Beskyttelse mod sporing

Sporing hentyder normalt til indsamling af en persons browsing-data over flere forskellige websteder. Firefox' beskyttelse mod sporing bruger en liste, som vedligeholdes af Disconnect, til at identificere og blokere dem, som sporer.

Du kan læse mere om listen og Disconnects metoder på Disconnects websted. Du kan læse mere om Firefox' brug af lister til beskyttelse mod sporing på vores wiki-side.

Når Firefox blokerer sporing, vises et skjold-ikon i adressefeltet.

tracking protection 42

Du kan se de blokerede elementer under Sikkerhed i webkonsollen.

Blokeringslister i Firefox

Du kan udskifte blokeringslisten, som bruges til at blokere sporing fra tredjepart. Beskyttelse mod sporing benytter som standard blokeringslisten Disconnect.me grundlæggende beskyttelse. Du kan udskifte den, så blokeringslisten Disconnect.me striks beskyttelse benyttes i stedet.

• Blokeringslisten Disconnect.me grundlæggende beskyttelse blokerer almindeligt kendte analysesporinger, sociale sporinger og reklamesporinger. Den tillader dog nogle kendte sporinger for at undgå websider, der ikke virker.
  • Blokeringslisten Disconnect.me striks blokerer alle kendte sporinger, inklusive analysesporinger, sociale sporinger, reklamesporinger og sporing af indhold. Bruger du blokeringslisten Disconnect.me striks beskyttelse, kan du opleve websider, hvor video, slideshow med billeder og sociale tjenester ikke virker.

Skift af blokeringsliste:

1. Klik på menuknappen New Fx Menu Fx57Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.
  2. Klik på Privatliv til venstreKlik på Privatliv & Sikkerhed til venstre og rul ned til afsnittet Beskyttelse mod sporing.
  3. Klik på knappen Skift blokerings-liste ud for Brug beskyttelse mod sporing i private vinduerBrug beskyttelse mod sporing i privat browsing for at blokere kendte sporings-tjenesterBrug beskyttelse mod sporing for at blokere kendte sporings-tjenester, og vælg den blokeringsliste, du ønsker at bruge.
  4. Klik på knappen Gem ændringer. Dialogboksen "Genstart Firefox" åbnes med meddelelsen Firefox skal genstarte for at kunne ændre blokerings-lister.
  5. Klik på knappen OK i dialogboksen.
  6. Når Firefox er blevet genstartet, kan du lukke fanebladet Indstillinger.

Sådan aktiverer du beskyttelse mod sporing

Du kan vælge at aktivere beskyttelse mod sporing til hele tiden, kun når du benytter privat browsing eller slet ikke. Du kan desuden vælge at deaktivere beskyttelse mod sporing for et bestemt websted eller for alle websteder.

1. Klik på menuknappen New Fx Menu Fx57Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.
  2. Klik på Privatliv & sikkerhed, og rul ned til afsnittet Beskyttelse mod sporing.
    Fx57TrackingProtection-new
  3. Vælg mellem følgende muligheder:
    • Altid: Aktiverer beskyttelse mod sporing, når du browser.
    • Kun i private vinduer: Aktiverer kun beskyttelse mod sporing, når du benytter privat browsing.
    • Aldrig: Deaktiverer beskyttelse mod sporing for alle websteder.

Beskyttelse mod sporing er som standard aktiveret, når du benytter privat browsing. Du kan vælge at deaktivere beskyttelse mod sporing for et bestemt websted eller for alle websteder.

Sådan deaktiverer du beskyttelse mod sporing for et enkelt websted

1. Når Firefox blokerer sporing på et websted, vises et skjold-ikon i adressefeltet. Klik på ikonet for at åbne kontrolcentret.
  2. Klik på knappen Deaktiver beskyttelse for denne session.
    Disable tracking protection 42 tracking protection off 57
  3. Når beskyttelse mod sporing er deaktiveret, vises et skjold-ikon med en rød streg i adressefeltet tracking protection off fxos .
Du kan genaktivere beskyttelse mod sporing ved at klikke på skjold-ikonet igen og så klikke på knappen Aktiver beskyttelse.

Eftersom der ikke gemmes informationer om din browsing i privat browsing, huskes deaktivering af beskyttelse mod sporing for enkelte websteder heller ikke. Deaktiveringen virker således kun, indtil du afslutter privat browsing. Næste gang du starter privat browsing vil beskyttelse mod sporing atter være aktiveret på alle websteder.

Sådan deaktiverer du beskyttelse mod sporing på alle websteder

1. Klik på menuknappen New Fx Menu Fx57Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.
  2. Klik på Privatliv til venstreKlik på Privatliv & Sikkerhed til venstre og rul ned til afsnittet Beskyttelse mod sporing.
  3. Fjern så fluebenet ud for Brug beskyttelse mod sporing i private vinduerBrug beskyttelse mod sporing i privat browsing for at blokere kendte sporings-tjenester.
    privacy menu tp tp privacy menu 50 Fx56Privacy&Security-Tracking
  4. Luk fanebladet for at gemme dine ændringer.
Bemærk: Du kan også deaktivere beskyttelse mod sporing på siden Privat browsing:
tracking protection private browsing

Hvis du benytter privat browsing, kan du indtaste about:privatebrowsing i adressefeltet efterfulgt af et tryk på tasten Enter for at åbne siden Privat browsing.

Du kan slå beskyttelse mod sporing fra ved at klikke på knappen med det grønne flueben. Hvis beskyttelse mod sporing allerede er slået fra, kan du slå funktionen til ved at klikke på denne knap, som i så fald vises i stedet for den med det grønne flueben: Fx48TrackingOff