Firefox prestandainställningar

Obs: Den här artikeln gäller Firefox version 55 och senare.
Vänligen uppdatera din version av Firefox för de senaste funktionerna och säkerhetsuppdateringarna.

Firefox använder automatiskt inställningar som fungerar bäst med din dator. Du kan ändra dessa på inställningssidan i Firefox.

I menyraden längst upp på skärmen klickar du på Firefox och väljer Inställningar. Klicka på menyknappen Fx57Menu och välj InställningarInställningar.Klicka på menyknappen Fx89menuButton och välj Inställningar.

I panelen Allmänt går du ner till avsnittet Prestanda och avmarkerar rutan bredvid Använd rekommenderade prestandainställningar. Då kan du ändra följande inställningar:

• Använd om möjligt hårdvaruacceleration: Detta gör det möjligt för Firefox att använda datorns grafikprocessor, om möjligt, istället för huvudprocessorn, för att visa tungt grafiskt innehåll som video eller spel. Detta frigör resurser på din dator så att den kan köra andra program, som Firefox, snabbare. Den här rutan är markerad som standard men funktionen är inte tillgänglig för alla grafikprocessorer. Du måste starta om Firefox efter att ha ändrat den här inställningen innan den träder i kraft.
  • Gräns för innehållsprocesser: Med Multiprocess Firefox, även kallad electrolysis eller e10s, kör Firefox webbinnehåll för alla flikar separat från huvudprocessen i Firefox för ökad säkerhet och prestanda. Genom att använda flera innehållsprocesser kan prestanda ytterligare öka och minimera effekterna av innehållsprocesskrascher. Du kan ändra denna inställning om multiprocess är aktiverad; om du har för många innehållsprocesser kan du dock slöa ner datorn och följaktligen Firefox. Rekommenderat maximum är fyra, men du kan ha upp till sjuåtta.

Prestanda 55

Tips: Om datorns systeminformationOm informationen om din Mac visar på mer än 8 GB RAM, kanske du vill försöka öka på antalet innehållsprocesser som Firefox använder från standardvärdet. Ytterligare innehållsprocesser kan förbättra prestanda när du använder flera flikar, men kommer också att använda mer minne.