Dra-og-slipp feil når Firefox oppstartsprosess er slått på og Windows UAC er slått av - Problemløsning

Denne artikkelen gjelder Firefox på Windows.

Denne artikkelen gjelder for versjoner av Firefox fra og med 67, på alle Windows systembygg. Den angår også IT-administratorer som ønsker å konfigurere Firefox på selskapets datamaskiner.

Oppstartsprosessen (Launcher Process) er en sikkerhetsrelatert funksjon som ble slått på for alle brukere fra og med versjon 68 av Firefox. Når Windows kjøres som Administrator med User Account Control (UAC) avslått og oppstartsprosessen påslått, kan Firefox-brukere oppleve uventet oppførsel.

Hvorfor oppstår problemet

Når oppstartsprosessen detekterer at den kjører på et høyt integritetsnivå, vil den tvinge Firefox til å kjøre på et middels integritetsnivå. Denne sikkerhetsfunksjonen brukes for å hindre at skadelig kode får skrivetilgang til sensitive deler av operativsystemet. Windows tillater ikke programmer som kjører på lavere integritetsnivå å sende data til programmer som kjører på et høyere integritetsnivå. Resultatet er at du kan oppleve feil når du forsøker å dra og slippe fra Firefox til et annet program.

Hvordan fastslå at dette er problemet

For å fastslå at dette er problemet, sjekk at brukeren din har fulle administrator-rettigheter til Windows og har slått av User Account Control (UAC) innstillinger. Skriv inn about:support i adresselinjen og se etter Oppstartsprosess under Programinfo. Om oppstartsprosessen er aktivert, kan du oppleve feil når du forsøker å dra og slippe et bilde eller en URL fra Firefox til et annet program eller til skrivebordet til Windows (for eksempel om du forsøker å lage en skrivebordssnarvei til et nettsted).

Merk: Status for Oppstartsprosess under Programinfo på about:support-siden (Feilsøking) kan vise Deaktivert på grunn av feil selv om browser.launcherProcess.enabled innstillingen er satt til true i Firefox Konfigurasjonseditor (about:config). For å slå på oppstartsprosessen, skriv about:config i adressefeltet, søk etter browser.launcherProcess.enabled innstillingen, sett den til false og så tilbake til true.

Hvordan løse problemet

Du har to muligheter.

Slå på UAC igjen

Primært, du kan slå på UAC igjen. Skriv UAC i søkefeltet til Start-menyen til Windows (forstørrelsesglass til høyre for Windows-logo eller høyreklikk på Windows-logo og velg Søk. Klikk på Endre innstillinger for brukerkontokontroll. For å slå på UAC, drar du glidekontrollen til Varsle meg bare når apper prøver å gjøre endringer på datamaskinen (standard), klikk på OK og gjør en omstart av datamaskinen. Dette er det den sikreste problemløsningen.

Start Firefox med -no-deelevate kommando-opsjon

Alternativt, kan du løse problemet ved å starte Firefox med -no-deelevate opsjonen, enten direkte fra kommandolinjen eller ved å redigere snarveien som brukes til å starte Firefox.

Delvis alternativ løsning

Kopier og Lim kan ofte brukes isteden for dra-og-slipp. Du kan for eksempel høyreklikke på et bilde og velge Koper bilde, så høyreklikke på Windows skrivebord og velge Lim inn. Der dette er praktisk mulig, er det å foretrekk framfor å redusere sikkerheten ved å bruke -no-deelevate kommandolinje opsjonen.