Arkiverte meldinger

Thunderbird har funksjonalitet for å arkivere meldinger, det vil si å å flytte dem fra standard mapper til arkivmapper uten at meldingen blir slettet. Dette gjør det letter å organisere arkiver eller å flytte dem til en sikkerhetskopierings-enhet, for å holde Innboksen ren. Meldinger kan bare arkiveres manuelt, det kan ikke gjøres automatisk. Arkiverte meldinger blir indeksert av søkefunksjonen i Thunderbird.

Hvordan arkiverer jeg meldingene mine?

Velg ut den eller de meldingene du vil arkivere og så klikker du på Arkiver-knappen, eller simpelthen trykk på Atastaturet. Det anbefales å begrense seg til 2000 meldinger på en gang.

TB102WinNorskArkiverMelding

Hvordan konfigurerer jeg arkivering?

Sett opp arkivlokasjon

Plasseringen til arkiverte meldinger kan settes opp separat for hver e-postkonto. I VerktøyRediger > Kontoinnstillinger velger du e-postkontoen i panelet til venstre, og innstillinger for Kopier og mapper. I avsnittet Meldingsarkiv, bruk innstillingen Behold meldinger i arkivet i: til å sette opp ønsket sted.

TB102WinNorskKontoInnstillingerKopierOgMapper

Konfigurer strukturen for arkivmappen

Du kan definere strukturen til arkivmappen ved å klikke på Arkivinnstillinger ...-knappen. Så velger du om du vil bruke en mappe til all arkivering, eller definere undermapper, som vist i animasjonen under:

TB102WinNorskArkivValg

Multiple identiteter for hver konto

Om du har satt opp flere identiteter for en e-postkonto, kan lokasjonen du vil ha arkivet på og den underliggende mappestrukturen settes opp separat for hver identitet.