Kan ikke fjerne et tillegg (utvidelse eller tema)

Denne artikkelen beskriver hvordan man avinstallerer en utvidelse eller tema som ikke kan fjernes ved å følge instruksjonene i Deaktiver eller fjern tilleggsprogrammer eller Fjern en verktøylinje som har kapret Firefox Søk eller startsiden din.

Merk: Firefox tilbakestillingsfunksjon kan rette mange problemer ved å gjenopprette Firefox til fabrikkinstillingene, samtidig som du likevel beholder essensiell informasjon. Vurder å bruke den før du går gjennom en lang og tungvin feilsøkingsprosess.

Avinstaller utvidelse fra Firefox i Sikker modus

Om du ikke får åpnet Behandle utvidelsene dine eller om valget for å fjerne en gitt utvidelse er slått av, er en mulighet å avinstallere den med Firefox i Sikker modus.

1. Klikk på menyknappen Fx89menuButton, klikk på Hjelp, velg Feilsøkingsmodus… og klikk på Start på nytt i dialogvinduet Starte Firefox på nytt i feilsøkingsmodus?.
    Note: Du kan også starte Firefox i Feilsøkingsmodus ved å holde shift-tasten nede når du starter Firefox.holde option-tasten nede når du starter Firefox.avslutte Firefox og så bruke Terminal-vinduet til å kjøre: firefox -safe-mode
    Det kan være du må spesifisere hele installasjons-stien til Firefox (f.eks. /usr/lib/firefox)
    Klikk på menyknappen Bildet "Fx57menu" finnes ikke., klikk på Hjelp, velg Start på nytt med utvidelser avslått… og klikk på Start å¨nytt i dialogvinduet Starte Firefox på nytt med utvidelser avslått?.
    Note: Du kan også starte Firefox i Sikker modus ved å holde shift-tasten nede når du starter Firefox.holde option-tasten nede når du starter Firefox.avslutte Firefox og så bruke Terminal-vinduet til å kjøre: firefox -safe-mode
    Det kan være du må spesifisere hele installasjons-stien til Firefox (f.eks. /usr/lib/firefox)
  2. I dialogboksen for Firefox sikker Modus, klikk Start i Sikker Modus.

Med Firefox i sikker modus, forsøk å fjerne utvidelsen igjen og så restart Firefox.

Avinstaller utvidelse fra Windows Kontrollpanel

Noen utvidelser er installert av andre programmer. Det kan være du vil klare å fjerne utvidelsen fra Windows Kontrollpanel eller Innstillinger siden.

Behandling av utvidelse installert av annen programvare

Noen ganger medfører installasjon eller oppdatering av annen programvare at det legges til en utvidelse som ikke kan fjernes ved hjelp av Behandle utvidelsene dine fordi valget for å fjerne utvidelsen er slått av eller ikke virker.

Programvaren som la til Firefox utvidelsen kan ha et valg for å fjerne den. Du bør besøke programvareleverandørens nettside for å finne mer informasjon. Et enkelt alternativ er å slå av utvidelsen i Behandle utvidelsene dine om du ikke ønsker å bruke det. Du slår av utvidelsen ved å klikke på de tre prikkene øverst til høyre på utvidelseskortet og velger Slå avklikke på den blå bryteren.

Extension Card Options Fx82NorskMenySlåAvUtvidelser

Manuell avinstallering

Om du ikke klarer å fjerne en utvidelse fra Firefox ved å bruke metodene beskrevet over, kan du fjerne den manuelt. Finn mappen hvor utvidelser er lagret:

1. Åpne din profilmappe:

• Klikk på meny-knappen Fx89menuButton, klikk på Hjelp og velg Mer feilsøkingsinformasjon.Fra Hjelp-menyen velg Mer feilsøkingsinformasjon. Feilsøkingsvinduet åpnes i en ny fane.
    • I Programinfo-avsnittet, til høyre for ProfilmappeProfilkatalog, klikk på Åpne mappeVis i FinderÅpne katalogen. Det nye vinduet som åpnes viser profilmappen din.Profilmappen din vil da åpne.
    Merknad: Hvis du ikke kan åpne eller bruke Firefox, vennligst følg instruksjonene i Finne profilmappen uten å åpne Firefox.

2. Åpne extensions mappen i profilmappen din. I extensions mappen ligger det andre mapper eller XPI filer for hver utvidelse og tema du har installert.
  3. For å finne hvilken mappe eller XPI fil som tilhører den utvidelsen du ønsker å avinstallere, gå tilbake til Firefox og Feilsøking vinduet.
  4. I avsnittet for Tillegg finner du den utvidelsen du ønsker å fjerne og noterer deg tekst-strengen i ID kolonnen.
  5. Trykk på Firefoxmenyen Fx89menuButton og velg Avslutt.Trykk på Firefox i toppen av skjermen og velg Avslutt Firefox.Trykk på Firefoxmenyen Fx89menuButton og velg Avslutt.
  6. Slett mappen eller XPI filen med navn tilsvarende den utvidelses-IDen du noterte deg.

Behandle globalt installerte utvidelser

En sjelden gang blir utvidelser installert globalt i installasjonsmappen til Firefox eller via Windows registeret. Se denne artikkelen på Firefox Extension Workshop for mer informasjon. Følg disse stegene for å fjerne en globalt installert utvidelse:

1. Trykk på Firefoxmenyen Fx89menuButton og velg Avslutt.Trykk på Firefox i toppen av skjermen og velg Avslutt Firefox.Trykk på Firefoxmenyen Fx89menuButton og velg Avslutt.
  2. For å lokalisere mappen som utvidelsen lastes fra, naviger til C:\Users\<user name>\AppData\Roaming\Mozilla\ mappen og åpne Extensions\{ec8030f7-c20a-464f-9b0e-13a3a9e97384} mappen.
  3. Følg prosedyren over for å lokalisere og slette den aktuelle mappen eller XPI filen.
  1. Trykk på Firefoxmenyen Fx89menuButton og velg Avslutt.Trykk på Firefox i toppen av skjermen og velg Avslutt Firefox.Trykk på Firefoxmenyen Fx89menuButton og velg Avslutt.
  2. For å lokalisere mappen som utvidelsen lastes fra, naviger til Library/Application Support/Mozilla/ og åpne Extensions/{ec8030f7-c20a-464f-9b0e-13a3a9e97384} mappen.
  3. Følg prosedyren over for å lokalisere og slette den aktuelle mappen eller XPI filen.
  1. Trykk på Firefoxmenyen Fx89menuButton og velg Avslutt.Trykk på Firefox i toppen av skjermen og velg Avslutt Firefox.Trykk på Firefoxmenyen Fx89menuButton og velg Avslutt.
  2. Naviger til følgende mapper:
    • /usr/lib/mozilla/extensions/{ec8030f7-c20a-464f-9b0e-13a3a9e97384}/
    • /usr/lib64/mozilla/extensions/{ec8030f7-c20a-464f-9b0e-13a3a9e97384}/
    • /usr/share/mozilla/extensions/{ec8030f7-c20a-464f-9b0e-13a3a9e97384}/
  3. Følg prosedyren over for å lokalisere og slette den aktuelle mappen eller XPI filen.

Basert på informasjon fra Uninstalling add-ons (mozillaZine KB)