Bogmærker i Firefox

Revisionsinformation
  • Revision id: 130908
  • Oprettet:
  • Lavet af: user955666
  • Kommentar: et => en
  • Gennemgået: Ja
  • Gennemgået:
  • Gennemgået af: user955666
  • Er godkendt? Nej
  • Er nuværende revision? Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionsindhold

Bogmærker er links, som gør det let at komme tilbage til dine favorit-websider. Denne artikel gennemgår oprettelse og håndtering af bogmærker.

Bemærk: Bogmærker kaldes Favoritter i Internet Explorer.

Hvordan bogmærker jeg en webside?

Det er let — bare klik på stjernen!

For at oprette et bogmærke, klik på stjernen på værktøjslinjen. Stjernen bliver blå og et bogmærke til den aktuelle webside bliver oprettet i mappen Usorterede bogmærkerAndre bogmærker. Færdig!

Bookmark 29 WinBookmark 29 MacBookmark 29 Lin
Tip: Vil du bogmærke alle dine åbne faneblade på én gang? HøjreklikHold tasten Ctrl nede mens du klikker på et af fanebladene, og vælg Bogmærk alle faneblade... fra genvejsmenuen. Giv den nye bogmærkemappe et navn, og vælg hvor den skal gemmes. Klik på knappen Tilføj bogmærker for at afslutte.

Hvordan ændrer jeg navn og placering af et bogmærke?

1. Du kan redigere detaljerne for et bogmærke. Klik på stjernen endnu engang for at åbne vinduet Rediger dette bogmærke.
    Bookmark2 29 WinBookmark2 29 MacBookmark2 29 LinFx48-EditThisBookmark
    • I boksen Rediger dette bogmærke kan du ændre:
      • Navn: Dette er navnet, som Firefox viser ved bogmærket i menuer.
      • Mappe: Vælg hvilken mappe, bogmærket skal gemmes i, ved at vælge fra rullemenuen (fx, bogmærkelinjen eller bogmærkemenuen). I rullemenuen kan du desuden vælge Vælg... for at få vist en liste med alle bogmærkemapper.
      • Mærkater: Du kan bruge mærkater til at hjælpe dig med at gennemsøge og organisere dine bogmærker. For mere information, læs artiklen Bookmark Tags - Categorize bookmarks to make them easy to find.
  2. Når du er færdig med at redigere, så klik på knappen Færdig for at lukke boksen.

Hvor finder jeg mine bogmærker?

Den letteste måde at finde et webside, som du har bogmærket, er ved at starte med at skrive navnet i adresselinjen. Efterhånden som du skriver, vil du få vist en liste over websider, du har bogmærket, påført et mærkat eller besøgt. Bogmærkede websider vil have en stjerne ved siden af sig. Du skal blot klikke på en af websiderne for at besøge den ønskede side med det samme. For at lære mere, læs artiklen Autofuldførelse af forslag i Firefox' adressefelt.

Bookmark3 29 WinBookmark3 29 MacBookmark3 29 Lin Fx48-addressbarDrop-down

Hvordan organiserer jeg mine bogmærker?

Vinduet Bogmærke og historik lader dig se og organiser alle dine bogmærker.

1. Klik på menuknappen Billedet "fx57menu" findes ikke.Fx89menuButton for at åbne menuen. Klik på Bogmærker, og klik så på Håndter bogmærker nederst i menuen.
    Bookmark4 29 WinBookmark4 29 MacBookmark4 29 LinFx48-ShowAllBookmarks
  2. Som standard oprettes bogmærker i mappen Usorterede bogmærkerAndre bogmærker. Du kan vælge mappen i sidepanelet i vinduet Bogmærker og historik for at se dine usorterede bogmærker. Dobbeltklikker du på et bogmærke, vil det blive åbnet.

Når du har vinduet Bogmærker og historik åbent, kan du også trække bogmærker ind i andre mapper, som fx mappen Bogmærkemenuen, som vil vise dine bogmærker i menuen under knappen Bogmærker. Hvis du føjer bogmærker til mappen Bogmærkelinjen, vil de blive vist på bogmærkelinjen.

Bookmark5 29 WinLibrary-mac2Fx48-BookmarksLibrary

Læs de følgende artikler for flere detaljer om, hvordan du håndterer selv en gigantisk liste med bogmærker:

Hvordan vises bogmærkelinjen?

Hvis du vil bruge bogmærkelinjen, kan du slå den til sådan her:

1. Klik på menuknappen Billedet "new fx menu" findes ikke., og vælg Tilpas.
  2. Klik på rullemenuen Vis / skjul værktøjslinjer nederst på skærmen, og vælg Bogmærkelinje.
  3. Klik på den grønne knap Afslut tilpasning.
  • Klik på menuen Vis øverst på skærmen, gå ned til Værktøjslinjer, og vælg Bogmærkelinje.

Tips og tricks

Klar til mere sjov med bogmærker? Her er nogle artikler, som hjælper dig med at få mest muligt ud af dem.