Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Firefox a zabraná paměť

  • 2 replies
  • 1 has this problem
  • 1 view
  • Last reply by poljos

more options

Dobrý den,

chci se zeptat, jak řešit postupné zabírání paměti Firefoxem? Pokud je spuštěn několik dnů, pozoruji velké zabírání RAM. Po 2-3 dnech je to 4,5 GB a díky tomu se zpomaluje. Zkoušel jsem i čistý profil, kromě blokování reklam nemám nic navíc.

Zatím jediné řešení je vypnout Firefox a znovu zapnout.

Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den, chci se zeptat, jak řešit postupné zabírání paměti Firefoxem? Pokud je spuštěn několik dnů, pozoruji velké zabírání RAM. Po 2-3 dnech je to 4,5 GB a díky tomu se zpomaluje. Zkoušel jsem i čistý profil, kromě blokování reklam nemám nic navíc. Zatím jediné řešení je vypnout Firefox a znovu zapnout. Předem děkuji za odpověď.

All Replies (2)

more options

Každé ráno stlačte kombináciu kláves CTRL+SHIFT+DELETE a odstráňte vyrovnávaciu pamäť:

more options

Karel666 napsal

Po 2-3 dnech je to 4,5 GB a díky tomu se zpomaluje.

Nechci rýt, ale mít prohlížeč zapnutý nonstop 2-3 dny, není moc běžné.

Pochybuji, že by zpomalování Firefoxu způsobovala zabraná RAM. To už spíše ta velikost cache, pokud dosahuje nějaké extrémní hodnoty (koukám, že v tom "modernizovaném" prohlížeči už neexistuje ani možnost nastavení velikosti cache, jako v minulosti). Stále ovšem funguje možnost "Ber nebo nech být".

V about:config můžeš zkusit vyfiltrovat memory a laborovat s předvolbami: browser.cache.memory.enable nebo začínajícími na: media.memory a pod. Ale ve využití RAM bych chybu neviděl.