Inställningar för popup-blockerare, undantag och felsökning

I det här dokumentet beskrivs alla inställningar som finns tillgängliga i Mozilla Firefox för att kontrollera popup-fönster.

Vad är popup-fönster?

Popup-fönster eller popuper är fönster som visas automatiskt utan ditt tillstånd. De varierar i storlek men täcker vanligen inte hela skärmen. Vissa popup-fönster öppnas ovanpå det aktuella Firefox-fönstret, medan andra visas under Firefox (pop-under).

Firefox låter dig kontrollera både popup-fönster och pop-under genom Innehållspanelen i fönstret InställningarInställningarInställningar . Popup-blockeringen är aktiverad som standard, så du behöver inte oroa dig.

När en webbläsare blockeras visar Firefox ett informationsfält (om den inte tidigare har blivit avfärdad - se nedan), samt en ikon pop-up-icon-win pop-up-icon-macPopup-blocked.png i adressfältet.

Popup1 29 WinPopup1 29 MacBilden "Popup1 29 Lin" finns inte.

När du klickar antingen på knappen InställningarInställningarInställningar i informationsfältet eller ikonen i adressfältet visas en meny med följande alternativ:

• Tillåt/Blockera popup-fönster för denna webbplats
  • Redigera inställningar för popup-blockering
  • Visa inte det här meddelandet när popup-fönster är blockerade
  • (visa blockerad popup)
Blockera popup-fönster kan störa vissa webbplatser: Vissa webbplatser, inklusive vissa bankwebbplatser, använder popup-fönster för viktiga funktioner. Att blockera alla popup-fönster stänger av sådana funktioner. Om du vill tillåta specifika webbplatser att använda popup-fönster medan du fortfarande blockerar alla andra kan du lägga till de specifika webbplatserna i listan över tillåtna webbplatser.
Blockera popup-fönster fungerar inte alltid: Även om Firefox blockerar de flesta popup-fönster kan vissa webbplatser visa popup-fönster med hjälp av odefinierade metoder, även när de blockeras.

Blockeringsinställningar för popup

Så här öppnar du blockeringsinställningarna:

1. I menyraden längst upp på skärmen klickar du på Firefox och väljer Inställningar. Klicka på menyknappen Fx57Menu och välj InställningarInställningar.Klicka på menyknappen Fx89menuButton och välj Inställningar.

2. Välj panelen Innehåll.

pop-up options 38
  3. I innehållspanelen under popup-fönster:
  • Avmarkera rutan bredvid Blockera popup-fönster för att inaktivera popup-blockeraren helt och hållet.
  • Ett klick på Undantag… öppnar en dialogruta med en lista över webbplatser som du vill tillåta att visa popup-fönster.
  • Dialogrutan ger dig följande val:

Allowpopupsites
Tillåt: Klicka här för att lägga till en webbplats i undantagslistan.
Ta bort: Klicka här för att ta bort en webbplats från undantagslistan.
Ta bort alla: Klicka här för att ta bort alla webbplatser i undantagslistan.
Obs: Blockering av popup-fönster kanske inte alltid fungerar och kan störa vissa webbplatser. Mer information finns i avsnittet ovan Vad är popup-fönster?.

Popup-fönster blockeras inte

Kommer popupen från Firefox?

Popupen kanske inte kommer från Firefox. Du kan bestämma varifrån popupen kommer ifrån fönstret.

• Om du ser adressfältet med webbplatsidentitetsknappen (en jordklot, ett hänglås eller en varningstriangel)knappen Site Info button i popup-fönstret, kommer popupen från Firefox.
Popup2 29 WinPopup2 29 MacPopup2 29 Lin

Är popup-blockeraren aktiverad och aktiverad för den här webbplatsen?

1. I menyraden längst upp på skärmen klickar du på Firefox och väljer Inställningar. Klicka på menyknappen Fx57Menu och välj InställningarInställningar.Klicka på menyknappen Fx89menuButton och välj Inställningar.

2. Välj panelen Innehåll.
  3. Se till att kryssrutan Blockera popup-fönster är markerad.
  4. Till höger om Blockera popup-fönster, klicka på knappen Undantag.... En dialogruta öppnas och listar alla webbplatser som får visa popup-fönster.
  5. Om webbplatsen som öppnar popup-fönster visas här väljer du den och trycker på knappen Ta bort.
  6. Klicka på StängStäng fönstret Godkända platser - Popup-fönster.
  7. Stäng sidan about:preferences. Alla ändringar du har gjort sparas automatiskt.
  1. I menyraden längst upp på skärmen klickar du på Firefox och väljer Inställningar. Klicka på menyknappen Fx57Menu och välj InställningarInställningar.Klicka på menyknappen Fx89menuButton och välj Inställningar.

2. Välj panelen Innehåll.
  3. Se till att kryssrutan Blockera popup-fönster är markerad.
  4. Till höger om Blockera popup-fönster, klicka på knappen Undantag.... En dialogruta öppnas och listar alla webbplatser som får visa popup-fönster.
  5. Om webbplatsen som öppnar popup-fönster visas här väljer du den och trycker på knappen Ta bort.
  6. Klicka på Spara ändringar för att uppdatera dina ändringar.
  7. Stäng sidan about:preferences. Alla ändringar du har gjort sparas automatiskt.

Visas popupen efter ett musklick eller en knapptryckning?

Vissa händelser, till exempel att klicka eller trycka på en knapp, kan ge upphov till popup-fönster oavsett om popup-blockeraren är på. Det här är avsiktligt, så att Firefox inte blockerar popup-fönster som webbplatser behöver för att fungera.

Är det ett riktigt popup-fönster?

Ibland är annonser utformade för att se ut som fönster, men det är de inte. Firefox popup-blockerare kan inte stoppa dessa annonser.

Mozilla undersökningar

När du besöker en Mozilla-webbplats visas ibland en popup som ber dig delta i en undersökning. Den enda tredje parten som Mozilla någonsin använder för undersökningar är SurveyGizmo, som har blivit som har granskats av våra juridiska och integritetsgrupp. Firefox popup-blockerare blockerar inte dessa popup-fönster.