Blockera kakor i Firefox Focus för Android

Den här artikeln kan vara inaktuell.

En viktig ändring har gjorts i den engelska artikeln som denna artikel baseras på. Tills denna sida uppdateras, kanske detta kan hjälpa: Block cookies in Firefox Focus for Android

Kakor är små filer som webbplatser lämnar på din telefon så att de kan komma ihåg dina webbplatsinställningar eller spåra din surfaktivitet. Ibland visar en webbplats innehåll från en tredje parts webbplats (till exempel "Like"-knappar från Facebook, annonser eller inbäddade videoklipp) och de andra webbplatserna kan också lämna en kaka.

Firefox Focus blockerar inte kakor som standard. Så här aktiverar du blockering av kakor för alla, endast kakor från tredje part eller endast spårningskakor från tredje part.

1. Tryck på menyknappen längst upp till höger.
    focus menu android
  2. Tryck på Inställningar.
  3. Bläddra ner till sektionen Sekretess & säkerhet och tryck på Blockera kakor.
  4. Välj Ja för att blockera alla kakor eller endast vissa typer av kakor (Blockera endast kakor från tredje part eller Blockera endast spårningskakor från tredje part). Firefox Focus sparar ditt val och stänger menyprompten.

Obs

Blockera alla kakor: Detta förhindrar trackers, men det kommer också gör att webbplatser inte kommer ihåg allt du har sagt till dem (till exempel kommer du att bli ombedd att klicka på "Skicka in"-knappen om och om igen).

Blockera kakor från tredje part: Det här blockerar tredjeparts trackers, men vissa webbplatser bygger på funktioner som laddas från andra domäner. Delar av sidan (till exempel inbäddade videor eller kommenteringsverktyg) kanske inte fungerar korrekt.

Blockering av spårningskakor från tredje part: Detta blockerar spårningskakor från tredje part från kända spårningsdomäner, vilket undviker oväntade problem från de mer aggressiva inställningarna samtidigt som användaren förhindrar att användaren förföljs på flera webbplatser.