Automatisk oppsett av e-postkonto

Viktig merknad for de som er blitt sendt til denne siden av Yahoo nettstedet. Les avsnittet 'Varsel om viktige endringer i autentiseringsmetoden' i artikkelen Thunderbird og Yahoo.

Å sette opp en ny e-postkonto med Thunderbird er lett. Alt du trenger å gjøre, er å legge inn brukernavnet og passordet du bruker hos e-post-tjenesten din, samt e-post adressen din. Thunderbird finner ut av oppkoblingsdetaljer (som porter, servernavn, sikkerhetsprotokoller, osv.) ved å slå opp e-post-tjenesten i en database som inneholder oppkoblingsinformasjon for de mest kjente Internet Service Providers (ISP'er). Etter å ha fastslått hvilken av dem du bruker (ved å se på det som står etter "@" symbolet i e-postadressen din), kan Thunderbird vanligvis fylle ut detaljene for oppkoblingen.

Datamaskinen din må være tilkoblet Internett for at Thunderbird skal klare å sette opp kontoen din automatisk.

Første gang du starter Thunderbird etter installasjon, blir du bedt om å lage en profil (steng alle vinduer som foreslår å sette opp en e-posttjeneste, og fortsett med å sette opp en profil). Så blir du bedt om å legge inn detaljer om e-postkontoen din i et dialogvindu som vist under. Dette dialogvinduet blir også brukt når du legger til en ny e-postkonto (ved å bruke Fil > Ny > Eksisterende e-postkonto … eller via Verktøy > Kontoinnstillinger).

TB102WinNorskOppsettEksisterendeEpostAdresse

Når du klikker på Continue-knappen, vil Thunderbird søke opp e-post tjenesteyteren og forsøke å bestemme oppsettet til e-posttjeneren.

TB102WinNorskEksisterendeEpostAdresseFunnet

I det viste eksemplet over, er informasjon om tjenesteyteren brukt til å fylle ut detaljer for kontoen, og til å konfigurer de tjenestene som tilbys:

• Innkommende e-post: IMAPoutlook.office365.com, ved bruk av Secure Socket Layer (SSL) / Transport Layer Security (TLS) krypteringsprotokoll
  • Utgående e-post: SMTPsmtp.office365.com, ved bruk av STARTTLS kommandoen

Du kan velge mellom de to protokollene IMAP eller POP som protokoll for den innkommende e-posten din. IMAP og POP er standard-protokollene for å hente e-post. IMAP, den mest moderne av de to, gir deg mulighet til å lagre meldinger både på e-posttjeneren og på din lokale maskin samtidig. POP protokollen tillater kun lokal lagring på din datamaskin. E-posttilbydere gir tilgang via IMAP eller POP protokollen, eller støtter begge. (I artiklene Ordliste med beskrivelse av kontotyper og IMAP Synchronization finner du mer detaljerte tekniske forklaringer for hver av protokollene.)

Slik gjør du ferdig oppsettet av kontoen:

• Done: Klikk på denne for å lage en ny konto.
  • Cancel: Avbryt automatisk konfigurering av kontoen.
  • Configure manually: Konfigurer kontoen manuelt. Thunderbird vil opprette en ny konto med de detaljene som vises, og så åpne vinduet for Kontoinnstillinger så du kan gjøre andre endringer. (Se artikkelen Manual Account Configuration for hjelp.)

Etter at den er etablert, vil Thunderbird vise den nye kontoen:

TB102WinNorskKontoSattOpp

Dersom kontoen ikke kan konfigureres automatisk av Thunderbird, må du gjøre det manuelt. Dette gjøres via dialogvinduet Kontoinnstillinger, som du finner på Verktøy-menyen. E-posttilbyderen din kan gi deg detaljert informasjon om hvordan du oppretter forbindelsen. (Informasjonen er sannsynligvis tilgjengelig på nettstedet deres.) Se artikkelen Manual Account Configuration for detaljert beskrivelse. Les artikkelen OSS Endre IMAP til POP om du behøver å endre protokollen for innkommende e-posttjener fra IMAP til POP.

Legge til en ny ISP

Thunderbird-teamet ønsker å samle oppkoblingsinformasjon for så mange ISP'er og web e-posttilbydere som mulig. Du kan hjelpe til! Om oppkoblingsinformasjon for din e-posttjener ikke blir funnet når du setter opp kontoen din, må du konfigurere kontoen din manuelt. Om så, vær så snill å spørre e-posttilbyderen din om de kan sende deg oppkoblingsinformasjon for deres ISP tjener. For mer detaljert teknisk informasjon om ISPDB og autokonfigurering, hvordan du bruker ISPDB og hvordan du legger legger til et element i den, se Autoconfiguration in Thunderbird på nettsted for MDN web dokumenter.