Hur man installerar Mozilla VPN på en Linux-dator

Den här artikeln kan vara inaktuell.

En viktig ändring har gjorts i den engelska artikeln som denna artikel baseras på. Tills denna sida uppdateras, kanske detta kan hjälpa: How to install Mozilla VPN on a Linux computer

Ladda ner och installera Mozilla VPN för att ansluta till internet via en av våra säkra servrar, håll din plats och onlineaktivitet privat och lura datainsamlare.

Ditt abonnemang låter dig köra Mozilla VPN på upp till fem enheter samtidigt. Om Mozilla VPN är installerat på flera profiler på en enhet, kommer varje profil att räknas som en enhet. Om du vill veta mer, besök Are there limits to my Mozilla VPN connection?
Obs: Mozilla VPN är tillgängligt för:
  • Ubuntu 18.04 LTS (Bionic Beaver)
  • Ubuntu 20.04 LTS (Focal Fossa)
  • Ubuntu 22.04 LTS (Jammy Jellyfish)

Om du använder en av de Ubuntu-utgåvor som stöds finns det två sätt att installera mozillavpn officiella paket som finns på launchpad:

Ubuntu kommandoradsläge

För att installera Mozilla VPN med hjälp av verktyg för kommandoradsläge, öppna terminalen och kör följande kommandon.

Installationskommandon:

• sudo add-apt-repository ppa:mozillacorp/mozillavpn
  • sudo apt-get update
  • sudo apt-get install mozillavpn

Det kan vara nödvändigt att installera resolvconf om det sista kommandot misslyckas, vilket också kan göras med apt:

• sudo apt-get install resolvconf mozillavpn

Kör kommando:

• mozillavpn

Mozilla VPN kommer att startas. Klicka på Kom igång och logga in med dina Firefox-kontouppgifter. Om du inte har en prenumeration, besök webbplatsen Mozilla VPN och välj den plan som passar dig.

VPN install

Redo! Mozilla VPN-installationen är klar. Kontrollera Hur aktiverar jag Mozilla VPN? och How do I choose my server on Mozilla VPN? för nästa steg.

Ubuntu grafiska användargränssnitt

Följ instruktionerna från avsnittet Lägga till personliga paketarkiv från denna artikel.

Andra Linux-distributioner

Än så länge erbjuder vi inte paket för några andra Linux-distributioner. Men om du vill använda Mozilla VPN kan du ta och kompilera källkoden från officiella GitHub-förrådet.

README.md innehåller alla steg för att kompilera projektet.

Vi erbjuder begränsat stöd för andra Linux-distributioner. Användare på Linux-distributioner som inte stöds är välkomna att rapportera buggar på Github.