Thunderbird Beta

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Bedankt voor uw interesse in het gebruik van Beta. Of u nu gewoon nieuwsgierig bent of Beta al gebruikt, deze referentie helpt u de best mogelijk ervaring te krijgen.

De van Thunderbird Beta bevat details over of u Beta zou moeten gebruiken, hoe u het kunt installeren, referenties en andere basisinformatie – lees dit eerst en keer vervolgens terug naar dit artikel voor meer geavanceerde informatie.

De Beta-startpagina is ook een handige referentie voor vaak gebruikte koppelingen – beschikbaar in Thunderbird als > Ga > E-mailstartpagina.

Aan dit document wordt nog gewerkt. Als u ideeën hebt voor verbetering of items zou willen toevoegen, voeg dan een commentaar toe in de discussie (Engelstalig).

Beta helpen verbeteren

Add-ons

Schrijvers van add-ons zijn niet verplicht om ervoor te zorgen dat hun add-ons werken in Beta. Verwacht dus dat sommige of al uw add-ons niet werken. Of als ze vandaag wel werken, dan kunnen ze morgen niet meer werken. Raadpleeg de add-ons-FAQ als u problemen ondervindt.

Downloadlocaties

Hoe wijzig ik terug van een Beta-versie naar een releaseversie?

Hoe u terugwijzigt naar een releaseversie hangt af van hoe u uw profielgegevens hebt geconfigureerd en wanneer u besluit te wijzigen. Als u maar één profiel gebruikt, dan is het beste moment om te wijzigen kort voor of binnen twee of drie weken nadat versie 102 wordt uitgegeven – zo lang de beta nog versie 103 is. Hierdoor is de kans dat gegevensstructuren zijn gewijzigd minimaal. U hebt twee opties:

1. Het Beta-programma is geïnstalleerd in een eigen map, Beta-gegevens staan in een eigen profiel en u hoeft geen Beta-gegevens (adresboeken, lokale mappen, POP-mappen, enz.) terug in uw releaseprofiel, en u wilt de Beta-gegevens en het Beta-programma van uw systeem verwijderen:
    • Start de releaseversie van Thunderbird om de profielbeheerder te gebruiken.
    • Zoek en verwijder het Betaprofiel met de profielbeheerder, de standaardnaam is ‘default-beta’.
    • Verwijder de programmamap van de Betaversie in uw OS.
  2. Het Beta-programma is geïnstalleerd in een eigen map, Beta-gegevens staan in een eigen profiel, maar u wilt WEL Beta-gegevens (adresboeken, lokale mappen, POP-mappen, enz.) terugkopiëren in uw releaseprofiel. Dit wordt rommelig en moeilijk, en is iets dat u echt wilt voorkomen.
    • Exporteer, terwijl u Beta uitvoert, u adresboek(en) naar (een) bestand(en) als vCard, die u vervolgens kunt importeren in versie 91 (maar de beperktere mogelijkheden van versie 91 kunnen betekenen dat de resultaten niet perfect zijn).
    • Open uw beide profielen in de bestandsverkenner van uw OS. Een manier om ze te vinden is > Help > Meer probleemoplossingsinformatie > about:profiles.
    • Sluit beide versies van Thunderbird af.
    • Maak een back-up van uw releaseprofiel.
    • Onder de map E-mail vindt u zowel de map Lokale mappen als POP-accountmappen – u kunt de inhoud hiervan kopiëren vanuit het Beta-profiel naar uw releaseprofiel, maar zorg ervoor dat u GEEN msgFilters.dat-bestanden (die uw filterregels bevatten) in uw releaseprofiel overschrijft.
      • IMAP-accounts – het is niet nodig om bestanden vanuit uw Beta-profiel naar uw releaseprofiel te kopiëren.

Beta is niks voor mij. Hoe kan ik helpen?

Meewerken benoemt vele manieren waarop u kunt helpen in de gemeenschap, evenals plekken waar u meer over Thunderbird kunt lezen.