Feilsøk utvidelser-, temaer- og maskinvareakselerasjonsproblemer got å løse vanlige Firefox problemer

Noen problemer med Firefox er forårsaket av utvidelser, temaer eller maskinvareakselerasjon. Denne artikkelen vil hjelpe deg å avgjøre om noe av dette er grunnen til til problem, og hvis det er, forklare deg hvordan du kan få Firefox til å kjøre normalt igjen.

Merk:

Firefox tilbakestillingsfunksjon kan rette mange problemer ved å gjenopprette Firefox til fabrikkstandardene, samtidig som du likevel beholder viktig informasjon. Vurder å bruke den før du går gjennom en vanskelig feilsøkingsprosess.

Firefox oppfriskingsfunksjon kan rette mange problemer ved å gjenopprette Firefox til fabrikkstandardene, samtidig som du likevel beholder viktig informasjon. Vurder å bruke den før du går gjennom en vanskelig feilsøkingsprosess.

Start Firefox i sikkerhetsmodus

Når du starter i Firefox sitt sikkerhetsmodus er alle utvidelser midlertidig deaktivert, maskinvareakselerasjon er skrudd av og start-temaet brukes. Dette vil hjelpe til med å avgjøre om noe av dette forårsaker ditt problem.

1. På toppen av Firefox vinduet, trykk Firefox knappen, gå over til Hjelp menyenPå menybaren, trykk Hjelp menyenPå toppen av Firefox vinduet, trykk Hjelp menyen og velg Start på nytt uten utvidelser.... Firefox vil starte opp med Firefox sikkert modus dialogen.
    Merk: Du kan også starte Firefox i sikkert modus ved å holde nede shift tasten mens du starter Firefox.holde nede option tasten mens du starter Firefox.avslutte firefox for så å gå til Terminal og utføre: firefox -safe-mode
    Du kan trenge å spesifisere Firefox installasjons banen (som F.eks. /usr/lib/firefox)
    Trykk på menyknappen New Fx Menu , trykk hjelp Help-29 og velg Start på nytt uten utvidelser.... Firefox vil starte med Firefox sikker modus dialogen.
    Merk: Du kan også starte Firefox i sikker modus ved å holde shift tasten nede mens du starter Firefox.holde alternativ tasten nede mens du starter Firefox.avslutte Firefox, gå til din Terminal og utføre kommandoen: firefox -safe-mode
    Det kan være nødvendig å spesifisere Firefox installasjonsbane (som for eksempel /usr/lib/firefox)
  2. Når Firefox sikkerhetsmodus-vinduet vises, trykk på Fortsett i sikkerhetsmodusStart i sikkerhetsmodus knappen.

Etter Firefox starter i sikkerhetsmodus, test ditt problem.

Problemet er fortsatt i sikkerhetsmodus

Hvis problemet fortsetter i sikkerhetsmodus er det ikke forårsaket av en utvidelse, et tema eller maskinvareakselerasjon. Adnre muligheter kan være programtillegg eller endringer gjort med Firefox instillingene, hvilket ikke er deaktivert i sikkerhetsmodus.

Problemet oppstår ikke i sikkerhetsmodus

Hvis ditt problem ikke oppstår i sikkerhetsmodus er det mest sansynlig grunnet en utvidelse, et tema eller maskinvareakselerasjon. Fortsett å lese stegene i denne artikkelen for å avgjøre årsaken til ditt problem.

Skru av maskinvareakselerasjon

Med noen grafikkort og grafikkdriver instillinger kan Firefox krasje eller ha problemer med å vise tekst eller objekter på nettsider når du bruker maskinvareakselerasjon. Du kan prøve å skru det av for å se om det fikser problemet.

1. Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Firefox-knappen og velg InnstillingerØverst i Firefox-vinduet, trykk på Verktøy-menyen og velg InnstillingerI menylinjen, trykk på Firefox-menyen og velg Innstillinger ...Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Rediger-menyen og velg Innstillinger

Trykk på menyknappen New Fx Menu og velg AlternativerInstillinger

2. Velg Avansert panelet og Generelt fanen.
  3. Avmarker Bruk maskinvareakselerasjon når tilgjengelig.
  4. Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Firefox-knappen og velg AvsluttØverst i Firefox-vinduet, trykk på Fil-menyen og velg AvsluttI menylinjen, trykk på Firefox-menyen og velg Avslutt FirefoxØverst i Firefox-vinduet, trykk på Fil-menyen og velg Avslutt

Trykk på menyknappen New Fx Menu og velg AvsluttAvslutt Firefox Close 29

5. Start Firefox på normal måte

Hvis problemet ikke lenger intreffer så er maskinvareakselerasjon mest sansynlig årsaken. Du kan prøve å oppdatere dine grafikkort-drivere for å se om dette fikser det, eller ganske enkelt - du kan kjøre Firefox uten maskinvareakselerasjon. Ellers er problemet ditt mest sansynlig grunnet utvidelser eller temaer. Fortsett med stegene i denne artikkelen for å se om det hjelper.

Bytt til standardtemaet

Hvis du bruker et annet tema enn det medfølgende Firefox temaet:

1. Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Firefox-knappenI menylinjen, trykk på Verktøy-menyenØverst i Firefox-vinduet, trykk på Verktøy-menyen, og deretter trykk Utvidelser. Utvidelsesbehandler-fanen vil åpnes. Trykk på menyknappen New Fx Menu og velg Utvidelser. En fane med dine utvidelser vil nå åpnes.

2. Fra Utvidelsesbehandler-fanen velger du panelet Appearance.
  3. Velg standardtema og trykk Slå på knappen for å få Firefox til å bytte til det temaet.
  4. Trykk Restart Firefox hvis nødvendig.

Etter du har restartet Firefox, sjekk problemet ditt. Hvis det ikke lenger oppstår, er temaet du brukte mest sansynlig årsaken til problemet. Hvis det fortsatt hender, fortsett med stegene i denne artikkelen

Deaktiver alle utvidelser

For å avgjøre om en dårlig utvidelse er årsaken til ditt prbolem kan du prøve å deaktivere alle dine installerte utvidelser:

1. Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Firefox-knappenI menylinjen, trykk på Verktøy-menyenØverst i Firefox-vinduet, trykk på Verktøy-menyen, og deretter trykk Utvidelser. Utvidelsesbehandler-fanen vil åpnes. Trykk på menyknappen New Fx Menu og velg Utvidelser. En fane med dine utvidelser vil nå åpnes.

2. Fra Utvidelsesbehandler-fanen velger du panelet Extensions.
  3. Trykk på navnet til en utvidelse i listen for å velge det.
  4. Trykk Slå av for å deaktivere den valgte utvidelsen.
  5. Gjenta dette for alle de andre utvidelsene i listen.
  6. Trykk Restart Firefox.

Etter Firefox har restartet vil alle utvidelser være deaktivert. Test nå for ditt problem.

• Hvis problemet fortatt intreffer med alle utvidelser deaktivert er det mest sannsylig at localstore.rdf filen i din Firefox profil som er skadet. Du kan resete verktøylinjer og kontroller for å løse problemet.

Hvis problemet ikke lenger inntreffer med alle utvidelsene deaktivert er en av utvidelsene grunnen til problemet. For å finne utvidelsen som førte til problemet, gjør som følger:

Test for defekt utvidelse

For å avgjøre hvilke av dine deaktiverte utvidelser som forårsaket ditt problem kan du gjen-aktivere hver utvidelse, en av gangen.

1. Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Firefox-knappenI menylinjen, trykk på Verktøy-menyenØverst i Firefox-vinduet, trykk på Verktøy-menyen, og deretter trykk Utvidelser. Utvidelsesbehandler-fanen vil åpnes. Trykk på menyknappen New Fx Menu og velg Utvidelser. En fane med dine utvidelser vil nå åpnes.

2. Fra Utvidelsesbehandler-fanen velger du panelet Extensions.
  3. Trykk på navnet til en utvidelse i listen for å velge den.
  4. Trykk Slå på for å aktivere den valgte utvidelsen.
  5. Trykk Restart Firefox.

Etter du har restartet Firefox, sjekk om problemet fortsatt inntreffer. Hvis problemet kommer tilbake er utvidelsen du nettopp aktiverte årsaken.

Merk: Hvis du har en stor mengde utvidelser kan de være raskere å aktivere mer enn en utvidelse om gange. Metoden med færrest antall restarter nødvendig er: aktiver halvparten av utvidelsene i listen, restart Firefox og sjekk for problemet. Hvis det inntreffer, vet du at den defekte utvidelsen er en av de du har aktivert. Hvis problemet ikke inntreffer vet du at den defekte utvidelsen er en av de deaktiverte. Gjennta prosessen til den defekte utvidelsen er lokalisert.

Etter du finner utvidelsen som førte til problemet, deaktiver eller avinstaller den defekte utvidelsen og aktiver de andre utvidelsene i utvidelsesvinduet.

Oppdatere utvidelser

Hvis en utvidelse var årsaken til problemet kan den ha en oppdatering tilgjengelig som fikser det:

1. Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Firefox-knappenI menylinjen, trykk på Verktøy-menyenØverst i Firefox-vinduet, trykk på Verktøy-menyen, og deretter trykk Utvidelser. Utvidelsesbehandler-fanen vil åpnes. Trykk på menyknappen New Fx Menu og velg Utvidelser. En fane med dine utvidelser vil nå åpnes.

2. Fra Utvidelsesbehandler-fanen velger du panelet Extensions.
  3. Trykk Finn Oppdateringer.
  4. Hvis oppdateringer er funnet, installer dem ved å trykke på Installer Oppdateringer.
  5. Når installasjonen er fullført trykk på Restart Firefox.

Etter Firefox har restartet er din utvidelse oppdatert. Hvis utvidelsen som førte til ditt problem hadde en oppdatering, gjen-aktiver den for å teste problemet ditt igjen.

Sjekk utvidelsesinstillingene

Noen problemer er forårsaket av at instillingene til en utvidelse overskriver Firefox sine instillinger (Slik som problemer med verktøylinjer). Derfor kan du behøve å sjekke utvidelsens instillinger for å se om du kan finne instillingen som forårsaker ditt problem:

1. Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Firefox-knappenI menylinjen, trykk på Verktøy-menyenØverst i Firefox-vinduet, trykk på Verktøy-menyen, og deretter trykk Utvidelser. Utvidelsesbehandler-fanen vil åpnes. Trykk på menyknappen New Fx Menu og velg Utvidelser. En fane med dine utvidelser vil nå åpnes.

2. Fra Utvidelsesbehandler-fanen velger du panelet Extensions.
  3. For utvidelsen som forårsaker ditt problem, trykk AlternativerInstillinger knappen.
  4. Gå igjennom instillingene for å se om det er en instilling som kan løse ditt problem.
  5. Hvis du finner en passende instilling, trykk på Lagre og Restart Firefox.

Share this article: http://mzl.la/1xKrH3y