Beskyttelse mod sporing

Sporing hentyder normalt til indsamling af en persons browsing-data over flere forskellige websteder. Firefox' beskyttelse mod sporing bruger en liste, som vedligeholdes af Disconnect, til at identificere og blokere dem, som sporer.

Du kan læse mere om listen og Disconnects metoder på Disconnects websted. Du kan læse mere om Firefox' brug af lister til beskyttelse mod sporing på vores wiki-side.

Når Firefox blokerer sporing, vises et skjold-ikon FirefoxShieldIcon i adressefeltet.

Fx52addressBar-ShieldIcon Fx57addressBar-ShieldIcon

Du kan se de blokerede elementer under Sikkerhed i webkonsollen.

Slå beskyttelse mod sporing til eller fra

Denne funktion er tilgængelig i en nyere version af Firefox. Opdater Firefox til den seneste version for at bruge denne nye funktion.

1. Klik på menuknappen New Fx Menu for at åbne menuen.

2. Klik på kontakten ud for Beskyttelse mod sporing for at slå funktionen til switchonios eller fra.

Slå automatisk beskyttelse mod sporing til eller fra for visse sessioner

Du kan vælge, om beskyttelse mod sporing altid skal være aktiveret, kun skal være aktiveret når du benytter privat browsing, eller om beskyttelse mod sporing altid skal være deaktiveret. Du kan desuden vælge at deaktivere beskyttelse mod sporing for et bestemt websted eller for alle websteder.

1. Klik på menuknappen New Fx Menu Fx57Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.
  2. Klik på Privatliv & sikkerhed, og rul ned til afsnittet Beskyttelse mod sporing.
    Fx57TrackingProtection-new
  3. Vælg mellem følgende muligheder:
    • Altid: Aktiverer beskyttelse mod sporing, når du browser.
    • Kun i private vinduer: Aktiverer kun beskyttelse mod sporing, når du benytter privat browsing.
    • Aldrig: Deaktiverer beskyttelse mod sporing for alle websteder.

Slå beskyttelse mod sporing til eller fra i private vinduer

Beskyttelse mod sporing er som standard aktiveret, når du browser i et privat vindue. Klik på kontakten ved siden af Beskyttelse mod sporing på startsiden Private browsing for at slå funktionen til eller fra.

Slå beskyttelse mod sporing fra for et enkelt websted

1. Når Firefox blokerer sporing på et websted, vises et skjold-ikon i adressefeltet. Klik på ikonet for at åbne kontrolcentret.
  2. Klik på knappen Deaktiver beskyttelse for denne session.
    Disable tracking protection 42 tracking protection off 57
  3. Når beskyttelse mod sporing er deaktiveret, vises et skjold-ikon med en rød streg i adressefeltet tracking protection off fxos .
Du kan genaktivere beskyttelse mod sporing ved at klikke på skjold-ikonet igen og så klikke på knappen Aktiver beskyttelse.

Eftersom der ikke gemmes informationer om din browsing i privat browsing, huskes deaktivering af beskyttelse mod sporing for enkelte websteder heller ikke. Deaktiveringen virker således kun, indtil du afslutter privat browsing. Næste gang du starter privat browsing vil beskyttelse mod sporing atter være aktiveret på alle websteder.

Slå beskyttelse mod sporing fra på alle websteder

1. Klik på menuknappen New Fx Menu Fx57Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.
  2. Klik på Privatliv til venstreKlik på Privatliv & Sikkerhed til venstre og rul ned til afsnittet Beskyttelse mod sporing.
  3. Fjern så fluebenet ud for Brug beskyttelse mod sporing i private vinduerBrug beskyttelse mod sporing i privat browsing for at blokere kendte sporings-tjenester.
    privacy menu tp tp privacy menu 50 Fx56Privacy&Security-Tracking
  4. Luk fanebladet for at gemme dine ændringer.

Blokeringslister i Firefox

Du kan udskifte den blokeringsliste, som bruges til at blokere sporing fra tredjepart. Beskyttelse mod sporing benytter som standard blokeringslisten Disconnect.me grundlæggende beskyttelse. Du kan i stedet vælge at benytte blokeringslisten Disconnect.me striks beskyttelse.

• Blokeringslisten Disconnect.me grundlæggende beskyttelse blokerer almindeligt kendte analysesporinger, sociale sporinger og reklamesporinger. Den tillader dog nogle kendte sporinger for at undgå websider, der ikke virker.
  • Blokeringslisten Disconnect.me striks blokerer alle kendte sporinger, inklusive analysesporinger, sociale sporinger, reklamesporinger og sporing af indhold. Bruger du blokeringslisten Disconnect.me striks beskyttelse, kan du opleve websider, hvor video, slideshow med billeder og sociale tjenester ikke virker.

Skift af blokeringsliste:

1. Klik på menuknappen New Fx Menu Fx57Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.
  2. Klik på Privatliv til venstreKlik på Privatliv & Sikkerhed til venstre og rul ned til afsnittet Beskyttelse mod sporing.
  3. Klik på knappen Skift blokerings-liste ud for Brug beskyttelse mod sporing i private vinduerBrug beskyttelse mod sporing i privat browsing for at blokere kendte sporings-tjenesterBrug beskyttelse mod sporing for at blokere kendte sporings-tjenester, og vælg den blokeringsliste, du ønsker at bruge.
  4. Klik på knappen Gem ændringer. Dialogboksen "Genstart Firefox" åbnes med meddelelsen Firefox skal genstarte for at kunne ændre blokerings-lister.
  5. Klik på knappen OK i dialogboksen.
  6. Når Firefox er blevet genstartet, kan du lukke fanebladet Indstillinger.
  1. Klik på menuknappen New Fx Menu Fx57Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.
  2. Klik på Privatliv & sikkerhed til venstre og rul ned til afsnittet Beskyttelse mod sporing.
  3. Klik på knappen Skift blokeringsliste ud for Brug beskyttelse mod sporing for at blokere kendte sporings-tjenester, og vælg den blokeringsliste, du ønsker at bruge.
  4. Klik på knappen Gem ændringer.