Поиск в Поддержке

Избегайте мошенников, выдающих себя за службу поддержки. Мы никогда не попросим вас позвонить, отправить текстовое сообщение или поделиться личной информацией. Сообщайте о подозрительной активности, используя функцию «Пожаловаться».

Learn More

Nepodařilo se mi zastavit mazání zpráv. V nastavení mám ,,Nemazat žádné zprávy" a i přes to se mi v doručených den za dnem umazávají zprávy. Čím to?

  • 10 ответов
  • 1 имеет эту проблему
  • 25 просмотров
  • Последний ответ от Ansam

more options

V doručených zprávách se stále mažou zprávy i přes nastavení v nástrojích.

V doručených zprávách se stále mažou zprávy i přes nastavení v nástrojích.

Все ответы (10)

more options

" přes nastavení v nástrojích" sa to nastaviť nedá. Nastavte si to v "nastavení účtu":

more options

Ansam said

" přes nastavení v nástrojích" sa to nastaviť nedá. Nastavte si to v "nastavení účtu":

Pardon, myslel jsem tedy v nastavení účtu, moje chyba. Zde to nastavené mám.

more options

Na obrázku snad vidíš, že je to jiná složka...

more options

Ansam said

Tady:

I zde je nastavení úplně stejné. Mazání však pokračuje.

more options

Spustite Thunderbird v NÚDZOVOM režime (zakázať všetky doplnky a nastaviť ovládacie prvky na predvolené hodnoty) a preverte či problém pretrváva. Na spustenie programu do núdzového režimu môžete použiť odkazy v ponuke Windows- Štart (WIN+R) - Spustiť a tu vypíšte: thunderbird -safe-mode alebo priamo z menu Thunderbird - Pomocník - Reštartovať a zakázať doplnky https://support.mozilla.org/cs/kb/nouzovy-rezim-thunderbirdu http://imgbank.cz/images/2015/07/21/Thunderbird_nudzovy_rezim0.jpg ak všetko funguje tak ako má, hľadajte chybu v rozšíreniach. Vypnite ich a postupne zapínajte až zistíte, ktoré už nekompatibilné rozšírenie to spôsobuje, alebo znova spustite Thunderbird v NÚDZOVOM režime a podľa obrázka kliknite na tlačidlo "Vykonať zmeny a reštartovať". = Je možné že mate veľmi agresívne nastavený antivírusový program. Vo viacerých prípadoch bolo potrebné pridať výnimku, alebo úplne vypnúť kontrolu SMTP. = Ak problém nepominie vytvorte si NOVÝ PROFIL. Na vytvorenie nového profilu môžete použiť odkazy v ponuke Štart (WIN+R) a tu vypíšte: "thunderbird -p" - bez úvodzoviek a preverte, či problém pretrváva. Ak problém nepominie, tak sa môžete vrátiť k pôvodnému profilu tiež príkazom "thunderbird -p" http://imgbank.cz/images/2015/08/20/Thunderbird_novy_profil.jpg

more options

V nouzovém režimu po restartu se Thunderbird chová stále stejně a den za dnem se mažou staré zprávy. Ještě zkusím ten nový profil.

more options
more options

Tak bohužel ani s novým profilem a zakázanými všemi rozšířeními a doplňky se zprávy dál den za dnem mažou..

more options

Predpokladám, že k pošte pristupujete protokolom IMAP. Asi to takto máte nastavené na poštovom serveri. Preverte nastavenie na serveri čo sa týka odstraňovania správ a hlavne preverte či tam nie sú nastavené nejaké filtre, ktoré tieto správy po splnení nejakej podmienky neodstraňujú zo servera.