Søkefeltet - legg til, endre og behandle søkemotorer i Firefox

Bruk alle dine foretrukne søkemotorer enkelt gjennom Firefox sitt innebygde søkefelt. Søkefeltet kan enkelt tilpasses, så du kan legge til, fjerne og omordne dine søkemotorer med kun et par klikk.

Bruk alle dine foretrukne søkemotorer enkelt gjennom Firefox sitt innebygde søkefelt. Søkefeltet kan enkelt tilpasses, så du kan legge til og fjerne dine søkemotorer med kun et par klikk.

Merk: Hvis du bruker en oversatt versjon av Firefox vil søkefeltet og AlternativerInstillinger beskrevet under ikke gjelde deg. Disse endringene blir tilgjengelige i framtidige versjoner av Firefox.

Bruke søkefeltet

Fyll inn et søk i søkefeltet på toppen av nettleseren eller i en ny fane side. Firefox vil ta deg til resultatsiden for søket i søkemotoren du har valgt.

Search Bar - Win1 Search Bar - Mac1 Search Bar - Lin1 Search1 29 - Win Search1 29 - Mac Search1 29 - Lin search bar 31

Endre din søkemotor

logoen ved siden av søkefeltet forteller deg hvilken søkemotor som er aktiv nå. Du kan endre din søkemotor når som helst uavhengig av den hvilken som er standard.

• Fra verktøylinjen: Trykk på pilen ved siden av ikonet og velg din foretrukne søkemotor fra listen:
Search Bar - Win3 Fx8 Search Bar - Lin3 Search2 29 - Win Search2 29 - Mac Search2 29 - Lin switch search 33
  • Fra ny fane siden: Trykk på logoen og velg din foretrukne søkemotor fra listen:
change search tab 31 search new page 33
Merk: Endringer du gjør i det ene søkefeltet vil også gjelde den andre.

Firefox kommer med følgende søkemotorer ferdig installert:

• Yahoo for å søke nettet gjennom Yahoo
  • Google for å søke nettet gjennom Google
    Merk: standard google søk er encrypted |kryptert for å forhindre avlytting.
  • Bing for å søke nettet gjennom Microsoft Bing
  • Amazon.com for å søke for produkter på Amazon.com nettsiden.
  • DuckDuckGo Som en søkemotor for brukere som ikke ønsker å bli sporet når de søker
  • eBay for å sjekke ting for salg eller auksjon på eBay
  • Twitter for søke opp folk på Twitter
  • Wikipedia (en) for å søke den Engelske Wikipedia
Note: Den nye søkemotoren du velger blir aktiv til du endrer den på nytt.

Legg til en søkemotor fra en nettside

Noen nettsider tilbyr søkemotorer som du kan legge til Firefox søkefelt. Denne tillater at du søker på spesifikke nettsider rett fra søkefeltet.

1. For å legge til side-spesifikke søkemotorer, besøk nettsiden du ønsker som søkemotor. (Vi bruker youtube.com som et eksempel.)
  2. Åpne søkemotorlisten og velg Legg til "Youtube video søk". Firefox vil legge den til din liste og sørge for at den aktive søkemotoren.
    Search Bar - Win6 Fx8 Search Bar - Lin6 Search3 29 - Win Search3 29 - Mac Search3 29 - Lin add search engine 33
Merk: Mycroft Prosjektet gir deg tilgang til hundrevis av forskjellige søkemotorer alt på ett sted. For eksempel denne siden lar deg legge til språk-spesifikke google søkemotorer (som google.no, google.ch eller google.fr).

Legg til en søkemotor gjennom søkemotorbehandleren

I søkemotorbehandleren kan du legge til en ny søkemotor som er sluppet for bruk med Firefox. Gjennomfør følgende steg i søkefeltet i verktøymenyen eller i ny fane-siden.

1. Trykk på søkemotorikonet og velg Behandle søkemotorer....
  2. For å legge til en søkemotor, trykk Få flere søkemotorer...' for å åpne Mozilla Add-ons Søkeverktøysiden.
  3. For å legge til en av de viste søkemotorene, trykk på Legg til Firefox knappen. Legg til søkemotordialogen vises.
  4. For å begynne å bruke søkemotorer umiddelbart etter du har lagt det til, velg boksen ved siden av Bruk denne som standard søkemotor'.
  5. For å bruke denne søkemotorene, trykk Legg til-
  6. Søkemotoren er ikke tilgjengelig gjennom søkemotorene gjennom søkefeltet.

Fjern søkemotorene

Du kan fjerne søkemotorer du ikke trenger ved å følge stegene i søkefeltet i verktøylinjen eller på ny fane siden.

1. Trykk på søkemotorikonet og velg Behandle søkemotorer... for å åpne søkemotorbehandlere.
  2. For å fjerne søkemotorene, velg den fra listen og trykk Remove.

Hvis du tilfeldigvis sletter en standard søkemotor, trykk på Gjenopprett standard for å gjenopprette standard søkemotorer.

• Hvis du tilfeldigvis sletter en søkemotor du har installert må du reinstallere den.

Omorganiser søkemotorer

1. Trykk på søkemotorikonet og velg Behandle søkemotorer... for å åpne søkemotorbehandler.
  2. I søkefeltbehandler, velg søkemotoren du ønsker å flytte. For å flytte den opp i listen, trykk Flytt opp. For å flytte den ned, trykkFlytt ned.

Tips og triks

Bruke søkefeltet

Skriv inn i søkefeltet i verktøylinjen eller i ny fane siden.

new search 34
  • Mens du skriver inn i verktøylinjesøket vil din standard søkemotor vise deg forslag for å hjelpe deg søke fortere. Disse forslagene er basert på populære søkeforslag eller dine tidligere søk (hvis aktivert).
search suggestions 34
  • Trykk returnEnter for å søke ved hjelp av din standard søkemotor, eller velg en annen søkemotor fra ved å trykke på dens logo.

Hvis disse innstillingene ikke er riktige for deg er det enkelt å endre dem. Bare gå over til seksjonen som er relevant for deg, og du kan nyte dine foretrukne søkeforslag veldig fort.

Firefox kommer med følgende søkemotorer ferdig installert:

• Yahoo for å søke nettet gjennom Yahoo
  • Google for å søke nettet gjennom Google
    Merk: standard google søk er encrypted |kryptert for å forhindre avlytting.
  • Bing for å søke nettet gjennom Microsoft Bing
  • Amazon.com for å søke for produkter på Amazon.com nettsiden.
  • DuckDuckGo Som en søkemotor for brukere som ikke ønsker å bli sporet når de søker
  • eBay for å sjekke ting for salg eller auksjon på eBay
  • Twitter for søke opp folk på Twitter
  • Wikipedia (en) for å søke den Engelske Wikipedia
Note: Den nye søkemotoren du velger blir aktiv til du endrer den på nytt.

Velg en standard søkemotor

Følg disse enkle trinnene for å velge favorittsøkemotor som standard:

1. Trykk på forstørrelsesglasset i søkefeltet i din verktøylinje, trykk så på Endre søkeinstillinger.
    search prefs 34
  2. I vinduet for søkeinnstillinger, velg en standard søkemotor i rullegardinmenyen.
    search default 34 choose default search 38
  3. Trykk OK for å lukke Innstillinger-vinduet.Trykk Lukk for å lukke Innstillinger-vinduet.Lukk Innstillinger-vinduet. Lukk siden about:preferences.

Skru søkeforslag av eller på

1. Trykk på forstørrelsesglasset i søkefeltet i din verktøylinje, trykk så på Endre søkeinstillinger.
    search prefs 34
  2. I vinduet for søkeinnstillinger, legg til eller fjern hakemerket ved siden av Tilby søkeforslag for å skru dem av eller på.
    turn on search suggestions fx34 search suggestions 38
  3. Trykk OK for å lukke Innstillinger-vinduet.Trykk Lukk for å lukke Innstillinger-vinduet.Lukk Innstillinger-vinduet. Lukk siden about:preferences.

Legg til en søkemotor

Mange nettsider tilbyr søkemotorer som du kan legge til søkefeltet til Firefox. Dette lar deg søke på disse nettsidene rett fra søkefeltet.

1. For å legge til en side-spesifikk søkemotor, besøk nettsiden du vil kunne søke på. (Vi bruker youtube.com som et eksempel.)
  2. Klikk på forstørrelsesglasset i søkefeltet på verktøylinjen, og klikk på legg til "Søk etter video på Youtube"
    add search 34
  3. Søkemotoren vil dukke opp i de innebygde søkealternativene dine.
    youtube search 34

Tilleggsprogrammer til søkefeltet

Mange leverandører tilbyr tilleggsprogrammer som lar deg legge til enda flere søkemotorer:

1. Trykk på forstørrelsesglasset i søkefeltet i din verktøylinje, trykk så på Endre søkeinstillinger.
  2. Klikk på Legg til flere søkemotorer....
  3. Hold musepekeren over tilleggsprogrammet du vil ha og klikk på Legg til Firefox.

Skjul søkemotorer

Følg disse trinnene for å skjule søkemotorer som du ikke vil bruke i søkefeltet.

1. Trykk på forstørrelsesglasset i søkefeltet i din verktøylinje, trykk så på Endre søkeinstillinger.
    search prefs 34
  2. Fjern hakemerket ved siden av alle søkemotorene du ikke vil ha.
    remove searches 34 searchengines36

Fjern søkemotorer

For å fjerne en søkemotor, følg disse trinnene:

1. Trykk på forstørrelsesglasset i søkefeltet i din verktøylinje, trykk så på Endre søkeinstillinger.
    search prefs 34
  2. Klikk på søkemotoren du ikke vil ha.
  3. klikk på Fjern-knappen for å fjerne den fra listen.
    remove search engine 35 remove36

Dersom du fjerner en søkemotor som du har lagt til selv og du ombestemmer deg, må du legge den til på nytt, (se ovenfor). Dersom du fjerner en av de søkemotorene som kommer med Firefox som standard, klikk på Gjenopprett standard søkemotorer for å få dem tilbake.

Share this article: http://mzl.la/18PmbBy