loading Google Drive

Hi there, We use GMail/ Calendar/ Drive for our business. On the official account, I am seeing a continuous - multi-day - situation where my Google Drive won't load when… (read more)

Hi there,

We use GMail/ Calendar/ Drive for our business. On the official account, I am seeing a continuous - multi-day - situation where my Google Drive won't load when I point my browser to it unless I do at least one refresh after getting to Drive and waiting for my list of folders and documents to show up.

In the mean time, the following error shows upon on the bottom left of my screen - "The server encountered an error. Please try again later." - this has persisted for over 2 weeks when I restarted using Fiefox earlier this month. I do not get this error when using Chrome or Safari.

Today, I am also not able to see the user who last modified a document or a folder last, as you can see in the image below.

Please tell me what I can do to fix this issue.

Thanks, Mahesh

Asked by Mahesh Singh 1 year ago

Answered by cor-el 1 year ago

  • Solved
  • Archived

New draft copy created on each save (POP3) [repost]

Hello! I'm writing this post because my previous post after a long time is still unsolved: please see at https://support.mozilla.org/it/questions/1246436. As described: … (read more)

Hello! I'm writing this post because my previous post after a long time is still unsolved: please see at https://support.mozilla.org/it/questions/1246436.

As described:

  • Each time I save/close a draft message, a new updated copy of the message is created in the local Draft folder, but the old one isn't deleted.
  • AutoSave do the same

Steps done:

  • removed all IMAP accounts.
  • verified that draft settings point correctly into "Other" Global Account Draft folder.
  • restarted TB in safe mode and tested again.
  • repaired the Draft folder with right click > repair
  • tried to rebuild Draft folder.

Regarding last step done, I tried to rebuild Draft folder from the Local Folders. This didn't work because if I:

  • first close TB,
  • remove Draft and Draft.MSF files and
  • restart TB,

TB itself does NOT recreate the Draft folder as expected; and each time I save a draft I receive an error asking to use a new local-draft folder because Draft folder is having an issue.

Please also note I already read this KB/thread:

without any success. :(

Regarding the last question (#1282944) I didn't find any Drafts and Drafts.msf files into 'Mail' folder - 'pop mail account name folder'.

Thank you so much helping me to solve this very annoying problem I'm experiencing since years! ilNebbioso

Asked by ilNebbioso 1 year ago

Answered by Toad-Hall 1 year ago

  • Solved
  • Archived

After Firefox update, when opening an ebay item from the search list all photos & text go to the left side, layout not normal

A day ago I did the Firefox update to 75.0. Since then I have had trouble viewing ebay items. After you do a ebay search a list of items show up. When you open an item… (read more)

A day ago I did the Firefox update to 75.0. Since then I have had trouble viewing ebay items. After you do a ebay search a list of items show up. When you open an item from a search list, you get a photo of the item usually on the left side and a description below the photo item. However, below and after the description everything including other seller photos and text are on the left side of the page. Normally they are across the page from the left side to right side. But now the layout is all on the left side. Everything is against the left side only and very hard to read. For many years I have never run into this problem before. I signed off and restarted Ebay with same problem. Looked at my son's computer and the ebay layout looked correct like like mine use to. I also opened up my google chrome browser and signed onto ebay. The ebay photos and text were correctly located on the page. So it appears that the recent update to firefox will not display the correct layout format in ebay. Can I download to the previous version of firefox? I 'm using latest Firefox browser 75.0 and running Windows 10. I attached a screen shot photo.

Asked by glennsaddress 2 years ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 2 years ago

  • Solved

Gmail with Thunderbird using OAUTH2 - not Connecting nor creating a Cookie

This is my first post. But I have been reading and benefiting from all the expertise I have found here for many years! Thanks to all! Trying to plan ahead for the Gmail… (read more)

This is my first post. But I have been reading and benefiting from all the expertise I have found here for many years! Thanks to all!

Trying to plan ahead for the Gmail OAUTH2 change, I upgraded to Tbird 91.9.0.

My Account Settings all transferred to the new version. I do have multi Gmail accounts, as well as other email accounts, but from other posts here, this should matter.

While I am a long term Tbird user, I am a newbie with OAUTH2. I can't seem to connect. So I am writing here for help!

My setup: - Dell notebook running W10 - internet connection strong - am using a Netgear Nighthawk Hotspot Router, which works great with

    everything else, so I really doubt that is an issue

- testing without a firewall; running McAfee - resetting Tbird account back to "Normal Password", then Gmail connects

Incoming Server set to IMAP: imap.gmail.com:993 w SSL/TLS and OAuth2 Outgoing: smtp.gmail.com:465 w SSL/TLS and OAuth2

I have been consistently testing with the same gmail account: - YES, I know my password; it works with both the Gmail web interface,

   or after going back to "Normal Password" instead of OAUTH2

- allow any Alert emails via Gmail Web Interface, repeatedly. - Ran Captcha ... many times! In case someone else reading here needs this, it is here: https://accounts.google.com/b/0/DisplayUnlockCaptcha and you must be logged into the Gmail Web Interface when running this. I have learned to take a pause after running this, for it do its thing.

If Toad-Hall is reading this, I found your list of steps here very helpful: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1375558 Worth repeating for others who are struggling, like me.

As recommended here: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1373706 Cookies: all cleared Remembered Passwords: all cleared

Also looked at this: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1375702 Originally, my cookies WERE blocked. I did need to change my Web Content as recommended in this post:

   Selected: Remember web sites and links I've visited
   Selected: Accept cookies from sites
   Accept third-party cookies: Always
   Keep until : they expire
   Not selected: 'Send web sites 'Do not track'..... 

Also: In Privacy and Security -> Web content -> Exceptions, added: https://accounts.google.com set to 'Allow' and Saved Changes. Then exit Tbird, took a short pause, started Tbird again, per the advice to properly update the files.

Should I be doing BOTH of these? This post shows options: https://support.mozilla.org/en-US/kb/automatic-conversion-google-mail-accounts-oauth20 So if I Select to accept cookies, should I also set the Exception??? I have tested various combinations of these settings, but not seeing a cookie.

In Tbird, when testing to connect, I see:

"Sign in with your Google Account" Enter my account password (I see an error msg here when I typo the password, no error when entered correctly) Also, have checked "Stay Signed In" while trying to Authorize, as recommended. then click Allow on the second screen.

After a few seconds, keep seeing popup in lower right corner of screen: "Authentication failure while connecting to server imap.gmail.com" Sometimes, this msg does not popup, which seems odd to me, but it still fails: Cookies: still empty Password: still empty

I keep updating and reading and updating the setups and testing again, but no cookies for me!


I admit I have gotten off track, testing and reading posts:

Thought my problem might involve Certificates for a while, but now do not think OAUTH2 is using Certificates. Right?

Thought for a bit it might be Javascript disabled, but I am NOT seeing the popup window that shows this error, from this post: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1373379 refers to: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1286410 Did find my way to Config editor: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1349136 Followed this advice: "Click the 3-bar menu icon, Preferences, and find Config. editor at the bottom of the General section. Or, type editor in the search box at the top of Preferences." Then searched for "Javascript" and found most of settings were true, like javascript.enabled is "true". Should everything that a search for javascript finds be set to true? Since I do not see the error msg, I believe this is not my problem.


Stans posted another helpful summary here: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1375538 "After you've changed your accounts to OAuth2, delete all records of your Google Account passwords from Thunderbird's password vault (Saved Passwords). With OAuth2, your passwords are not stored by Tbird. Instead, an OAuth2 token (a long string of meaningless characters) is stored in the password field. That's what you should see after completing the OAuth2 process for each of your accounts. You have to do it twice, once for incoming and once for outgoing server. Also, you must allow cookies in Thunderbird's Preferences, otherwise it won't work."

If I am following this correctly, after testing to try and authenticate, I should see a Cookie and a Saved Password being created but they are not.

Think this is my problem!


In Gmail web interface, I am not sure of some settings:

In Manage Your Google Account -> Security:

1. Should Sign-in 2-step verification be on/off? (its off) 2. Third Party apps w access shows Tbird (think this is new, don't recall it before) 3. Allow Less Secure App: turn off (was On for normal pswd; either way fails w OAUTH2) (think I have tested all combinations of the above, with no success) I welcome suggestions on how I should set these to connect with OAUTH2.

I feel like I am getting close here, but I am stuck. Is there anything else, maybe something I have not heard about, like Captcha, that I should try?

Have I missed a setting somewhere? Suggestions???

Meadowlark13

Asked by Meadowlark13 1 month ago

Answered by Toad-Hall 1 month ago

  • Solved

Drop-down menu not offering options to make selection

Hi, I'm having a really strange problem. I'm using Firefox on WIN 11 with my new LG laptop. When I access a website's drop-down menu, it does not offer me options that I … (read more)

Hi,

I'm having a really strange problem.

I'm using Firefox on WIN 11 with my new LG laptop.

When I access a website's drop-down menu, it does not offer me options that I can make a selection.

I know that it's missing the 2 options - because when I try it on other PCs - it works fine. So the behaviour is different (and works) on other computers.

And the stranger thing is; it also does not offer the options when I tried it with Chrome and Edge.

I tried clearing the history and cache - and it still gives the same behaviour.

I called the Tech Support of the website - and they said it's clearly a problem with my specific PC. I would tend to agree with them - because I can access their site without any issues on other PCs.

I can't figure out what's in common amongst the 3 browsers I tried on this LG laptop. The only thing I found in common is this laptop!

Any ideas - any thing I can try next? Really driving me nuts...  :)

mjl

Asked by michael.jl.wong 2 months ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 2 months ago

  • Locked
  • Archived

All versions of Firefox Android 11

Dearest creators, Firefox for Android have a bothering issue. In any Android phone while listening directly from SoundCloud site not from app, while only in background th… (read more)

Dearest creators, Firefox for Android have a bothering issue. In any Android phone while listening directly from SoundCloud site not from app, while only in background the sound of the music is clipped and sometimes interrupted. I only use Firefox and also as a music player and it's perfect, but lately I have found that SoundCloud have problems with audio rendering while (in my case only) Firefox is in background. Also for this site cannot be applied any sound equalizer compared to any other YT or online radio. Please fix this issue... You're the best!

Asked by AlexFirefox 11 months ago

Last reply by Paul 11 months ago

  • Solved
  • Archived

Problem with TASKS List after 78.6.1 update

Hello, Since upgrading to 78.6.1 yesterday, my TASKS list that displays alongside my Calendar is listing all my tasks going back to when they were first created. I have g… (read more)

Hello,

Since upgrading to 78.6.1 yesterday, my TASKS list that displays alongside my Calendar is listing all my tasks going back to when they were first created. I have gone through all of them 3 times now, ticking all the boxes to clear them off the Task list but when I restart Thunderbird they are all showing in the Tasks list again. I've tried double-clicking on an entry and then 'Edit All Occurrences', made changes and then saved again, but they all just keep reappearing in the Tasks List as if they haven't been completed??

Asked by bgaynham 1 year ago

Answered by Toad-Hall 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Embedded youtube videos not playing, An error occurred. Please try again later. Youtube layout issues

Hi, first of thanks for reading and possibly responding. The issue I am having has been going on for a few days. In websites where youtube video's are embedded if I try a… (read more)

Hi, first of thanks for reading and possibly responding.

The issue I am having has been going on for a few days. In websites where youtube video's are embedded if I try and play the video on the said site it will load and display an error message An error occurred. Please try again later. If I visit the video on youtube, link provided in the video itself, then it plays just fine. Error is not restricted to one site but anything that embeds youtube videos.

I have also come across some strange youtube.com issues, when I am on the main website you get the thumbnails of video's but no time duration are displayed in the thumbnail, neither are the 3 dots where you can have one of the videos removed (not a big deal and maybe this was implemented a while ago I don't know tbh). When I play a video, as in visit the video page on youtube the side bar videos sometimes do and sometimes don't display time duration.

Please check attached image to see what I mean. Left is without said timecodes, right is what it almost should be.

What addons do I use: Ublock Origin is the only one worth noting but even without it the weird thing still occurs. I don't use any plug ins that correspond with youtube.

I am using the latest Firefox on Windows 10.

Things I have tried thus far to resolve it: - make sure Firefox is up to date - try with and without addblocker (Ublock) - remove Adobe flash entirely - refresh Firefox and clear all data and cookies 9tried this I think 3 times now, no change) - looked through older posts with similar issues but most links regarding html5 on youtube were 404 and sometimes the solution stated things like 'cause by some video helped addon' which I do not use or updating Flash

Am I the only one with this issue?

Asked by WaffleToaster 1 year ago

Answered by WaffleToaster 1 year ago

  • Solved
  • Archived

address bar dropdown arrow and menu of sites gone with recent update of firefox

"question: says it all. I have gone to "Options' and checked all the boxes and still I get only an abbreviated list of sites that I visit or have visited and this does no… (read more)

"question: says it all. I have gone to "Options' and checked all the boxes and still I get only an abbreviated list of sites that I visit or have visited and this does not change with time. I have been using Firefox for years and this has never happened after an upgrade. For instance every time i want to go to my Hotmail account, I have to type in the URL in the address bar where as I used to be able to hit the drop down arrow in the address bar, a menu would drop down and i could click on Hotmail or Bank of America, etc and be taken to the site.

Asked by casale 2 years ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 2 years ago

  • Solved

blocked 3rd party cookies

I use Kaltura to record lectures and post them to my course at the U of Utah on Canvas. This semester, Firefox will not allow me to open "my media" where the Kaltura reco… (read more)

I use Kaltura to record lectures and post them to my course at the U of Utah on Canvas. This semester, Firefox will not allow me to open "my media" where the Kaltura recordings are posted on Canvas. I get the following message: It seems your browser is blocking 3rd party session cookies which are required for the Kaltura application. To resolve this issue, please update your settings to allow 3rd party cookies.

I copied the Kaltura web address 670542.kaf.kaltura.com that I can see in Chrome and pasted it into a Chrome browser and it goes to my recordings in Canvas when I use Chrome. The same site doesn't work in Firefox. How do I unblock Kaltura third party sessions? Thank you.

Bob McKnight U of Utah Instructor

Asked by robert.mcknight 5 months ago

Answered by Dee 5 months ago