Skift dine søgeindstillinger i Firefox

Revisionsinformation
  • Revision id: 131579
  • Oprettet:
  • Lavet af: Joergen
  • Kommentar: Opdateret
  • Gennemgået: Ja
  • Gennemgået:
  • Gennemgået af: Joergen
  • Er godkendt? Ja
  • Er nuværende revision? Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionsindhold

Denne artikel beskriver søgeindstillingerne i Firefox. Der kan du tilføje og fjerne søgetjenester, skifte standardsøgetjeneste og vælge, om du vil have vist søgeforslag.

For at åbne søgeindstillingerne, klik på menuknappen New Fx Menu, klik på IndstillingerIndstillinger, og klik så på Søgning. Det er også muligt at åbne søgeindstillingerne i Firefox fra søgefeltet: Klik på forstørrelsesglasset i søgefeltet i din værktøjslinje, og klik så på Skift søgeindstillinger.
search settings fx36

Standardsøgetjeneste

Du kan vælge en standardsøgetjeneste fra rullemenuen.

choose default search 38default search 49
Windows 10-brugere: Sæt et flueben ud for Brug denne søgetjeneste til søgninger fra Windows, hvis du vil bruge den samme søgetjeneste til Cortana-søgninger.

Tilgængelige søgetjenester

Firefox leveres som standard med følgende søgetjenester:

• Google til at søge på internettet via Google
  • Bing til at søge på internettet via Microsoft Bing
  • Amazon.co.uk til at søge efter produkter på websiden Amazon.co.uk
  • DuckDuckGo som en søgetjeneste til brugere, der ikke vil spores, når de søger
  • Wikipedia (da) til at søge på den danske udgave af encyklopædien Wikipedia

Vis søgeforslag

Efterhånden som du skriver i søgefeltet, viser din standardsøgetjeneste dig forslag baseret på populære søgninger eller dine tidligere søgninger. Læs artiklen Søgeforslag i Firefox for mere information. For at slå søgeforslag til eller fra, tilføj eller fjern fluebenet ud for Vis søgeforslag.

search suggestions 38search suggestion win 10
Fx47SearchSuggestionssearch sug settings 43
  • Vis søgeforslag i adresselinjen. Når søgeforslag er slået til, kan du vælge denne indstilling for også at få vist søgeforslag, når du søger fra Firefox' adressefelt.

Lyn-søgetjenester

Når du begynder at skrive i søgefeltet, vil du se ikoner for andre søgetjenester, du kan søge med:

AlternateSearchEngines

Hvis du ikke vil bruge den nuværende standardsøgetjeneste, kan du med ét klik vælge en alternativ søgetjeneste og bruge den til din søgning. Hvis du vil fjerne alternative søgetjenester fra søgefeltet, skal du fjerne fluebenet ud for søgetjenesten på listen med søgetjenester i søgeindstillingerne. Dette fjerner ikke selve søgetjenesterne.

Fjern søgetjenester

Udfør følgende trin for at fjerne en søgetjeneste:

1. Klik på den søgetjeneste, du ikke vil have.
  2. Klik på knappen Fjern for at fjerne den fra din liste.
RemoveSearchEnginesremove search engine 49

Hvis du fjerner en søgetjeneste, som du selv har tilføjet, og du senere ændrer mening, er du nødt til at tilføje den igen (se nedenunder). Hvis du fjerner nogle af standard-søgetjenesterne i Firefox, kan du klikke på knappen Gendan standard-søgetjenester for at få dem tilbage.

Tilføj flere søgetjenester

Mange udgivere tilbyder også tilføjelser, der lader dig tilføje endnu flere søgetjenester:

1. Klik på Tilføj flere søgetjenester.
  2. Hold musemarkøren over den tilføjelse, du ønsker at installere, og klik på knappen Føj til Firefox.

Læs mere om, hvordan du tilføjer søgetjenester i artiklen Tilføj eller fjern en søgetjeneste i Firefox.