Använd Firefox Focus som standardwebbläsare i Android

Ställ in Firefox Focus som standardwebbläsare om du vill att den ska öppna länkar som standard. Instruktionerna varierar beroende på din version av Android:

Om du vill hitta din version av Android öppnar du appen Inställningar, trycker på Om telefonen, Om surfplattan eller Om enheten (du kan behöva trycka på fliken Mer på vissa versioner av Android) och om din Android-version inte visas trycker du på Android-version (eller Programvaruinformation på vissa versioner av Android).
Så här gör du för din version av Android:

Android version 7 och Android version 8

1. Tryck på menyknappen längst upp till höger
    focus menu android
  2. Tryck på Inställningar.
  3. Tryck på reglaget bredvid Gör till standardwebbläsare för att aktivera den (blå betyder att den är på).
  4. Detta öppnar skärmen Standardappar.
  5. Tryck på Webbläsarapp.
  6. Tryck på Firefox Focus för att välja den.

Android version 6

1. I menyn Inställningar på din telefon, tryck på Appar & aviseringar (den kan kallas Appar på vissa versioner av Android).
  2. Tryck på Avancerat (du kan behöva knacka på ikonen Kugghjul först i vissa versioner av Android).

Android version 5 och äldre

Steg 1: Rensa den nuvarande webbläsaren som öppnar länkar

1. Öppna inställningsprogrammet och tryck på Appar. (I vissa versioner av Android är den här knappen märkt Applikationer eller Programhanterareoch du måste kanske trycka på Hantera applikationer före nästa steg.)
  2. Tryck på fliken Alla.
    Android ICS Manage Apps - Cropped just showing stock
  3. Tryck på den aktuella webbläsaren som öppnar länkar. Detta är vanligtvis standardwebbläsaren som heter "Webbläsare" eller "Internet".
  4. Tryck på Rensa standard för att förhindra att webbläsaren öppnar länkar som standard. Om "Rensa standard" är gråtonad, har du antingen inte installerat en annan webbläsare eller du har installerat en annan webbläsare som Opera och den är inställd som standardwebbläsaren. Om du har installerat en annan webbläsare, gå tillbaka till föregående steg och upprepa med standardwebbläsaren.
    Android ICS Clear defaults - Cropped

Steg 2: Ställ in Firefox Focus som standardwebbläsare för att öppna länkar

1. Öppna en länk i en Android-applikation som e-postprogrammet.
  2. Tryck på Firefox Focus och tryck sedan på Alltid.