Vad är Firefox Focus

Den här sidan beskriver några nya funktioner i Firefox Focus. Om ditt Firefox Focus ser annorlunda ut, oroa dig inte. Du kommer att kunna hämta den nya versionen snart.

Bor du i Tyskland, Österrike eller Schweiz? Klar för Firefox är den tyska versionen av Firefox Focus. Se Jag kan inte hitta Firefox Focus i Tyskland, Österrike eller Schweiz.

Ta privat surfning till nästa nivå. Firefox Focus ger dig en dedikerad sekretesswebbläsare med spårningsskydd och innehållsblockering. Du kan använda Firefox Focus som en egen webbläsare eller som en innehållsblockerare för Safari på iPhone, iPad och iPod touch enheter som stöds.

Installera Firefox Focus

Firefox Focus finns tillgänglig i App Store gratis. När den har hämtats, leta efter denna ikon på din hemskärm.

focus icon

Använd Firefox Focus som en webbläsare

Använd Firefox Focus som en webbläsare dedikerad till din sekretess och säkerhet. Ta enkelt bort din historik, sparade lösenord, bokmärken och kakor samt motverka oönskad reklam från att spåra dig.

1. När du vill ha en privat och spårningsfri upplevelse, starta Firefox Focus. Firefox Focus är enkel att använda. Skriv in din sökning eller en hemsida i adressfältet:
    focus screen
  2. För att öppna en sida i vanliga Firefox eller för att dela den via en annan app, klicka på dela knappen längst ner på skärmen.
    focus share 3
  3. Ta bort all information om din session när som helst genom att klicka på Radera knappen i sökfältet.
    erase focus

Använd Firefox Focus med Safari

Njut av skydd mot reklam-, social-, innehåll- eller statistik-spårare utan att byta från Safari. Följ dessa steg för att aktivera Firefox Focus för Safari:

Steg ett: tillåt Safari att använda innehållsblockerare (du behöver bara göra detta en gång):

1. Tryck på appen Inställningar i din iPhone eller iPad.
  2. Rulla ner till Safari och tryck på den.
    safari
  3. Tryck på Innehållsblockerare.
    contentblockers
  4. Tryck på knappen bredvid Firefox Focus för att starta den greenswitchfocus.
  5. Stäng appen Inställningar.

Steg två: aktivera Firefox Focus för Safari

1. Öppna Firefox Focus.
  2. Tryck på kugghjulet uppe till höger.
    focus settings cog
  3. Tryck på knappen bredvid Safari för att aktivera den blue switch.
  4. Stäng Firefox Focus. Du är nu redo att surfa på Safari!

Anpassa dina skyddsinställningar för Firefox Focus

Anpassa nivån av innehållsblockering och spårningsskydd efter vad du behöver.

Standardsökmotor: för att ändra din standardsökmotor, se Ändra standardsökmotorn i Firefox Focus.
  1. Öppna Firefox Focus.
  2. Tryck på kugghjulet uppe till höger.
    focus settings cog
  3. Tryck på knappen bredvid varje funktion för att starta eller stänga av den.
    focus 3 settings
    Skicka anonym användardata: Vi använder generell användardata för att hjälpa oss förbättra Firefox Focus. Du kan välja bort detta när som helst.
  4. Tryck på tillbakaknappen eller stäng Firefox Focus. Firefox Focus kommer spara din ändringar automatiskt.

Hur fungerar Firefox Focus?

Integritet

Firefox Focus ger dig extra integritet genom att låta dig blockera kända spårare efter kategori:

• Reklam, analyserande och sociala spårare
  • Andra innehållsspårare - denna kategori inkluderar inbäddade videoklipp, bildspel och inbäddade nyhetsartiklar som kan spåra dig. Blockering av andra innehållsspårare kan orsaka att många sidor slutar fungera ordentligt.
För spårningsskydd använder Firefox Focus en lista av Disconnect för att identifiera och blockera spårare. Du kan läsa mer om spårning och de standarder Disconnect använder för att skapa sin lista här.

Prestanda

Firefox Focus fungerar genom att blockera vissa delar av webbsidor från att ladda. Med mindre att hämta, laddar webbsidor ofta fortare med Firefox Focus. Din dataanvändning kan minska.

• Webbfonter - fonter som hämtas från servern (kan sakta ner webbsidor). Webbfonter är typsnitt använda för att ändra stil på texten på vissa webbsidor. Att blockera webbfonter kommer ändra utseendet på texten på de sidor där webbfonter används, men all text kommer fortfarande att vara läsbar.

Krav

Firefox Focus är tillgänglig i iTunes store för de enheter som stöds. Innehållsblockering är enbart tillgängligt på 64-bitars enheter, iOS 9 och över inklusive:

• iPhone 5s och över
  • iPad Air och över
  • iPad mini 2 och över
  • iPod touch 6th Generation

Varför stöds inte äldre Apple produkter?

Safari innehållsblockering (vilket inkluderar Firefox Focus) är enbart tillgängligt på enheter med en A7 processor (64-bit) eller senare. Enbart 64-bitars processorer kan hantera den extra belastningen som krävs för innehållsblockering, vilket säkerställer optimal prestanda. Till exempel, eftersom iPad 3 har en A5 processor fungerar inte Firefox Focus.