Varför finns det ett OpenH264-plugin i Firefox?

Många strömmande videor förlitar sig på H.264-codec för att fungera. På grund av licensbegränsningar är H.264 inte tillgängligt för programvara med öppen källkod som Firefox. Istället använder Firefox sitt alternativ med öppen källkod, OpenH264, för att stödja videosamtal.

OpenH264 släpps i samarbete med Cisco och Mozilla. Den installeras automatiskt av Mozilla i din Firefox-webbläsare för att aktivera videosamtal med enheter som kräver H.264-codec.

Insticksmoduler