Thunderbird installeren op Mac

Zorg er voordat u Thunderbird installeert voor dat uw computer aan de systeemvereisten voldoet.

Download het installatiebestand vanaf de Thunderbird-downloadpagina.

De pagina zal het platform en de taal op uw computer automatisch detecteren en de beste versie(s) van Thunderbird aanbevelen. Als u Thunderbird in een andere dan de voorgestelde taal wilt installeren, klik dan op “Andere systemen en talen” voor de lijst van beschikbare edities. Klik op de OS X-installatie van uw keuze om verder te gaan.

Zodra het downloaden is voltooid, zal het schijfkopiebestand mogelijk vanzelf worden geopend en een nieuw volume aankoppelen dat de Thunderbird-toepassing bevat. Als u het nieuwe volume niet ziet, dubbelklik dan op het dmg-pictogram van Thunderbird om het te openen. Er verschijnt een Finder-venster dat de Thunderbird-toepassing bevat. Sleep het Thunderbird-pictogram naar de map Programma’s.

Op dit moment kunt u het schijfkopiebestand uitwerpen door het in een Finder-venster te selecteren en op de toetsen command+E te drukken, of door het menu Bestand van Finder te gebruiken en Uitwerpen te selecteren.

Als het Thunderbird-schijfkopiebestand zich niet wil laten uitwerpen, kan dit worden veroorzaakt door een bug in Leopard die het uitwerpen van schijven tegengaat na het kopiëren van bestanden van de ene schijf naar de andere. Uitwerpen van de schijf via het Schijfhulpprogramma zou echter moeten werken.

Thunderbird is nu gereed voor gebruik. Open de map Programma’s en dubbelklik op Thunderbird om het te starten. Mogelijk ontvangt u een beveiligingswaarschuwing voor het feit dat u Thunderbird vanaf het internet hebt gedownload. Omdat u Thunderbird vanaf de officiële website hebt gedownload, kunt u op Openen klikken om verder te gaan.

Als u Thunderbird voor het eerst opstart, zal worden gemeld dat dit niet uw standaard e-mailtoepassing is. (De standaard e-mailtoepassing is het programma dat wordt geopend wanneer u bijvoorbeeld op een koppeling naar een e-mailadres op een website klikt.) Als u wilt dat Thunderbird de standaard e-mailtoepassing is, klik dan op Ja om het in te stellen als uw standaard e-mailprogramma. Zo niet, (bijvoorbeeld als u Thunderbird alleen uitprobeert), klik dan op Nee.

Zie ook

Deel dit artikel: http://mzl.la/1BsOzUE