Firefox spør etter autentisering (passord, stemme, fjes eller fingeravtrykk) for tilgang til passord

Denne funksjonen er slått av både for macOS og Windows, unntatt for Firefox Nightly og for testing.
Denne artikkelen angår Firefox for macOS og Windows.

I macOS og Windows kan du bli spurt om å skrive inn passordet for brukeren din i operativsystemet (eller å autentisere deg ved hjelp av fingeravtrykk, fjes eller stemme, om det er påslått) når du vil ha tilgang til de lagrede passordene dine på Firefox passordbehandler-siden about:logins. Dette er en anti-snoke funksjon designet for å beskytte påloggingene og passordene dine mot uautorisert tilgang.

Merk: Denne funksjonen er slått av dersom du bruker et hovedpassord.
  1. Når du eller noen andre forsøker å bruke knappene Rediger, Kopier, eller Vis-button (representert av "øye"-ikonet), vil det komme et spørsmål om å oppgi passordet for brukeren din i operativsystemet, eller å autentisere deg via stemmen, fjeset eller fingeravtrykk (om det er slått på) før det gis tilgang til eller mulighet for å redigere innloggingene dine.
  2. Om du oppgir korrekt passord for brukeren din i operativsystemet, vil ikke spørsmålet komme opp igjen før etter fem minutter eller om du laster siden på nytt.
  • Eksempel på spørsmål for Windows: Slik ser spørsmålet ut i Windows. I dialogboksen kan du velge å autentisere deg ved hjelp av passord, eller ved en annen metode, for eksempel PIN. Det kan være du må klikke "Flere valg"-lenken for å vise alternative autentiseringsmetoder. Brukernavnet brukt for autentisering, må være det samme som du er logget inn med i operativsystemet.

lockwise-os-auth-windows

• Eksempel på spørsmål for macOS: Slik ser spørsmålet ut i macOS. Autentisering kan gjøres med Touch ID eller et passord.

lockwise-os-auth-mac

Hva om jeg ikke har et passord for operativsystemet?

• Windows: Om du ikke bruker et Windows passord, vil du ikke bli spurt om å skrive det inn.
  • macOS: Om du ikke bruker passord, klikk to ganger på OK-knappen for å fortsette. Merk: Det er er en kjent feil, og vil bli rettet i en framtidig oppdatering.

Denne funksjonen finnes kun i Windows og macOS 10.12+. Den er ikke designet for å beskytte mot avanserte angripere som har fysisk tilgang til datamaskinen din.