Sök i support

Akta dig för supportbedrägerier: Vi kommer aldrig att be dig att ringa eller skicka ett sms till ett telefonnummer eller dela personlig information. Rapportera misstänkt aktivitet med alternativet "Rapportera missbruk".

Learn More

Súlyos hiba a böngészőben

more options

Tisztelt Mozilla! A Firefox legújabb verzióját (103.0.1) használva egy súlyos hibát észleltem. 64 bites Windows 7 operációs rendszert használok, ami 5-8 éve hibátlanul működik. A böngésző mindig nagyon stabilan működött nekem, de 2-3 napja felfigyeltem rá, hogy bizonyos weboldalakat látogatva, pl. https://fortepan.hu/hu/photos/?id=206399 ... hirtelen elsötétül a képernyő, a Windows kiírja, hogy "A képernyőillesztő nem válaszolt, és utána helyreállt" (Display driver stopped responding and has recovered) majd azon nyomban lefagy az egész rendszer. Semmire nem reagál (és nincs kék képernyő sem, összeomlás értesítés sem). Csak ki- és bekapcsolni lehet a Power gombbal a PC-t. A Windows Eseménynapló ilyesmit jelez: "Figyelmeztetés 2022.08.01. 19:41:33 Display 4101 Nincs Rendszer" "Napló neve: System Forrás: Display Dátum: 2022.08.01. 19:41:33 Eseményazonosító:4101 Feladatkategória:Nincs Szint: Figyelmeztetés Kulcsszavak: Klasszikus Felhasználó: n.a. Számítógép: Leírás: A(z) igfx képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt. Esemény XML: <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">

 <System>
   <Provider Name="Display" />
   <EventID Qualifiers="0">4101</EventID>
   <Level>3</Level>
   <Task>0</Task>
   <Keywords>0x80000000000000</Keywords>
   <TimeCreated SystemTime="2022-08-01T17:41:33.000000000Z" />
   <EventRecordID>899232</EventRecordID>
   <Channel>System</Channel>
   <Computer></Computer>
   <Security />
 </System>
 <EventData>
   <Data>igfx</Data>
   <Data>
   </Data>
 </EventData>

</Event>"

Többször is megpróbáltam és mindig ez a hiba történt. Kipróbáltam más böngészőkkel is, ott nem volt probléma. Majd kipróbáltam a Firefox Súgó menüben található "Hibaelhárítási mód..."-ot és azzal sem jelentkezett a probléma. Majd normál módba lépve (újra), ismét jelentkezett az összeomlás.

Tehát normál üzemmódban bizonyos weboldalakon a Firefox befolyásolva a képernyőillesztőt megfagyasztja a Windows rendszert. A fortepan.hu weboldalt korábban (1 éven belül) többször néztem, akkor nem volt probléma. Hogyan tudnám orvosolni a problémát? Mit kell átállítanom, beállítanom, hogy ez ne történjem meg. Félek, hogy adatvesztést fog okozni az azonnal rendszerfagyás. És sose tudhatom előre, hogy milyen weboldal fogja összeomlasztani a rendszert.

Előre is köszönöm a segítségüket! Üdv, János

Tisztelt Mozilla! A Firefox legújabb verzióját (103.0.1) használva egy súlyos hibát észleltem. 64 bites Windows 7 operációs rendszert használok, ami 5-8 éve hibátlanul működik. A böngésző mindig nagyon stabilan működött nekem, de 2-3 napja felfigyeltem rá, hogy bizonyos weboldalakat látogatva, pl. https://fortepan.hu/hu/photos/?id=206399 ... hirtelen elsötétül a képernyő, a Windows kiírja, hogy "A képernyőillesztő nem válaszolt, és utána helyreállt" (Display driver stopped responding and has recovered) majd azon nyomban lefagy az egész rendszer. Semmire nem reagál (és nincs kék képernyő sem, összeomlás értesítés sem). Csak ki- és bekapcsolni lehet a Power gombbal a PC-t. A Windows Eseménynapló ilyesmit jelez: "Figyelmeztetés 2022.08.01. 19:41:33 Display 4101 Nincs Rendszer" "Napló neve: System Forrás: Display Dátum: 2022.08.01. 19:41:33 Eseményazonosító:4101 Feladatkategória:Nincs Szint: Figyelmeztetés Kulcsszavak: Klasszikus Felhasználó: n.a. Számítógép: Leírás: A(z) igfx képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt. Esemény XML: <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event"> <System> <Provider Name="Display" /> <EventID Qualifiers="0">4101</EventID> <Level>3</Level> <Task>0</Task> <Keywords>0x80000000000000</Keywords> <TimeCreated SystemTime="2022-08-01T17:41:33.000000000Z" /> <EventRecordID>899232</EventRecordID> <Channel>System</Channel> <Computer></Computer> <Security /> </System> <EventData> <Data>igfx</Data> <Data> </Data> </EventData> </Event>" Többször is megpróbáltam és mindig ez a hiba történt. Kipróbáltam más böngészőkkel is, ott nem volt probléma. Majd kipróbáltam a Firefox Súgó menüben található "Hibaelhárítási mód..."-ot és azzal sem jelentkezett a probléma. Majd normál módba lépve (újra), ismét jelentkezett az összeomlás. Tehát normál üzemmódban bizonyos weboldalakon a Firefox befolyásolva a képernyőillesztőt megfagyasztja a Windows rendszert. A fortepan.hu weboldalt korábban (1 éven belül) többször néztem, akkor nem volt probléma. Hogyan tudnám orvosolni a problémát? Mit kell átállítanom, beállítanom, hogy ez ne történjem meg. Félek, hogy adatvesztést fog okozni az azonnal rendszerfagyás. És sose tudhatom előre, hogy milyen weboldal fogja összeomlasztani a rendszert. Előre is köszönöm a segítségüket! Üdv, János

Vald lösning

Kedves Balázs! Felvettem a kapcsolatot az Intel Support-tal. Segítettek a legfrissebb driver telepítésében. A probléma viszont nem oldódott meg. Ekkor kipróbáltam még valamit: Kikapcsoltam a hardveres gyorsítás használatát a Firefox beállításoknál (rájöttem végül, hogyan kell, mert azt hittem hiányzik ez az opció, de csak rejtve volt) és egyből nem fagyott ki a Firefox+Windows az említett fortepan.hu weboldalon. Most rendben van. Tehát nem hardver hiba volt, nem driver hiba, és nem a Windows-zal volt a baj, hanem a Firefox hardveres gyorsítás funkciója súlyos rendszerállást okoz. Ezt kéne jelezni valahogy a fejlesztőknek. Köszönöm a segítséget!

Läs svaret i sitt sammanhang 👍 0

Alla svar (4)

more options

Kedves János!

Erre sajnos távolról nem sok mindent tudok mondani. Első körben meg kell próbálni újratelepíteni a grafikus kártya illesztőprogramját. Illetve mivel mondod, hogy hibaelhárítási módban nincs probléma, így lehetséges hogy valamilyen kiegészítő okozza a problémát. Össze tudod írni, hogy milyen kiegészítőket használsz? Ha nem erről van szó, akkor még egy új, üres böngészőprofillal érdemes kísérletezni.

Ha ezek egyike sem segít, akkor csak azt tudom mondani, hogy ideje frissíteni a két éve nem támogatott operációs rendszerről.

Üdv, Balázs

more options

Kedves Balázs!

Nem gondolom, hogy illesztőprogram probléma, mert akkor más böngészőben is jelentkezne a hiba. De semmilyen más böngészőben nem tudtam előidézni a hibát. És korábban semmilyen hasonló hiba sem volt. Csakis pár napja vettem észre, és csak Firefox-ban, és csak néhány weboldalnál volt ilyen. Évek óta használom a Firefoxot. A munkahelyen Win10 alatt nem jelentkezik a probléma.

Két bővítményt használ a FF, de egyiket sem tudom mire jó. Bővítmények: - Open H264 videokodek a Cisco System Inc.-től (nem tudom mire jó) - Widevine tartalom-visszafejtő modul a Google Inc.-től (nem tudom mire jó)

Kiegészítőt pedig 3-at használok: - Firefox DevTools ADB Extension (ezt sem tudom, hogy mire való) - No Coin - Block miners on the web! (én telepítettem) - RSS Preview (én telepítettem)

Én valamiféle hardvergyorsítási problémára gyanakszom... de a sajnos a Mozilla Helpje már nem aktuális (https://support.mozilla.org/hu/kb/altalanos-firefox-problemak-megoldasa-kiterjesztes#w_hardveres-gyorsitas-kikapcsolasa), mert a Beállítások, Általános résznél, a Teljesítmény fejezetben nincs "Hardveres gyorsítás használata, ha lehetséges " opció.

Üres böngészőprofilt nem tudom hogyan kell készíteni. Ilyenkor minden el fog veszni? Beállítások, könyvjelzők?

Üdv, János

Balázs Meskó írta

Kedves János! Erre sajnos távolról nem sok mindent tudok mondani. Első körben meg kell próbálni újratelepíteni a grafikus kártya illesztőprogramját. Illetve mivel mondod, hogy hibaelhárítási módban nincs probléma, így lehetséges hogy valamilyen kiegészítő okozza a problémát. Össze tudod írni, hogy milyen kiegészítőket használsz? Ha nem erről van szó, akkor még egy új, üres böngészőprofillal érdemes kísérletezni. Ha ezek egyike sem segít, akkor csak azt tudom mondani, hogy ideje frissíteni a két éve nem támogatott operációs rendszerről. Üdv, Balázs
more options

Vald lösning

Kedves Balázs! Felvettem a kapcsolatot az Intel Support-tal. Segítettek a legfrissebb driver telepítésében. A probléma viszont nem oldódott meg. Ekkor kipróbáltam még valamit: Kikapcsoltam a hardveres gyorsítás használatát a Firefox beállításoknál (rájöttem végül, hogyan kell, mert azt hittem hiányzik ez az opció, de csak rejtve volt) és egyből nem fagyott ki a Firefox+Windows az említett fortepan.hu weboldalon. Most rendben van. Tehát nem hardver hiba volt, nem driver hiba, és nem a Windows-zal volt a baj, hanem a Firefox hardveres gyorsítás funkciója súlyos rendszerállást okoz. Ezt kéne jelezni valahogy a fejlesztőknek. Köszönöm a segítséget!

more options

Szia!

Abból kiindulva, hogy nincsenek hasonló bejelentések a Bugzillában, arra tudok csak következtetni, hogy csak nálad van a probléma. Attól hogy egy probléma csak egy adott szoftvernél jön elő, még nem következik, hogy az okozza a problémát (csak egy kapcsolódó anekdota: van egy regiszterhibás CPU-m, csak egy program van a gépemen, amely előhozza, de azzal minden egyes alkalommal lefagy a gépem, és nem a szoftver a hibás). De ha valóban hibás is valahogy a Firefox, annak nem szabadna az operációs rendszer lefagyását okoznia. Ezt a drivernek kellene tudnia kezelnie.

A kis kitérő után a megoldásra koncentrálva:

  • Nyisd meg az about:profiles oldalt, és adj hozzá egy új profilt. Ezen a lapon később bármikor tudsz váltani a profilok között.
  • Ha jól működik az új profil, akkor állítsd le a Firefox és a régiből profilból másold át a következő fájlokat: logins.json, key4.db (ezek tárolják a jelszavakat), places.sqlite (ez tárolja a könyvjelzőket)
  • Indítsd el a Firefoxot

Ha esetleg használod a Syncet, akkor ez utóbbi két lépés helyett elég csak belépni a fiókodba.

Üdv, Balázs