Thunderbird og Gmail

Thunderbird kan settes opp til å fungere sømløst med Googles Gmail tjeneste. Meldinger vil bli synkronisert mellom din lokale installasjon av Thunderbird og den nettleserbaserte Gmail.

Nyere Gmail-kontoer vil ikke fungere med Thunderbird 31 og eldre versjoner, fordi disse versjonene ikke støtter Googles autentisering
I (bug 849540 finner du alle de tekniske detaljene). Pass på at du bruker Thunderbird 38 eller nyere før du konfigurere kontoen din.

Konfigurering av din Gmail konto

For å sette opp Thunderbird til å fungere mot Gmail, slår du først på IMAP på Gmail kontoen. Les Gmails bruksanvisning for hjelp. (På nye Gmail kontoer er IMAP slått på som standard.)

Sjekk nøye at "Tillat mindre sikre apper" er slått på. Les Googles artikkel Tilgang til mindre sikre apper for hjelp.

I Thunderbird velger du Fil > Ny > Eksisterende e-postkonto .... Dialogvindu for "Konfigurer din eksisterende e-postkonto" blir vist. Etter at du har lagt inn kontoinformasjonen din (fullt navn, e-postadresse og passord), vil Thunderbird automatisk konfigurere forbindelsen din til Gmail. Klikk på Ferdig, logg deg inn med Google brukernavn og passord om du blir bedt om det, og så er du ferdig! Thunderbird vil nå laste ned alle meldingene dine og du er klar til å bruke Gmail fra Thunderbird.

Du finner mer detaljert informasjon i:

Særegenheter ved Gmail

Arkivering av meldinger

For at Thunderbird skal fungere som Gmail, arkiverer Thunderbird meldingene dine i mappen "All e-post", ikke i en "Arkiv"-mappe, slik den gjør det for andre kontoer (slik det er beskrevet i artikkelen Archived Messages).

TB78WinNorskMeldingsarkivinnstilling

Legg merke til at knappen Arkivinnstillinger ... er slått av for Gmail kontoer, siden det ikke er nødvendig å definere detaljnivået for arkivet til Gmail.

Abonnement på mapper og synkronisering av meldinger

Forstå sammenhengen mellom Gmail-etiketter og Thunderbird-mapper

Gmail bruker en spesiell implementasjon av IMAP. I denne blir Gmail-etiketter til Thunderbird-mapper. Når du setter en etikett på en melding i Gmail, lager Thunderbird en mappe med samme navn som etiketten og lagrer meldingen i den mappen. På samme måte, om du flytter en melding til en mappe i Thunderbird, lager Gmail en etikett med samme navn som mappen, og setter den på meldingen.

I eksemplet under, mappene på samme nivå som "[Gmail]" mappen (x - Demomappe), tilsvarer etiketter i Gmail.

TB78WinNorskEtiketterMapper

I "[Gmail]" mappen finnes det et sett av spesielle under-mapper:

• All e-post: inneholder alle meldingene i Gmail kontoen din, inkludert de du selv har sendt og de du har arkivert. Enhver melding du ser i Innboks, vises også i [Gmail]/All e-post mappen.
  • Utkast: inneholder meldinger du holder på å skrive.
  • Sendt e-post: inneholder meldinger du har sendt.
  • Søppelpost: inneholder meldinger merket som søppelpost (enten av Gmail eller av Thunderbird).
  • Stjernemerket: inneholder meldinger som er stjernemerket (enten av Gmail eller av Thunderbird).
  • Papirkurv: inneholder meldinger som er slettet.
  • Viktig: inneholder meldinger som Gmail har flagget som "viktige". (Les Sortér e-postene dine med prioritert innboks i Gmail for mer om denne Gmail funksjonen.)

Vær oppmerksom på at en melding kan ha flere etiketter (for eksempel "Personlig", "Reiser", "All e-post" og "Stjernemerket"). I dette tilfellet blir kun en kopi av meldingen lastet ned, men den vil bli vist i alle de tilsvarende mappene i Thunderbird.

Melde inn eller melde av mapper (etiketter)

Du kan sette opp hvilke Gmail mapper du vil vise i Thunderbird. Som standard vises alle Gmail mapper, slik det er forklart over. For å konfigurere mappevisningen, høyreklikk på kontonavnet og velg Meld inn ....

TB78WinAbonnerePaaEtiketterMapper

Fjern markeringen for de mappene du ikke vil vise i Thunderbird. Meldingen i disse blir allikevel lastet ned til din datamaskin og vises i "All e-post" mappen. Meldingen blir også inkludert i søkeresultater. Gmail etiketten (Thunderbird-mappen) blir imidlertid ikke vist.

Synkronisering av mapper (etiketter)

Om du vil se alle Gmail etiketter og meldinger i Thunderbird men ønsker å unngå at noen eller alle meldingene lastes ned til din datamaskin, kan du gjøre detaljerte endringer i synkroniserings-innstillingene. Her kan du bestemme hvilke mapper/etiketter som skal synkroniseres. I en mappe du ikke synkroniserer, vil du fremdeles se meldingshodene i Thunderbird, mens meldingsinnholdet lastes kun ned når du klikker på meldingshodet.

For å endre hvordan meldinger lastes ned, endrer du på synkroniseringsinnstillinger for kontoen og for individuelle mapper. (Verktøy > KontoinnstillingerRediger > Kontoinnstillinger) Les artikkelen IMAP Synchronization for mer informasjon.

Nyttige tillegg

Tilleggene listet opp under er ikke oppdatert til din versjon av Thunderbird.
Merk: Tilleggene listet opp under kan være utdatert i forhold til din versjon av Thunderbird.
  • Om du vil synkronisere kontaktene dine mellom Thunderbird og Gmail, bør du prøve et eller begge tilleggene Google Contacts og gContactSync add-ons.
  • Om du vil synkronisere kalenderen din mellom Lightning og Google Calendar, bør du lese Using Lightning with Google Calendar.
  • Flat Folder Tree er nyttig for å vise alle undermappene i [Gmail]-mappen på samme nivå som alle de andre av dine mapper.
  • Gmail Buttons gjør det enklere å flytte meldinger til Papirkurv og Søppelpost mappene. Betaversjon viser også alle Gmail-etikettene for hver melding.

Se også