Käytä liitännäisiä pelaamiseen, äänen ja videon toistamiseen ja muuhun

Tämän artikkelin sisältöä ei enää ylläpidetä, joten se saattaa olla vanhentunutta.

Kaikkien muiden NPAPI-liitännäisten paitsi Flashin tuki on lopetettu 7. maaliskuuta 2017 julkaistusta Firefoxin versiosta 52 alkaen. Katso lisätietoja seuraavasta englanninkielisestä yhteensopivuusdokumentista ja tästä tukiartikkelista.

Kaikkien muiden NPAPI-liitännäisten, paitsi Flashin tuki on lopetettu Firefoxin versiosta 52 alkaen. Katso lisätietoja seuraavasta englanninkielisestä yhteensopivuusdokumentista ja tästä artikkelista.

Liitännäiset ovat Firefoxin lisäosia, joilla esitetään sellaista internetin sisältöä, jota Firefoxia ei ole suunniteltu käsittelemään. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka liitännäisiä käytetään ja kuinka niitä hallinnoidaan.

Tämä on liitännäinen

Liitännäinen on pieni ohjelmisto joka käsittelee sellaista internetin sisältöä, jota Firefoxia ei ole suunniteltu käsittelemään. Näihin kuuluvat yleensä patentoidut tiedostomuodot videolle, äänelle, online-peleille, esityksille ja monelle muulle asialle. Liitännäisiä luovat ja jakelevat ulkopuoliset yhtiöt.

Suosittuja liitännäisiä

Ohjeita siitä, kuinka Firefoxin liitännäisiä asennetaan, käytetään ja kuinka niiden ongelmia ratkaistaan, saat seuraavista artikkeleista:

Huomaa: Firefoxin 64-bittinen versio tunnistaa ja tukee ainoastaan Adobe Flash- ja Microsoft Silverlight- NPAPI-liitännäisiä.

Liitännäisten päivittäminen

Liitännäisen uusimman päivityksen löydät liitännäisen verkkosivuilta. Liitännäiset käyttävät kolmansien osapuolten kirjoittamaa koodia, joten on erittäin tärkeää, että liitännäiset pidetään ajan tasalla. Asentamasi liitännäisen turvallisuusaukot saattavat vaarantaa yksityisyydensuojasi.

Liitännäisten hallinnoiminen

Voit tarkastaa, mitä liitännäisiä Firefoxiin on asennettu seuraavasti:

1. Napsauta Valikko-painiketta Kuvaa "Fx57menu" ei ole olemassa., napsauta seuraavaksi Fx57Addons-icon Lisäosat ja valitse Liitännäiset.

Voit poistaa liitännäisen käytöstä valitsemalla sen luettelosta ja valitsemalla sen toimintavalikosta Älä käynnistä koskaan. Liitännäisen käytöstä poistaminen estää sen toiminnan, mutta ei poista liitännäisen asennusta. Voit ottaa liitännäisen uudelleen käyttöön valitsemalla Käynnistä aina.

Liitännäisen poistaminen

Ongelmanratkaisu

Jos Firefoxin kanssa on ongelmia, ne saattavat johtua liitännäisestä tai useamman liitännäisen yhteisvaikutuksesta. Apua liitännäisten aiheuttamien ongelmien tunnistamiseen ja korjaamiseen saat artikkelista Korjaa liitännäisistä johtuvia yleisiä Firefox-ongelmia.