Waarom moet ik klikken om plug-ins te activeren?

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Vanaf Firefox-versie 52 is de ondersteuning voor alle NPAPI-plug-ins behalve Adobe Flash stopgezet. Zie dit artikel voor details.
Einde van ondersteuning voor Flash: net als andere browsers en Adobe heeft Firefox aan het einde van 2020 de ondersteuning voor Flash beëindigd. Lees Einde ondersteuning voor Adobe Flash voor meer informatie.

Om uw surfervaring snel, betrouwbaar en veilig te houden, activeert Firefox standaard geen NPAPI-plug-ins zoals Adobe Flash. In plaats daarvan laat Firefox u kiezen of u de plug-in wel of niet op een website wilt laten uitvoeren.

Hoe klikken voor activeren werkt

Als Firefox een plug-in blokkeert, ziet u in plaats van inhoud een melding die u vraagt te klikken om de plug-in (zoals Adobe Flash) uit te voeren.

activate_flash_58

Op sommige websites ziet u alleen een zwarte rechthoek, en aan de linkerkant van de adresbalk verschijnt het pictogram van de plug-inmelding.

Fx58AllowFlashOptionsFirefox 69 Plugin Activation Choices - FlashFx82AllowFlash

Als u op het bericht of het notificatiepictogram klikt om de plug-in te activeren, stelt Firefox u deze opties voor:

• Toestaan: activeert de plug-in alleen voor een eenmalig bezoek aan de website. Om de plug-in voor alle toekomstige bezoeken aan die website automatisch te activeren, plaatst u een vinkje naast Deze beslissing onthouden.
  • Niet toestaan: verwijdert de meldingsprompt zonder de plug-in te activeren.

Als u klikt om de plug-in te activeren en uitvoeren ervan toe te staan, zal de ontbrekende inhoud normaal worden geladen. (Als dit niet gebeurt, klik dan op de knop Vernieuwen FxReloadButton in de werkbalk om de pagina opnieuw te laden en het nogmaals te proberen.)

Wanneer is het in orde om een plug-in te activeren?

In situaties als deze kunt u een verstandige keuze maken op basis van uw huidige taak:

• Als u een vertrouwde website gebruikt, zoals een speciale website voor uw werk of school, vindt u het wellicht veilig genoeg om een kwetsbare plug-in in te schakelen om de inhoud van de website weer te geven.
  • Als u een website niet volledig vertrouwt, bijvoorbeeld omdat u erop bent beland door op een koppeling te klikken, wilt u de plug-in waarschijnlijk niet activeren.

Kan ik een plugin voor altijd activeren?

Het wordt niet aanbevolen om in te stellen dat NPAPI-plug-ins zoals Adobe Flash altijd worden geactiveerd.

Firefox zo instellen dat een plug-in altijd wordt geactiveerd:
Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Add-ons en thema’s en kies Plugins. Zoek de plug-in en klik op het pictogram met de drie puntjes. Klik vervolgens op Altijd activeren in het vervolgkeuzemenu. De plug-in wordt voortaan automatisch uitgevoerd, en u ontvangt geen meldingen meer om de plug-in uit te voeren.

De instelling om de plug-in van Adobe Flash altijd te activeren is in Firefox-versie 69 verwijderd.