De Babylon-werkbalk, -startpagina en -zoekmachine verwijderen

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Babylon-vertaalsoftware voegt een werkbalk en andere add-ons aan browsers toe. Ook brengt het wijzigingen aan in voorkeuren van Firefox, zoals uw startpagina en zoekmachine. Deze wijzigingen worden op een zodanige manier aangebracht dat ze moeilijk te detecteren en ongedaan te maken zijn. Dit artikel legt uit hoe u Babylon volledig kunt verwijderen en de opties van Firefox naar de normale waarden kunt terugzetten.

Noot: dit artikel is alleen van toepassing op Windows en Mac OS X. Kies Windows of Mac OS X in het vervolgkeuzemenu hierboven om instructies te zien.
Belangrijk: in de stappen in dit artikel wordt gebruikgemaakt van de functie Firefox vernieuwen, die in de nieuwste versie van Firefox beschikbaar is. Het wordt aanbevolen de meest recente versie van Firefox te downloaden en installeren vanaf mozilla.org/firefox voordat u verdergaat (zie Firefox downloaden en installeren in Windows voor details)(zie Firefox downloaden en installeren op Mac voor details).

1. Babylon-software de-installeren

1. Klik op het menu Start en selecteer Configuratiescherm. Het venster Configuratiescherm wordt geopend.
    Control Panel - WinXP
  2. Klik in het venster Configuratiescherm op Software. Het venster Software wordt geopend.
  3. Selecteer Babylon in de lijst van momenteel geïnstalleerde programma’s.
  4. Klik op de knop Verwijderen rechts naast Babylon om het de-installeren te beginnen.

Remove Babylon - WinXP
  5. Klik in het de-installatieprogramma van Babylon dat wordt geopend op De-installeren en volg daarna de instructies op het scherm.

Uninstall Babylon
  6. Herhaal deze stappen om eventuele andere Babylon-gerelateerde software te verwijderen, zoals Babylon Toolbar, Browser Manager of Browser Protection.
  1. Klik op het menu Starten en selecteer Configuratiescherm. Het venster Configuratiescherm wordt geopend.
    Control Panel - Win7
  2. Klik in het venster Configuratiescherm op de koppeling Een programma verwijderen onder de sectie Programma’s.

Uninstall a program - Win7
  3. Selecteer Babylon in de lijst van momenteel geïnstalleerde programma’s.
  4. Klik op de knop Verwijderen bovenaan de lijst om het de-installeren te beginnen.

Remove Babylon - Win7
  5. Klik in het de-installatieprogramma van Babylon dat wordt geopend op De-installeren en volg daarna de instructies op het scherm.

Uninstall Babylon
  6. Herhaal deze stappen om eventuele andere Babylon-gerelateerde software te verwijderen, zoals Babylon Toolbar, Browser Manager of Browser Protection.
  1. Klik in het startscherm op de tegel Bureaublad. De bureaubladweergave wordt geopend.
  2. Houd de muisaanwijzer in de rechteronderhoek van het bureaublad om de Charms te benaderen.
  3. Selecteer Configuratiescherm vanuit de charm Instellingen. Het venster Configuratiescherm wordt geopend.

Control Panel - Win8
  4. Klik in het venster Configuratiescherm op de koppeling Een programma verwijderen onder de sectie Programma’s.

Uninstall a program - Win7
  5. Selecteer Babylon in de lijst van momenteel geïnstalleerde programma’s.
  6. Klik op de knop Verwijderen bovenaan de lijst om het de-installeren te beginnen.

Remove Babylon - Win7
  7. Klik in het de-installatieprogramma van Babylon dat wordt geopend op De-installeren en volg daarna de instructies op het scherm.

Uninstall Babylon
  8. Herhaal deze stappen om eventuele andere Babylon-gerelateerde software te verwijderen, zoals Babylon Toolbar, Browser Manager of Browser Protection.
  1. Klik op het Finder-pictogram in het dock. Uw thuismap wordt geopend (doorgaans is dit de naam van uw Mac-gebruikersaccount). Klik aan de linkerkant van het venster op de map Programma’s om deze te openen.
  2. Zoek naar Babylon in de map Programma’s en sleep dit naar de Prullenmand.
  3. Klik op het Prullenmand-pictogram en houd hierbij de muisknop ingedrukt, en selecteer daarna Prullenmand leegmaken vanuit het menu om Babylon te verwijderen.

De toepassing is nu gede-installeerd. U kunt nu verdergaan met het verwijderen van zijn add-ons, gewijzigde voorkeuren en andere sporen.

2. Add-ons verwijderen, uw startpagina en zoekmachine herstellen door Firefox te herinitialiseren

De herinitialisatiefunctie van Firefox verwijdert de Babylon-werkbalk uit Firefox en zet de voorkeuren die erdoor zijn gewijzigd terug naar de beginwaarden. Uw persoonlijke gegevens blijven hierbij behouden, maar alle overige zaken worden naar de standaardinstellingen teruggezet.

Noot: uw versie van Firefox bevat geen herinitialisatiefunctie. Als u Firefox niet kunt bijwerken naar de nieuwste versie, volg dan de stappen in Een werkbalk verwijderen die uw zoek- of startpagina van Firefox heeft overgenomen.

1. Klik op de menuknop Fx57Menu, klik op Help en kies ProbleemoplossingsinformatieMeer probleemoplossingsinformatie.
  2. Klik op Firefox opfrissen en daarna in het bevestigingsvenster dat wordt geopend op Firefox opfrissen. Firefox sluit om op te frissen.
  3. Als Firefox gereed is, toont een venster uw geïmporteerde gegevens. Klik op de knop Voltooien. Firefox wordt geopend.
  4. Selecteer of u wilt dat Firefox alle of sommige vensters en tabbladen herstelt en klik op de knop Beginnen!.
  1. Klik op de menuknop Fx57Menu, klik op Help en kies ProbleemoplossingsinformatieMeer probleemoplossingsinformatie.
  2. Klik op Firefox opfrissen en daarna in het bevestigingsvenster dat wordt geopend op Firefox opfrissen. Firefox sluit om op te frissen.
  3. Als Firefox gereed is, toont een venster uw geïmporteerde gegevens. Klik op de knop Voltooien. Firefox wordt geopend.
Noot: er is een knop Firefox opfrissen in het venster ProbleemoplossingVeilige modus van Firefox, als u Firefox niet normaal kunt starten. U kunt Firefox ook handmatig opfrissen door een nieuw profiel aan te maken en uw belangrijke gegevens naar het nieuwe profiel te kopiëren.
Babylon is nu volledig uit Firefox verwijderd. De stappen hieronder helpen u bij het verwijderen van overige sporen ervan op uw computer.

Lees meer over de herinitialisatiefunctie in het artikel Firefox opfrissen - Add-ons en instellingen herinitialiseren.

De functie VernieuwenOpfrissen van Firefox verwijdert de Babylon-werkbalk uit Firefox en zet de voorkeuren die erdoor zijn gewijzigd terug naar de beginwaarden. Uw persoonlijke gegevens blijven hierbij behouden, maar alle overige zaken worden naar de standaardinstellingen teruggezet.

1. Klik op de menuknop Fx57Menu, klik op Help en kies ProbleemoplossingsinformatieMeer probleemoplossingsinformatie.
  2. Klik op Firefox opfrissen en daarna in het bevestigingsvenster dat wordt geopend op Firefox opfrissen. Firefox sluit om op te frissen.
  3. Als Firefox gereed is, toont een venster uw geïmporteerde gegevens. Klik op de knop Voltooien. Firefox wordt geopend.
  4. Selecteer of u wilt dat Firefox alle of sommige vensters en tabbladen herstelt en klik op de knop Beginnen!.
  1. Klik op de menuknop Fx57Menu, klik op Help en kies ProbleemoplossingsinformatieMeer probleemoplossingsinformatie.
  2. Klik op Firefox opfrissen en daarna in het bevestigingsvenster dat wordt geopend op Firefox opfrissen. Firefox sluit om op te frissen.
  3. Als Firefox gereed is, toont een venster uw geïmporteerde gegevens. Klik op de knop Voltooien. Firefox wordt geopend.
Noot: er is een knop Firefox opfrissen in het venster ProbleemoplossingVeilige modus van Firefox, als u Firefox niet normaal kunt starten. U kunt Firefox ook handmatig opfrissen door een nieuw profiel aan te maken en uw belangrijke gegevens naar het nieuwe profiel te kopiëren.
Babylon is nu volledig uit Firefox verwijderd. De stappen hieronder helpen u bij het verwijderen van overige sporen ervan op uw computer. Lees meer over de vernieuwingsfunctieopfrisfunctie in het artikel Firefox opfrissen - Add-ons en instellingen herinitialiseren.

3. Add-ons van uw andere browsers verwijderen

Als u ook andere browsers gebruikt, wilt u die wellicht ook herinitialiseren of de Babylon-gerelateerde add-ons hieruit verwijderen. De volgende artikelen verwijzen naar externe ondersteuningswebsites:

4. Uw computer controleren op malware

Controleer na het voltooien van de bovenstaande stappen uw computer op malware. Zie Hoe kom ik van malware af? voor een aantal aanbevolen malware-verwijderingsprogramma’s.