Undvik krascher - Tips och tricks

Det finns aldrig en bra tid för en krasch och när Firefox kraschar i mitten av något viktigt kan det vara riktigt frustrerande. Lyckligtvis har vi några enkla steg för att undvika krascher och hålla Firefox i toppform. För tekniskt kunniga, har vi artiklar som hjälper dig att felsöka och lösa specifika problem. Och oroa dig inte om du behöver extra hjälp med något av detta, vi har en gemenskap av frivilliga som kan hjälpa till.

Uppdatera din programvara

Krascher kan orsakas av olika program som körs på din dator. Se till att de alla är uppdaterade på regelbunden basis, vilket kommer att hjälpa dig att undvika krascher och hålla datorn säker.

1. Uppdatera Firefox: För att kontrollera efter uppdateringar till Firefox, gå till toppen av Firefox-fönstret, klicka på menyn Hjälp och välj Om Firefox.För att kontrollera efter uppdateringar till Firefox, gå till toppen av Firefox-fönstret, klicka på knappen Firefox, gå över till menyn Hjälp och välj Om Firefox.För att kontrollera efter uppdateringar till Firefox, gå till menyraden, klicka på menyn Firefox och välj Om Firefox.Klicka på menyknappen New Fx Menu, klicka på hjälp Help-29 och välj Om Firefox.På menyraden, klicka på menyn Firefox och välj Om Firefox. Läs Update Firefox to the latest version för mer information.
  2. Uppdatera dina insticksmoduler: Gå till vår sida Kontrollera insticksmoduler och följ länkarna för att uppdatera insticksmoduler som är inaktuella.
  3. Uppdatera WindowsOS Xditt system: Kontrollera att du har alla de senaste säkerhets- och stabilitetsfixarna. Gå till menyn Start, välj Alla program och sedan Windows Update.Gå till menyn Apple och välj Programuppdatering....Gå till menyn System, ner till menyn Administration och välj Uppdateringshanteraren.
  4. Uppdatera dina drivrutiner: Kontrollera att skrivardrivrutinen och grafikdrivrutiner är uppdaterade. För mer information, läs Upgrade your graphics drivers to use hardware acceleration and WebGL.
  5. Uppdatera dina program för internetsäkerhet: Kontrollera att du har den senaste versionen av dina program för internetsäkerhet (inklusive brandväggar, antivirusprogram, antispionprogram och mer).

Sök efter virus eller spionprogram

Uppdatera och kör antivirusprogram på din dator. För mer information, läs Troubleshoot Firefox issues caused by malware.

Felsöka kraschen

Om Firefox kraschar och du inte har något emot att göra lite detektivarbete, ta en titt på artikeln Firefox Crashes. Den har länkar till felsökning av vissa typer av krascher och har detaljerade instruktioner för att visa en rapport om din krasch. Du kan också finna Troubleshoot issues with plugins like Flash or Java to fix common Firefox problems och Troubleshoot extensions, themes and hardware acceleration issues to solve common Firefox problems användbara för att lösa några krascher.

Få hjälp från vår gemenskap av frivilliga

Ibland kan det vara svårt att hitta källan till kraschar alldeles själv. Det är därför vi har en gemenskap av frivilliga redo att hjälpa dig.