Voorkeuren van Firefox herinitialiseren om problemen te analyseren en verhelpen

(Doorgestuurd vanaf Voorkeuren terugzetten)

Het herinitialiseren van voorkeuren (zoomfactor, tabbladen, privacy, netwerk, encryptie, updates, waar bestandsdownloads worden opgeslagen, etc.) is een van de vele procedures die handig kunnen zijn bij het analyseren en verhelpen van problemen met Firefox. Hier worden twee manieren uitgelegd om dit te doen.

Oplossing 1: Firefox terugzetten naar zijn begintoestand

Noot: bij het gebruiken van de vernieuwingsopfrisfunctie blijven uw bladwijzers, navigatiegeschiedenis, geopende tabbladen, vensters, wachtwoorden, cookies en gegevens voor automatisch aanvullen van webformulieren bewaard. Uw extensies en thema’s worden echter verwijderd en uw voorkeuren worden geherinitialiseerd.bij het gebruiken van de herinitialisatiefunctie blijven uw bladwijzers, navigatiegeschiedenis, geopende tabbladen, vensters, wachtwoorden, cookies en gegevens voor automatisch aanvullen van webformulieren bewaard. Uw extensies en thema’s worden echter verwijderd en uw voorkeuren worden geherinitialiseerd.bij het gebruiken van de herinitialisatiefunctie blijven uw bladwijzers, navigatiegeschiedenis, wachtwoorden, cookies en gegevens voor automatisch aanvullen van webformulieren bewaard. Uw extensies en thema’s worden echter verwijderd, geopende tabbladen, vensters en groepen worden niet bewaard, en uw voorkeuren zullen opnieuw worden ingesteld. Lees meer.

1. Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op Help Help-29 .
  2. Kies Probleemoplossingsinformatie vanuit het menu Help.
    Als u het menu Help niet kunt benaderen, typ dan about:support in uw adresbalk om de pagina Probleemoplossingsinformatie zichtbaar te maken.
  3. Klik in de rechterbovenhoek van de pagina Probleemoplossingsinformatie op de knop Firefox vernieuwenFirefox opfrissen.

Refresh 35 Win Refresh 35 Mac Refresh 35 Lin
  4. Klik in het bevestigingsvenster dat wordt geopend op Firefox vernieuwenFirefox opfrissen om verder te gaan.
  5. Firefox zal worden gesloten om zichzelf op te frissen. Zodra dit is gebeurd, worden uw geïmporteerde gegevens in een venster weergegeven. Klik op Voltooien, en Firefox zal worden geopend.
Noot: er is ook een knop Firefox vernieuwenFirefox opfrissen in het venster Firefox Veilige modus, als u Firefox niet normaal kunt starten. Als u de knop Firefox vernieuwenFirefox opfrissen niet kunt vinden in uw versie van Firefox, kunt u Firefox ook handmatig opfrissen door een nieuw profiel aan te maken. Zie hiervoor de instructies over hoe u een nieuw profiel kunt maken.

Oplossing 1: Firefox vernieuwen

Oplossing 1: Firefox opfrissen

Noot: bij het gebruiken van de vernieuwingsopfrisfunctie blijven uw bladwijzers, navigatiegeschiedenis, geopende tabbladen, vensters, wachtwoorden, cookies en gegevens voor automatisch aanvullen van webformulieren bewaard. Uw extensies en thema’s worden echter verwijderd en uw voorkeuren worden geherinitialiseerd.bij het gebruiken van de herinitialisatiefunctie blijven uw bladwijzers, navigatiegeschiedenis, geopende tabbladen, vensters, wachtwoorden, cookies en gegevens voor automatisch aanvullen van webformulieren bewaard. Uw extensies en thema’s worden echter verwijderd en uw voorkeuren worden geherinitialiseerd.bij het gebruiken van de herinitialisatiefunctie blijven uw bladwijzers, navigatiegeschiedenis, wachtwoorden, cookies en gegevens voor automatisch aanvullen van webformulieren bewaard. Uw extensies en thema’s worden echter verwijderd, geopende tabbladen, vensters en groepen worden niet bewaard, en uw voorkeuren zullen opnieuw worden ingesteld. Lees meer.

1. Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op Help Help-29 .
  2. Kies Probleemoplossingsinformatie vanuit het menu Help.
    Als u het menu Help niet kunt benaderen, typ dan about:support in uw adresbalk om de pagina Probleemoplossingsinformatie zichtbaar te maken.
  3. Klik in de rechterbovenhoek van de pagina Probleemoplossingsinformatie op de knop Firefox vernieuwenFirefox opfrissen.

Refresh 35 Win Refresh 35 Mac Refresh 35 Lin
  4. Klik in het bevestigingsvenster dat wordt geopend op Firefox vernieuwenFirefox opfrissen om verder te gaan.
  5. Firefox zal worden gesloten om zichzelf op te frissen. Zodra dit is gebeurd, worden uw geïmporteerde gegevens in een venster weergegeven. Klik op Voltooien, en Firefox zal worden geopend.
Noot: er is ook een knop Firefox vernieuwenFirefox opfrissen in het venster Firefox Veilige modus, als u Firefox niet normaal kunt starten. Als u de knop Firefox vernieuwenFirefox opfrissen niet kunt vinden in uw versie van Firefox, kunt u Firefox ook handmatig opfrissen door een nieuw profiel aan te maken. Zie hiervoor de instructies over hoe u een nieuw profiel kunt maken.

Oplossing 2: voorkeurenbestanden van Firefox verwijderen

Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het menu HelpKlik in de menubalk op het menu HelpKlik boven in het Firefox-venster op het menu Help en selecteer Herstarten met uitgeschakelde add-ons…. Firefox zal opstarten met het dialoogvenster Firefox Veilige modus.
Noot: u kunt Firefox ook in Veilige modus starten door de shift-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox.de option-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox. Firefox af te sluiten, naar uw Terminal te gaan en het volgende uit te voeren: firefox -safe-mode
Mogelijk dient u het installatiepad van Firefox (bv. /usr/lib/firefox) op te geven.
Klik op de menuknop New Fx Menu , klik op Help Help-29 en selecteer Herstarten met uitgeschakelde add-ons…. Firefox zal opstarten met het dialoogvenster Firefox Veilige modus.
Noot: u kunt Firefox ook in Veilige modus starten door de shift-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox.de option-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox. Firefox af te sluiten, naar uw Terminal te gaan en het volgende uit te voeren: firefox -safe-mode
Mogelijk dient u het installatiepad van Firefox (bv. /usr/lib/firefox) op te geven.

1. Plaats een vinkje bij Alle gebruikersvoorkeuren naar Firefox-standaardwaarden terugzetten.

2. Klik op Wijzigingen doorvoeren en herstarten.

Firefox wordt opnieuw gestart, waarbij uw voorkeursinstellingen zijn teruggezet naar de standaardwaarden.

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het menu HelpKlik in de menubalk op het menu HelpKlik boven in het Firefox-venster op het menu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.Klik op de menuknop New Fx Menu , klik op Help Help-29 en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.

2. Klik onder de sectie Toepassingsbasics op Map tonenMap openenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster met daarin uw profielbestandenmap geopend.
  3. Noot: als u Firefox niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Firefox te openen.
  4. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer AfsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer AfsluitenKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Firefox afsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer Afsluiten.

Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

5. Bepaal de locatie van het bestand prefs.js en verwijder dit (of hernoem het naar bijvoorbeeld ‘prefs.OLD’ om het oude bestand als reservekopie te bewaren). Als u dit bestand meer dan eens, een bestand prefs.js.moztmp of een bestand user.js aantreft, verwijder (of hernoem) dit dan ook.
  6. U kunt de profielmap sluiten en Firefox nu openen.