Inställningarfönstret - Flikar

Det här dokumentet förklarar alla inställningar som finns i panelen Flikar i Inställningarfönstret i Mozilla Firefox.

I menyraden längst upp på skärmen klickar du på Firefox och väljer Inställningar. Klicka på menyknappen Fx57Menu och välj InställningarInställningar.Klicka på menyknappen Fx89menuButton och välj Inställningar.

för att öppna inställningarfönstret. För de övriga panelerna, se Firefox inställningar.

Panelen Flikar innehåller inställningar för funktionen surfa med flikar.

Bilden "a79d63234248984ccddc70fb7c1ade81-1245538893-28-1.PNG" finns inte.

• Nya sidor ska öppnas i: Här kan du välja om länkar i andra program eller webbsidor som vill öppna nya fönster ska öppnas i ett nytt fönster eller i en ny flik i det senaste fönstret.
  • Öppna nya flikar i stället för nya fönster: Här kan du välja om du vill att länkar från andra program eller från webbsidor som vill öppna nya fönster ska öppnas i ett nytt fönster eller en ny flik.
Observera: Om du har valt att öppna sidor i nya flikar kommer Firefox ändå att ignorera denna inställning och öppna ett nytt fönster för länkar där webbsidans skapare har angett att fönstret ska ha en särskild storlek, detta eftersom vissa sidor kräver en specifik storlek för att kunna visas på rätt sätt.
  • Varna vid stängning av flera flikar: När du stänger ett fönster med flera flikar kommer Firefox att be dig bekräfta stängningen. Det förhindrar att du oavsiktligt stänger hela fönstret när du bara ville stänga den aktuella fliken. Avmarkera detta alternativ för att hoppa över denna varning och låta Firefox automatiskt stänga fönstret.
  • Varna när jag öppnar många flikar på samma gång: När du öppnar ett stort antal flikar på samma gång kommer Firefox att be dig bekräfta detta. Detta görs för att förhindra dig från att oavsiktligt göra ditt system trögt medan sidorna öppnas. Avmarkera detta alternativ för att inte visa denna varning.
  • Visa alltid flikfältet: Om du visar endast en webbsida i ett Firefox-fönster visas normalt inte flikfältet. Markera den här kryssrutan om du alltid vill visa flikfältet, även om endast en webbsida visas.
  • När jag öppnar en länk i en ny flik, flytta genast fokus till den: När du mittenklickar på en webblänk (eller håller ner CtrlCmd när du klickar med vänster musknapp), kommer sidan att öppnas i en ny flik. Denna flik kommer inte att visas, utan kommer i stället att öppnas i en bakgrundsflik. Markera den här kryssrutan för att öppna sidan i en förgrundsflik i stället. Det innebär att fokus automatiskt flyttas till den nya fliken.

[[Inställningarfönstret Tillbaka till artikeln Inställningarfönstret]::