Kraschrapporter för insticksmoduler

(Redirected from Plugin crash reports)

Om du får det här felet när du besöker en webbsida betyder det att en insticksmodul har kraschat. Du kan rapportera felet till Mozilla genom att klicka på länken Skicka kraschrapport.

Du ser inte det felet i Firefox på Mac eftersom den ännu inte inkluderar funktionen skydd mot kraschande insticksmoduler. Denna nya funktion blir tillgänglig för Mac i en framtida version av Firefox.

Vad är en insticksmodul?

En insticksmodul är ett litet program som visar innehåll på internet som Firefox själv inte klarar av att visa. Det handlar oftast om video, ljud, onlinespel och presentationer som är gjorda i patenterade format. Insticksmodulerna är skapade och spridda av företagen som äger patenten till formaten. Ett par exempel på vanliga insticksmoduler är Adobe Flash, Apple QuickTime och Microsoft Silverlight.

Vad är en krasch?

En krasch inträffar när mjukvara slutar att fungera. Insticksmoduler kraschar ibland och gör så att Firefox också kraschar. I Windows och Linux, Firefox 3.6.4 och senare är insticksmoduler separerade från Firefox på så sätt att Firefox kan fortsätta fungera även efter att en insticksmodul har kraschat.

Vilken information skickas i en kraschrapport?

När en kraschrapport skickas till Mozilla kommer Firefoxutvecklarna att använda information om kraschen för att kunna förbättra stabiliteten i framtida versioner av Firefox. Kraschrapporterna innehåller inga uppgifter som identifierar dig personligen. De innehåller endast teknisk information såsom:

• vilken webbsida du besökte
  • vilken version av Firefox du använde
  • ditt operativsystem
  • installerade insticksmoduler
  • installerade tillägg
  • och annan teknisk information.

All information behandlas i enlighet med Mozilla Privacy Policy.

För mer information om kraschrapporter i Firefox, se Firefox kraschar.

Hur löser jag problemet?

Många problem med insticksmoduler kan lösas genom att uppdatera till den senaste versionen av insticksmodulen. Besök sidan Mozilla Plugin Check för att kontrollera om någon av insticksmodulerna är av en gammal version.

Namnet på insticksmodulen som orsakade kraschen finns i felmeddelandet.

Kraschrapporter för Adobe Flash

Se Adobe Flash plugin has crashed - Prevent it from happening again.

Utvecklar du för Flash med Flex?

Brytpunkter kan utlösa Firefox' skydd mot hängningar. Du kan inaktivera skyddet mot hängningar genom att sätta dom.ipc.plugins.timeoutSecs till -1. Se Inaktivera hängskyddet för fler detaljer.