Join the AMA (Ask Me Anything) with Firefox leadership team to talk about Firefox priorities in 2024. Mark your calendar! Thursday, June 13, 17:00 - 19:00 UTC.

Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Dead keys not working only in a specific profile

  • 1 reply
  • 0 have this problem
  • Last reply by Kazuma

more options

Today I noticed that typing characters with accents like á, ã, â, etc. doesn't seem to work at all from firefox, they all end up ignoring the dead key and just typing the letter itself. It can render them just fine and I can paste them from another app normally too, but actually typing them is impossible from firefox.

After trying to troubleshoot, I eventually found out a few things: - iBus is not at fault, since it works in every other app and I even restarted it, but the problem persists - This only happens in my main profile, newly created profiles don't have that problem - The problem still happens on troubleshoot mode (as long as it is my main profile) - Compose key also doesn't work (I don't want to use compose key anyway, because my keyboard has specialized dead keys, but I at least tried it)

I suspect the problem lies in a setting on about:config that's different from newly created profiles, but I have no idea which and Ctrl+F searching this site doesn't show any relevant configuration that might be the culprit.

Today I noticed that typing characters with accents like á, ã, â, etc. doesn't seem to work at all from firefox, they all end up ignoring the dead key and just typing the letter itself. It can render them just fine and I can paste them from another app normally too, but actually typing them is impossible from firefox. After trying to troubleshoot, I eventually found out a few things: - iBus is not at fault, since it works in every other app and I even restarted it, but the problem persists - This only happens in my main profile, newly created profiles don't have that problem - The problem still happens on troubleshoot mode (as long as it is my main profile) - Compose key also doesn't work (I don't want to use compose key anyway, because my keyboard has specialized dead keys, but I at least tried it) I suspect the problem lies in a setting on about:config that's different from newly created profiles, but I have no idea which and Ctrl+F searching [https://kb.mozillazine.org/About:config_entries this site] doesn't show any relevant configuration that might be the culprit.

Chosen solution

It turned out that the problem was the focusmanager.testmode setting set to true because of Flutter or something. Setting it to default (false) solved the problem.

I found this setting was the problem by cloning my profile and repeatedly deleting a bunch of settings in prefs.js, opening the cloned profile with the changes and closing when the problem persisted.

Leaving this short issue here for the next confused person. :)

Read this answer in context 👍 1

All Replies (1)

more options

Chosen Solution

It turned out that the problem was the focusmanager.testmode setting set to true because of Flutter or something. Setting it to default (false) solved the problem.

I found this setting was the problem by cloning my profile and repeatedly deleting a bunch of settings in prefs.js, opening the cloned profile with the changes and closing when the problem persisted.

Leaving this short issue here for the next confused person. :)

Helpful?

Ask a question

You must log in to your account to reply to posts. Please start a new question, if you do not have an account yet.