Firefox Monitor

Den här artikeln kan vara inaktuell.

En viktig ändring har gjorts i den engelska artikeln som denna artikel baseras på. Tills denna sida uppdateras, kanske detta kan hjälpa: Firefox Monitor

Firefox Monitor varnar om dina onlinekonton har varit inblandade i ett dataintrång. Se om dina uppgifter har exponerats i ett intrång, lära dig hur du vidtar åtgärder för att skydda dina onlinekonton bättre och bli varnad om din e-postadress förekommer i ett nytt intrång.

Undersök din e-postadress

För att se om dina onlinekonton har blivit utsatta för ett känt dataintrång, besök https://monitor.firefox.com/ och skriv in din e-postadress. Du ser vilka personuppgifter som har äventyrats och när. Denna grundläggande sökning kommer att täcka de flesta dataintrång, men inte de som innehåller känsliga personuppgifter.

Registrera dig för intrångsvarningar och din fullständiga rapport

För varningar från Firefox Monitor och din detaljerade rapport (som kan innehålla intrång med känsliga uppgifter), skapa ett Firefox-konto.

1. Besök https://monitor.firefox.com/
  2. Välj Registrera dig och skapa ett lösenord
  3. Kontrollera din e-post för en verifieringslänk. Den här länken upphör inom 24 timmar.
  4. Efter att du har verifierat din e-postadress får du din fullständiga rapport via e-post.
  5. Du får en varning om din e-postadress förekommer i ett nytt dataintrång.

Har du redan ett Firefox-konto? Logga in på https://monitor.firefox.com/ för att få omedelbar tillgång till hela rapporten. Du får en varning om din e-postadress förekommer i ett nytt dataintrång.

Ta emot varningar i webbläsaren

Om du använder datorversionen av Firefox Quantum och besöker webbplatser i vår lista över intrång får du en varning i din webbläsare. Detta leder dig till Firefox Monitor där du kan se om ditt konto är i fara. Du kommer inte att se dessa varningar mer än en gång per webbplats.

1. När du surfar till en webbplats med ett känt dataintrång får du ett meddelande som liknar det här.
    check firefox monitor alert
  2. Välj Kontrollera Firefox Monitor för att se om din information har exponerats när den här webbplatsen utsattes för intrång.
  3. Om du vill ignorera alla varningar från Firefox Monitor för alla webbplatser väljer du rullgardinsmenyn bredvid Ignorera. Välj Visa aldrig varningar från Firefox Monitor.

Vanliga frågor

Har du frågor? Firefox Monitor - Vanliga frågor] kommer att omfatta många av dem. Om din fråga inte finns med, gå till Get Community Support för att ställa din fråga till gemenskapen.