Tekstcodering is niet meer beschikbaar in het Firefox-menu

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Het menu-item Tekstcodering is verwijderd uit het Firefox-menupaneel De afbeelding ‘Fx89MenuButton’ bestaat niet. in Firefox versie 89. In plaats daarvan kunt u de menubalk, als deze is ingeschakeld, gebruiken door op Beeld te klikken en in het vervolgkeuzemenu Tekstcodering reparerenTekstcodering te selecteren. U kunt de toets Alt indrukken en loslaten om de menubalk tijdelijk te tonen.

Fx90View-TextEncoding Fx91View-RepairTextEncoding
Noot: op de meeste moderne pagina’s zal het menu-item Tekstcodering reparerenTekstcodering grijs worden getoond omdat wijzigingen aan tekencodering niet worden ondersteund.

Firefox versie 91 introduceert een nieuwe functie ‘Tekstcodering repareren’. Er is geen submenu meer met een lijst van coderingskeuzes. Als het menu-item Tekstcodering repareren is geactiveerd en u er op klikt, wijzigt Firefox automatisch de tekstcodering op basis van de pagina-inhoud, als dit mogelijk is. Zie dit artikel voor meer informatie.

U kunt bekijken welke tekstcodering op de pagina wordt gebruikt in het tabblad Algemeen van het venster Pagina-info. {Om het venster Pagina-info te openen, gaat u naar de menubalkschakelt u de menubalk in, klikt u op Extra en selecteert u Pagina-info in het vervolgkeuzemenu).

Tip: u kunt ook uw Firefox-werkbalk aanpassen om een knop Tekstcodering reparerenTekstcodering toe te voegen:

1. Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik vervolgens op Meer hulpmiddelen en selecteer Werkbalk aanpassen…
    • Er wordt een speciaal tabblad geopend, waarin u items naar of van het overloopmenu en de werkbalk kunt verslepen.
  2. Sleep de knop Tekstcodering reparerenTekstcodering naar de werkbalk.
  3. Klik op Gereed.