Fixa video- och ljuduppspelningsproblem på Firefox för Windows

Denna artikel gäller endast användare av Windows Vista/7/8/8.1/10.

Vissa versioner av Windows saknar Windows Media Player och andra medie-relaterade teknologier som behövs för att avkoda och spela videor och musik korrekt. Microsoft erbjuder ett Windows Media Feature Pack (för versioner benämnda Windows N och KN utgåvor) och ett Platform Update Supplement (för Windows Vista och Server 2008) som du kan ladda ner för att lägga till denna funktionalitet.

Här är några problem som personer rapporterat när Windows Media Feature Pack saknas:

• "Varför är Youtube-videor suddiga, lågupplösta eller svarta?"
  • "Varför får jag Flash istället för HTML-video?"
  • "Varför fungerar inte Vimeo?"
  • "Varför får jag ett Netflix-felmeddelande om att Microsoft Silverlight krävs?"

Lösning

För att lösa detta var vänlig ladda ner och installera Media Feature Pack eller Platform Update Supplement som passar till din version av Windows.

Besök Microsofts supportartikel för att hitta din version av Windows.
Om du uppdaterar Windows till en ny version, till exempel från Windows 10 Version 1803 till Windows 10 Version 1809, så kommer du behöva ladda ner och installera Media Feature Pack på nytt även om du redan installerat det till den tidigare Windows-versionen.

Windows 10:

Windows 8.1:

Windows 8:

Windows 7:

Windows Server 2008:

Windows Vista: