Thunderbird installeren in Linux

Dit artikel toont hoe u Thunderbird in Linux kunt installeren. Voor andere installaties, zie Thunderbird installeren in Windows en Thunderbird installeren op Mac.

In veel Linux-distributies is Thunderbird standaard al aanwezig, en de meeste hebben een pakketbeheersysteem waarmee u Thunderbird eenvoudig kunt installeren. Over het algemeen dient u installaties vanuit pakketbeheer uit te voeren. Pakketbeheer zal:

• Verzekeren dat u over alle benodigde bibliotheken beschikt
  • Thunderbird zodanig installeren dat het zo goed mogelijk werkt met uw distributie
  • Snelkoppelingen voor het starten van Thunderbird aanmaken
  • Thunderbird beschikbaar maken voor alle gebruikers van uw computer
  • Het verwijderen van Thunderbird op dezelfde manier laten plaatsvinden als het verwijderen van andere toepassingen

Pakketbeheer heeft ook enkele nadelen:

• Het biedt mogelijk niet de nieuwste versie van Thunderbird
  • Het biedt mogelijk een versie van Thunderbird zonder Thunderbird-handelsmerk

Installeren vanuit een pakketbeheerder

Raadpleeg voor het installeren van Thunderbird via de pakketbeheerder de documentatie van de Linux-distributie die u gebruikt.

Installeren buiten een pakketbeheerder

Volledige instructies voor het installeren van Thunderbird buiten pakketbeheer om zijn mogelijk beschikbaar op de ondersteuningswebsite van uw distributie. Voorbeeld:

• Zorg er voordat u Thunderbird installeert voor dat de benodigde bibliotheken op uw computer zijn geïnstalleerd. Ontbrekende bibliotheken zorgen ervoor dat Thunderbird niet kan werken.
  • Het installatiebestand in .tar.bz2-indeling dat door Mozilla beschikbaar wordt gesteld bevat geen bronbestanden, maar vooraf gecompileerde binaire bestanden, zodat u deze eenvoudig kunt uitpakken en uitvoeren. Compileren van het programma vanaf de broncode is niet nodig.
  • De volgende instructies installeren Thunderbird in uw thuismap, en alleen de huidige gebruiker zal het programma kunnen uitvoeren.
  1. Download Thunderbird vanaf de Thunderbird-downloadpagina naar uw thuismap.
  2. Open een Terminal en ga naar uw thuismap: cd ~
  3. Pak de inhoud van het gedownloade bestand uit: tar xjf thunderbird-*.tar.bz2
  4. Sluit Thunderbird als het is geopend.
  5. Voer het script thunderbird in de map thunderbird uit om Thunderbird te starten: ~/thunderbird/thunderbird

Thunderbird zou nu moeten starten. Daarna kunt u een startkoppeling op uw bureaublad aanmaken om deze opdracht uit te voeren.

libstdc++5-fout

Zoals hierboven vermeld, dient u de benodigde bibliotheken voor Thunderbird te installeren om het te laten werken. Veel distributies bevatten standaard geen libstdc++5-bibliotheken.

Melding “Thunderbird niet geïnstalleerd” of verkeerde versie van Thunderbird wordt gestart

Als Thunderbird is geïnstalleerd volgens de bovenstaande instructies, moet het (in een Terminal of in een startkoppeling, bijvoorbeeld op het bureaublad) worden gestart via de opdracht ~/thunderbird/thunderbird

Als u Thunderbird in een Terminal probeert te starten met de opdracht thunderbird, zal dit de versie van Thunderbird starten die door de pakketbeheerder is geïnstalleerd, of u vertellen dat het programma niet is geïnstalleerd.

Deel dit artikel: http://mzl.la/1ApHiU2