Anpassa Firefox startsida

Firefox för Android låter dig välja det innehåll du vill se när du öppnar en ny flik. Ställ in den till din favoritwebbplats eller visa standardstartsidan i Firefox som visar bra innehåll, till exempel topprankade webbplatser, trendiga nyheter på Pocket (nu en del av Mozilla) och webbplatser du nyligen har besökt eller bokmärkt.

Mest besökta webbplatser i Firefox för Android låter dig komma åt sidor som du har besökt eller bokmärkt nyligen. Om du är en ny användare, visar Firefox de högst rankade webbplatserna enligt Alexa.Den här artikeln visar hur du hanterar Mest besökta webbplatser genom att fästa, ta bort eller redigera dem.

Dölj eller omordna paneler

1. Tryck på knappen Meny (antingen under skärmen på vissa enheter eller högst upp till höger i webbläsaren), sedan på Inställningar (du kanske behöver trycka på Mer först).
  2. Tryck på Allmänt och sedan på Startsida.
  3. Tryck på panelen du vill gömma eller flytta: Mest besökta, Bokmärken or Historik.
  4. Välj mellan följande inställningar:
    • Ange som standard: Panelen blir den första du ser när du öppnar en ny flik eller öppnar Firefox.
    • Dölj: Tar bort panelen från startskärmen.
    • Ändra ordning: Flyttar panelen åt vänster eller höger på skärmen.

Visa eller dölj ytterligare innehåll på panelen Mest besökta

1. Tryck på knappen Meny (antingen under skärmen på vissa enheter eller högst upp till höger i webbläsaren), sedan på Inställningar (du kanske behöver trycka på Mer först).
  2. Tryck på Allmänt och sedan på Startsida.
  3. Tryck på Mest besökta.
  4. Under Ytterligare innehåll, tryck på knappen bredvid varje typ av innehåll som du vill se.

Redigera miniatyrbilder

Tryck och håll ner en miniatyrbild för att få fram en meny med olika alternativ: t.ex. att öppna en webbplats på en ny eller privat flik, ta bort, bokmärka, dela, kopiera eller fästa en webbplats.

top sites context menu 57

Ange en annan webbplats som din startsida

Se Change the Homepage to a specific page för instruktioner om att visa en viss webbsida istället för Firefox standardstartsida.

Fästa eller lösgöra en webbsida

För att en webbsida ska stanna på skärmen för mest besökta kan man 'Fästa' den där. Tryck först och håll ner brickan för att få fram menyn.

Top Site_Pin
  • För att fästa en webbsida, tryck på Fäst webbplats.
Pin Sites 2

Webbplatsen är fäst på din startsida.

Pin Sites 3 Pinned_Site
  • För att lösgöra den, upprepa stegen ovan och tryck på Lösgör webbplats.
Unpin top site

Redigera

• Om du vill redigera en webbplats trycker du på den och håller ner brickan för att öppna menyn och väljer sedan Redigera.
Edit Top Site
  • Här kan du ändra adressen.
Edit Top Sites_2

Ta bort

• För att ta bort en webbplats, trycker du och håller ner brickan för att öppna menyn och väljer sedan Ta bort.
Remove_Site

Dela

• Om du vill dela en webbplats trycker du på den och håller ner brickan för att öppna menyn och väljer sedan Dela.
Share_site
  • Dela sedan via Bluetooth, enhet eller välj från andra alternativ.

Kopiera adress

• Om du vill kopiera webbplatsadressen trycker du på den och håller ner brickan för att öppna menyn och väljer sedan Kopiera adress.
Copy_Address

Lägg till en plats

• Om du vill lägga till en webbplats trycker du på den tomma brickan med plustecknet.
Add_site Add_Site_42
  • Ange sedan webbadressen.
Add_site_1

Dölj eller visa skärmen mest besökta webbplatser

Tryck på menyknappen (antingen under skärmen på vissa enheter eller i det övre högra hörnet i webbläsaren) och välj sedan Inställningar (du kan behöva trycka på Mer först) , välj sedan Allmänt, följt av Startsida och slutligen välj Mest besökta.

Customize Top Sites Steps_1-4
  • Här kan du göra följande ändringar:
  • För att dölja mest besökta från startsidan, välj Dölj.
Hide_Top_Sites_new
  • Om mest besökta redan är dold och du vill visa dem på startsidan, välj Visa.
Show_Top_Sites
  • För att ange som mest besökta som standard, välj Ange som standard.
Default_top_site
  • För att ändra ordning på mest besökta, välj Ändra ordning.
Change order of Top_Sites