Template:Tracking

De flesta större webbplatser spårar sina besökares beteende och säljer sedan eller tillhandahåller denna information till andra företag. Denna information kan användas för att visa annonser, produkter eller tjänster som särskilt riktar sig till dig. Firefox har en funktion Spåra mig inte som berättar för varje webbplats du besöker, deras annonsörer och andra innehållsleverantörer att du inte vill att ditt surfbeteende ska spåras.

Att följa denna inställning är frivillig - enskilda webbplatser är inte skyldiga att respektera det. Webbplatser som följer din inställning bör automatiskt sluta spåra ditt beteende utan vidare åtgärd från dig. Aktivera den här funktionen kommer inte att påverka din förmåga att logga in på webbplatser eller orsaka att Firefox glömmer din privata information, t.ex. innehållet i kundvagnar, platsinformation eller inloggningsuppgifter.

Obs: Du kan se mindre relevant reklam på webbplatser om du har alternativet 'Spåra mig inte' aktiverat.