Skicka in kraschrapporter för insticksmoduler för att hjälpa Mozilla förbättra Firefox

Denna artikel underhålls inte längre, så dess innehåll kanske är inaktuellt.

Detta fel innebär att en insticksmodul (som Adobe Flash) har kraschat. Genom att ladda om sidan kommer insticksmodulen att startas om och din video (eller annat innehåll) kommer att visas igen. Innan sidan laddas om kan du lägga till en kommentar för att förklara hur det gick till och skicka en kraschrapport till Mozilla genom att klicka på Skicka kraschrapport. Dessa kraschrapporter hjälper oss att göra Firefox bättre.

Plugin crash notification Fx21

Vad är en insticksmodul?

En insticksmodul är ett litet program som visar innehåll på internet som Firefox själv inte klarar av att visa. Det handlar oftast om video, ljud, onlinespel och presentationer som är gjorda i patenterade format. Insticksmodulerna är skapade och spridda av företagen som äger patenten till formaten. Ett par exempel på vanliga insticksmoduler är Adobe Flash och Microsoft Silverlight.

Vad är en krasch?

En krasch inträffar när ett program plötsligt slutar fungera. Insticksmoduler kraschar ibland av olika skäl och kan göra att Firefox kraschar tillsammans med den. För mer information om kraschar i Firefox, se [Firefox crashes - Troubleshoot, prevent and get help fixing crashes]]. Vissa insticksmoduler laddas separat från Firefox, vilket gör att Firefox kan fortsätta fungera även om insticksmodulen kraschar.

Vilken information skickas i en kraschrapport?

Kraschrapporter inkluderar endast teknisk information för att hjälpa Firefox:s utvecklare avgöra vad som gick fel och hur man rättar till det. Dessa rapporter inkluderar inte personlig information. Den information som skickas i en rapport innehåller:

• vilken webbsida du besökte
  • vilken version av Firefox du använde
  • ditt operativsystem
  • installerade insticksmoduler
  • installerade tillägg
  • och annan teknisk information.

Denna information behandlas enligt Firefox:s sekretesspolicy.

Hur löser jag problemet?

Många problem med insticksmoduler kan lösas genom att uppdatera till den senaste versionen av insticksmodulen. Namnet på insticksmodulen som orsakade kraschen finns i felmeddelandet.

Plugin name crash notification Fx21

= Var kan jag få mer information om krascher av Adobe Flash?

Se Adobe Flash plugin has crashed - Prevent it from happening again.

Utvecklar du för Flash med Flex?

Brytpunkter kan utlösa Firefox:s skydd mot hängningar. Du kan inaktivera skyddet mot hängningar genom att sätta dom.ipc.plugins.timeoutSecs till -1. Se the Mozilla Developer Network documentation för fler detaljer.