Søg på nettet fra adresselinjen

Du kan søge på nettet direkte fra adresselinjen i Firefox. Skriv det du vil søge efter, og tryk på tasten Enter. Firefox vil derefter vise dig resultatet af en Google-søgning på det indtastede. Denne artikel viser, hvordan du kan tilpasse denne funktion.

Du kan søge på nettet direkte fra adresselinjen i Firefox. Skriv det du vil søge efter, og tryk på tasten Enter. Firefox vil derefter vise dig resultatet af en søgning med din standardsøgetjeneste. Denne artikel viser, hvordan du kan tilpasse denne funktion.

Websøgning i adresselinjen

Søgning i adresselinje

Når du indtaster det, du vil søge efter i adresselinjen, og trykker på tasten Enterretur, vil Firefox som standard vise dig resultatet af søgningen fra Google (fx http://www.google.dk/search?q=).

Når du indtaster søgeord i adresselinjen (fx kat eller Firefox) og trykker på tasten Enterretur, vil Firefox som standard vise dig resultaterne af en Google-søgning (fx https://www.google.dk/search?q=).

Når du indtaster søgeord i adresselinjen og trykker på tasten Enterretur, vil Firefox vise dig resultatet af en søgning med din standardsøgetjeneste. Valget af standardsøgetjeneste kan du læse mere om i artiklen Søgefelt - Tilføj, skift og håndter søgetjenester i Firefox.

Søgeresultater

Brug en anden søgetjeneste

Hvis du ikke ønsker at benytte den søgetjeneste, der er valgt som standardsøgetjeneste i søgefeltet, kan du i stedet tilføje et stikord lige før dit søgeord. Læs mere om den funktion i artiklen Sådan søger du på IMDB, Wikipedia og andre steder fra adresselinjen.

Slå muligheden for websøgning fra adresselinjen fra

Du kan slå websøgning i adressefeltet fra ved at ændre en enkelt indstilling.

Bemærk: Denne indstilling ændrer ikke på funktionen smarte stikordssøgninger i adressefeltet.
  1. Skriv about:config i adressefeltet, og tryk på tasten EnterRetur.

• Advarselssiden "Garantien dækker muligvis ikke her!" vises måske. Klik på knappen Jeg lover at være forsigtig! for at fortsætte til siden about:config.
  2. I feltet FilterSøg skal du indtaste keyword.enabled.
  3. Dobbeltklik på keyword.enabled for at ændre værdien til false.

Udskift den søgetjeneste der bruges til søgninger fra adresselinjen

Du kan angive enhver gyldig webadresse som søgetjeneste for adresselinjen ved at ændre keyword.URL i about:config:

• Ønsker du at bruge Yahoo!, så udfyld keyword.URL med http://search.yahoo.com/search?p=,
  • Ønsker du Bing, skal du ændre til http://www.bing.com/search?q=. Andre søgetjenester kan angives efter tilsvarende model.
  • Hvis du vil nulstille søgefunktionen, og gå tilbage til at bruge Google som standard, så højrekliktryk control og klik keyword.URL og vælg Nulstil.
Bemærk: Standardsøgningen med Google er krypteret for at forhindre, at nogen lytter med. Skifter du til en anden søgetjeneste forsvinder denne beskyttelse.

Autofuldfør adressen

Ud over at kunne søge fra adresselinjen vil Firefox, inden du trykker på tasten Enterretur, forsøge at matche det indtastede med webadresser, du har besøgt tidligere. Hvis du fx indtaster "moz", kan Firefox autofuldføre det og skrive "mozilla.org", hvis du har besøgt den adresse tidligere. Hvis du trykker på tasten Enterretur i den situation, vil Firefox sende dig direkte til den pågældende webadresse. Læs mere om de ting Firefox foreslår, når du indtaster noget i adresselinjen, i artiklen Awesome Bar - Find dine bogmærker, historik og faneblade når du skriver i adresselinjen.

Adressegæt

Hvis du indtaster en ufuldstændig webadresse, kan Firefox forsøge at "reparere" adressen ved at tilføje et præfix eller en endelse (eller begge). Hvis du f.eks. skriver www.microsoft i adresselinjen, vil Firefox tilføje .com for at gøre webadressen komplet. Skriver du mozilla.org, vil Firefox tilføje www. for at gøre webadressen komplet. Dette "gætværk" virker kun, hvis websøgningen fra adresselinjen er slået fra.

Slå adressegæt fra

Du kan slå adressegæt fra ved at ændre en indstilling.

1. Skriv about:config i adressefeltet, og tryk på tasten EnterRetur.

• Advarselssiden "Garantien dækker muligvis ikke her!" vises måske. Klik på knappen Jeg lover at være forsigtig! for at fortsætte til siden about:config.
  2. I feltet FilterSøg, skal du indtaste fixup.
  3. Dobbeltklik på browser.fixup.alternate.enabled for at ændre værdien til false.

Skift præfix eller endelse

Du kan angive præfix (f.eks. www) eller en endelse (f.eks. .dk) for adressegæt-funktionen.

På siden about:config, skal du dobbeltklikke på indstillingen browser.fixup.alternate.prefix eller browser.fixup.alternate.suffix. Indtast derefter det præfix eller den endelse (eller begge) du ønsker, Firefox skal tilføje til ufuldstændige webadresser.

Baseret på information fra Location Bar search (mozillaZine KB), Domain Guessing (Mozilla.org End user documentation), og Internet Keywords (Mozilla.org End user documentation) For detaljer og seneste brug, læs ovenstående artikler.

Del denne artikel: http://mzl.la/1xKrywT