Feilsøking av problemer i Firefox med Sikker modus

Sikker modus er en spesiell modus i Firefox som kan bli brukt til feilsøking og løsning av problemer. Sikker modus skrur midlertidig av maskinvareakselerasjon, gjenoppretter noen innstillinger og skrur av tilleggsprogrammer (utvidelser og temaer) som forårsaker problemer. Ved å sammenligne oppførselen til Firefox i normal modus med Sikker modus kan du kanskje bestemme årsaken til problemet.

Merk:Brukere av Windows kan være kjent med Sikker modus for Windows. Sikker modus i Firefox har ingen forbindelse med Sikker modus for Windows.
Firefox tilbakestillingsfunksjon kan rette mange problemer ved å gjenopprette Firefox til fabrikkinstillingene, samtidig som du likevel beholder essensiell informasjon. Vurder å bruke den før du går gjennom en lang og tungvin feilsøkingsprosess.

Hvordan starte Firefox i Sikker modus

Trykk på menyknappen New Fx Menu , trykk hjelp Help-29 Trykk på menyknappen Fx57menu , trykk på Hjelp og velgt Start på nytt med utvidelser avslått…. Firefox vil nå starte opp med Firefox sikker modus dialogen.

Merk: Du kan også starte Firefox i sikkert modus ved å holde nede shift tasten mens du starter Firefoxholde nede alternativer knappen mens du starter Firefoxavslutte Firefox og så gå til din Terminal og kjøre: firefox -safe-mode
Du kan trenge å spesifisere Firefoxinstallasjonen med riktig sti (som f.eks. /usr/lib/firefox)

Vinduet for Sikker modus

Safe Mode Fx 15 - Win

Du har nå to valg:

• Ved å trykke på Start på nytt-knappen vil du midlertidig deaktivere utvidelser og temaer, skru av maskinvareakselerasjon og gjenopprette standard verktøylinje- og knappinnstillinger. Når du går ut av Sikker modus og starter Firefox som normalt vil utvidelser, temaer og innstillinger være som før du startet sikker modus.
  • Ved å trykke på Tilbakestill Firefox vil du gjenopprette Firefox til standardinnstillinger mens du lagrer viktig informasjon. Se Reset Firefox -fix most problems for mer informasjon om dette valget.
SafeMode-Fx35

Du har nå to valg:

• Ved å trykke på Start på nytt-knappen vil du midlertidig deaktivere utvidelser og temaer, skru av maskinvareakselerasjon og gjenopprette standard verktøylinje- og knappinnstillinger. Når du går ut av Sikker modus og starter Firefox som normalt vil utvidelser, temaer og innstillinger være som før du startet sikker modus.
  • Ved å trykke på Tilbakestill Firefox vil du gjenopprette Firefox til standardinnstillinger mens du lagrer viktig informasjon. Se Reset Firefox -fix most problems for mer informasjon om dette valget.

Feilsøking av problemer i Sikker modus

Når Firefox er i Sikker modus, vil du se om problemet fortsetter å oppstå og om Firefox oppfører seg normalt.

Problemet oppstår i Sikker modus

Dersom problemet fortsetter å skje i Sikker modus blir det ikke forårsaket av en utvidelse eller et tema. Andre mulige årsaker kan være programtillegg eller endringer i Firefox' avanserte innstillinger som ikke stilles tilbake i Sikker modus. Se denne artikkelen for løsninger:

Problemet oppstår ikke i Sikker modus

Dersom problemet ikke oppstår i Sikker modus er det mest sannsynlig forårsaket av en utvidelse, et tema eller maskinvareakselerasjon.

Avslutt Sikker modus

1. Trykk på menyknappen New Fx Menu , trykk deretter på LukkAvslutt Close 29 .

Trykk på Firefoxmenyen Fx57Menu , trykk så Avslutt. Trykk på Firefox i toppen av skjermen, trykk så Avslutt Firefox. Trykk på Firefoxmenyen Fx57Menu , trykk så Avslutt.

2. Start Firefox som vanlig.

Basert på informasjon fra Safe mode (mozillaZine KB)

// These fine people helped write this article:Thaka. You can help too - find out how.