Importer bokmerker fra en HTML fil

Artikkelen forklarer hvordan du legger til bokmerker i Firefox fra en fil lagret på HTML-formatet.

• Les artikkelen Gjenoppretting fra sikkerhetskopi for å lære hvordan du erstatter dine nåværende bokmerker med innholdet i en sikkerhetskopi-fil av Firefox bokmerker på JSON format.

Før du fortsetter bør du lage en sikkerhetskopi av dine nåværende bokmerker. Det gjør du ved å åpne Arkivet (forklart nedenfor). På verktøylinjen der klikker du på import-export-arrowsimport-export-arrows Importer og sikkerhetskopier og velg Sikkerhetskopier …. Dette vil lage en sikkerhetskopi-fil av Firefox bokmerker på JSON format.

Importere bokmerker fra Arkivvinduet

1. Klikk på menyknappen Menu button 1 for å åpne menypanelet. Klikk på Bokmerker og så på Behandle bokmerker-linjen nederst.
    Fx120WinNorskInnstillingerBehandleBokmerker
  2. Dette åpner Arkivvinduet. På verktøylinjen der klikker du på import-export-arrowsimport-export-arrows Importer og sikkerhetskopier og velg Importer bokmerker fra HTML …
    Import from HTML macFx120WinNorskArkivImporterBokmerkerFraHTML
  3. I Importer bokmerkefil-vinduet som åpnes, navigerer du til HTML-filen med bokmerker og markerer den.
  4. Klikk på Åpne-knappen får å starte importen og å lukke Importer bokmerkefil-vinduet.

Bokmerkene i den valgte HTML-filen vil bli lagt til Firefox-bokmerkene dine i mappen Bokmerkemeny.

Merknad: De importerte bokmerkene legges til de bokmerkene du allerede har, noe som kan resultere i dupliserte bokmerker. Du kan slette uønskede bokmerker før du importerer et nytt sett av bokmerker, men dette må gjøres manuelt og kan ta tid, om du har mange bokmerker.

Importer bokmerker fra Innstillinger for Firefox

Fra og med Firefox versjon 115 kan du importere bokmerker fra en HTML-fil ved å følge instruksjonene under:

1. Klikk på menyknappen Menu button 1 øverst til høyre.
  2. Velg Innstillinger.
  3. I Generelt-panelet til venstre, klikk på Importer data i avsnittet Importer nettleserdata.
    Fx120WinNorskInnstillingerImporterNettleserdata
  4. Marker valget Bokmerker fra HTML-fil.
    Fx120WinNorskInnstillingerImporterBokmerkerFraHTML
  5. Velg den HTML-filen du vil importere bokmerker fra, og klikk på Åpne.
  6. Alt klart! Bokmerkene i den valgte HTML-filen vil legges til Firefox-bokmerkene dine i mappen Bokmerkemeny. Klikk på Ferdig for å avslutte importveilederen.
    Fx120WinNorskInnstillingerImporterBokmerkerFraHTMLFerdig