Thunderbird installeren op Mac

Dit artikel toont hoe u Thunderbird kunt installeren op Mac. Voor andere installaties, zie Thunderbird installeren in Windows en Thunderbird installeren in Linux.

Zorg er voordat u Thunderbird installeert voor dat uw computer aan de systeemvereisten voldoet.

Open de Thunderbird-downloadpagina.

TB download page - Mac

De pagina zal het platform en de taal op uw computer automatisch detecteren en de beste versie(s) van Thunderbird aanbevelen. Als u Thunderbird in een andere dan de voorgestelde taal wilt installeren, klik dan op ‘Andere systemen en talen’ voor de lijst van beschikbare edities. Klik daarna op de OS X-installatie van uw keuze om verder te gaan.

Zodra het downloaden is voltooid, zal het schijfkopiebestand mogelijk vanzelf worden geopend en een nieuw volume aankoppelen dat de Thunderbird-toepassing bevat. Als u het nieuwe volume niet ziet, dubbelklik dan op het dmg-pictogram van Thunderbird om het te openen. Er verschijnt een Finder-venster dat de Thunderbird-toepassing bevat. Sleep het Thunderbird-pictogram naar de map Programma’s.

Op dit moment kunt u het schijfkopiebestand uitwerpen door het in een Finder-venster te selecteren en op de toetsen command+E te drukken, of door het menu Bestand van Finder te gebruiken en Uitwerpen te selecteren.

Thunderbird is nu gereed voor gebruik. Open de map Programma’s en dubbelklik op het Thunderbird-pictogram om het te starten. Mogelijk ontvangt u een beveiligingswaarschuwing voor het feit dat u Thunderbird vanaf het internet hebt gedownload. Omdat u Thunderbird vanaf de officiële website hebt gedownload, kunt u op Openen klikken om verder te gaan.

Tip: voor makkelijke toegang kunt u Thunderbird aan uw dock toevoegen. Open hiervoor uw map Programma’s en sleep Thunderbird naar het dock.

Als u Thunderbird voor het eerst opstart, zal worden gemeld dat dit niet uw standaard e-mailtoepassing is. (De standaard e-mailtoepassing is het programma dat wordt geopend wanneer u bijvoorbeeld op een koppeling naar een e-mailadres op een website klikt.) Als u wilt dat Thunderbird de standaard e-mailtoepassing is, klik dan op Ja om het in te stellen als uw standaard e-mailprogramma. Zo niet, (bijvoorbeeld als u Thunderbird alleen uitprobeert), klik dan op Nee.

Zie ook

Deel dit artikel: http://mzl.la/1BsOzUE