Hvordan behandle tillatelser for kamera og mikrofon i Firefox

I Firefox kan du tillate eller blokkere nettsteders tilgang til kamera og mikrofon på alle enhetene dine. Det er mange forskjellige måter å gjøre dette på, avhengig av hva slags enhet du bruker. I denne artikkelen beskrives hver metode.

Bruke dialogvinduer for å tillate eller blokkere nettsteders kamera- og mikrofontilganger

Slik bruker du dialogvinduer for å tillate eller blokkere kamera- og mikrofontilganger for nettsteder som bruker disse funksjonene:

1. Start Firefox og åpne det aktuelle nettstedet.
  2. I dialogvindu kan du tillate eller blokkere tilgang til kameraet og mikrofonen på enheten din for dette nettstedet.
    Fx121WinNorskInnstillingerTillatBrukKameraMikrofon
  3. Kryss av for Husk denne avgjørelsen om du vil at Firefox skal huske valgene dine for dette nettstedet, slik at valgene brukes neste gang du besøker nettstedet.
  4. Klikk på Tillat-knappen om du vil dele tilgang til disse enhetene med nettstedet.
  5. Klikk på Blokker-knappen om du ikke vil dele tilgang.
Vær oppmerksom på at du kanskje ikke får brukt visse funksjoner på nettstedet eller nettstedet i seg selv, om du blokkerer tilgangen til kamera og mikrofon.

Bruk InnstillingerInnstillinger i Firefox-menyen for å endre tillatelser for kamera og mikrofon

Endre kameratillatelser

1. I menylinjen på toppen av skjermen, klikk på Firefox og velg Innstillinger.Klikk på menyknappen Fx89menuButton og velg Innstillinger.
  2. Klikk på Personvern og sikkerhet i menyen til venstre.
  3. Rull ned til avsnittet Tillatelser.
  4. Klikk på Innstillinger…-knappen for Kamera-valget.
    Firefox viser en oversikt over nettsteder med lagrede Tillat eller Blokker tillatelser.
    Fx122Win10NorskInnstillingerKameraTillatelser
  5. Bruk Tillat/Blokker-velgeren for å endre tillatelsen for nettstedet. Du kan fjerne hele nettstedet fra listen ved å markere og klikke på Fjern nettsted-knappen.
  6. Marker Blokker nye forespørsler som ber om tilgang til kameraet ditt om du ikke vil gi andre nettsteder tilgang til kameraet ditt.
  7. Klikk på Lagre endringer.

Endre mikrofontillatelser

1. I menylinjen på toppen av skjermen, klikk på Firefox og velg Innstillinger.Klikk på menyknappen Fx89menuButton og velg Innstillinger.
  2. Klikk på Personvern og sikkerhet i menyen til venstre.
  3. Rull ned til avsnittet Tillatelser.
  4. Klikk på Innstillinger…-knappen for Mikrofon-valget.
    Firefox viser en oversikt over nettsteder med lagrede Tillat eller Blokker tillatelser.
    Fx122Win10NorskInnstillingerMikrofonTillatelser
  5. Bruk Tillat/Blokker-velgeren for å endre tillatelsen for nettstedet. Du kan fjerne hele nettstedet fra listen ved å markere og klikke på Fjern nettsted-knappen.
  6. Marker Blokker nye forespørsler som ber om tilgang til mikrofonen din om du ikke vil gi andre nettsteder tilgang til mikrofonen din.
  7. Klikk på Lagre endringer.

Bruk adresselinjen i Firefox for å fjerne tillatelser for kamera eller mikrofon for et nettsted

1. Klikk på Tillatelser-ikonet Fx87PermissionsIcon som vises til venstre i adresselinjen.
    Fx122Win10NorskNettstedTillatelserPanel
  2. Klikk på X'en ved siden av Tillatt , Tillatt midlertidig, Blokkert eller Blokkert midlertidig for å slette statusen, så Firefox vil spørre igjen om tillatelser neste gang du besøker nettstedet.

Bruk Tillatelser-fanen i Firefox Sideinformasjons-vindu for å endre tillatelser for kamera og mikrofon

Om en nettside ikke spør om tillatelser, kan du bruke Tillatelser-fanen i Firefox sideinformasjons-vindu til å gi tilpassede tillatelser for Bruk kameraet eller Bruk mikrofonen innstillingene. (En måte å åpne Sideinformasjons-vinduet for et nettsted på, er å bruke tastatursnarveien Ctrl + Icommand + I når du er på siden; for andre metoder, les artikkelen Firefox sideinformasjons-vindu.) I Sideinformasjons-vinduet velger du Tillatelser i toppen:

Fx122Win10NorskSideinformasjonTillatelserMikrofon

For å gi en tilpasset tillatelse, fjerner du markeringen av Bruk standard for innstillingen og velg Tillat eller Blokker.

Bruk Innstillinger på Android-enheten din for å endre tillatelser for kamera og mikrofon

Om du har slått av tilgang til kamera eller mikrofon, kan du slå på de tillatelsene i menyen Innstillinger > Apper på enheten din. Her kan kan du slå på tillatelser for kamera og mikrofon i undermenyen Tillatelser for Firefox appen.

Bruk Innstillinger på iOS-enheten din for å endre tillatelser for kamera og mikrofon

Om du har slått av tilgang til kamera eller mikrofon, kan du slå på de tillatelsene ved å gå inn i enhetens Innstillinger > Personvern meny.