Where did you install Firefox from? Help Mozilla uncover 3rd party websites that offer problematic Firefox installation by taking part in our campaign. There will be swag, and you'll be featured in our blog if you manage to report at least 10 valid reports!

Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Firefox a zabraná paměť

  • 2 replies
  • 1 has this problem
  • 1 view
  • Last reply by poljos

more options

Dobrý den,

chci se zeptat, jak řešit postupné zabírání paměti Firefoxem? Pokud je spuštěn několik dnů, pozoruji velké zabírání RAM. Po 2-3 dnech je to 4,5 GB a díky tomu se zpomaluje. Zkoušel jsem i čistý profil, kromě blokování reklam nemám nic navíc.

Zatím jediné řešení je vypnout Firefox a znovu zapnout.

Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den, chci se zeptat, jak řešit postupné zabírání paměti Firefoxem? Pokud je spuštěn několik dnů, pozoruji velké zabírání RAM. Po 2-3 dnech je to 4,5 GB a díky tomu se zpomaluje. Zkoušel jsem i čistý profil, kromě blokování reklam nemám nic navíc. Zatím jediné řešení je vypnout Firefox a znovu zapnout. Předem děkuji za odpověď.

All Replies (2)

more options

Každé ráno stlačte kombináciu kláves CTRL+SHIFT+DELETE a odstráňte vyrovnávaciu pamäť:

more options

Karel666 napsal

Po 2-3 dnech je to 4,5 GB a díky tomu se zpomaluje.

Nechci rýt, ale mít prohlížeč zapnutý nonstop 2-3 dny, není moc běžné.

Pochybuji, že by zpomalování Firefoxu způsobovala zabraná RAM. To už spíše ta velikost cache, pokud dosahuje nějaké extrémní hodnoty (koukám, že v tom "modernizovaném" prohlížeči už neexistuje ani možnost nastavení velikosti cache, jako v minulosti). Stále ovšem funguje možnost "Ber nebo nech být".

V about:config můžeš zkusit vyfiltrovat memory a laborovat s předvolbami: browser.cache.memory.enable nebo začínajícími na: media.memory a pod. Ale ve využití RAM bych chybu neviděl.