Søg i Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Hardware video decoding not working

  • 5 svar
  • 1 har dette problem
  • 31 visninger
  • Seneste svar af DT19999

more options

Hi, Using Firefox 92.0.1. On a AMD 5900x with an Nvidia 3090. Nvidia driver 471.68. Hardware decoding doesn't seem to be working correctly on any website. I noticed this as when I adjust video colours and 'edge enhancement' in the Nvidia control panel it has no effect in Firefox but it works in Chrome and Edge. Simply sliding the colour down to black and white for example doesn't work. In task manager GPU video decode is sometimes used, other times no utilisation. Even if it's showing GPU decode being used the colours or Nvidia enhancements do not apply as they do in Edge or Chrome. I tried refreshing Firefox and no change. Is this the intended behaviour or is there a long running bug as a friend also has the same outcome? Thanks

Ændret af DT19999 den

Alle svar (5)

more options

Can you go to about:support and paste here the Graphics section?

Nyttig?

more options

Thanks TyDraniu, It doesn't allow all of the section to paste - guess it's over the character length. I have save it to a txt file and the link is below. Do you have similar hardware? Do the nvidia video settings have an effect on your video in Firefox? https://drive.google.com/file/d/167y2KjQDA6NNwVX8AvAebGY1p5hv-myO/view?usp=sharing

Nyttig?

more options

It looks correct. GPU rendering is turned on. There can be a problem with our color management, I guess we don't have a full support.

Nyttig?

more options

Note that there is troubleshooting data present in the System Details list next to the question.

Nyttig?

more options

Thanks TyDraniu, As you mentioned it might be to do with colour calibration I checked to see if the monitor was calibrated and went through the windows colour calibration tool. Sadly it didn't have any effect. Still not working as expected. I also recently updated to an even newer version of Nvidia driver and no change. Is this how it works for others too or am I experiencing a local issue with the colour and edge enhancement not having an effect in only Firefox?

Nyttig?

Stil et spørgsmål

Du skal logge ind på din konto for at svare på et indlæg. Start et nyt spørgsmål, hvis du ikke har en konto endnu.