Kan geen add-ons (extensies of thema’s) installeren in Thunderbird

Vanaf Thunderbird versie 60 is het mogelijk dat add-ons die niet door de schrijvers ervan zijn bijgewerkt, niet meer functioneren. Om dezelfde reden kunnen add-ons die niet door de schrijvers zijn bijgewerkt voor de bètaversie, niet meer functioneren in Thunderbird-bètaversie 63.

Het niet kunnen installeren van een extensie kan het resultaat zijn van problemen met de extensie, of de versie van Thunderbird die u gebruikt. Dit artikel beschrijft diverse oorzaken van installatieproblemen en wat u kunt doen om ze te verhelpen.

Add-on is niet compatibel

Een intern bestand in elke extensie geeft het bereik van Thunderbird-versies aan waarmee deze compatibel is. Op Thunderbird Add-ons kunt u voor elke add-on informatie over versiecompatibiliteit vinden en controleren. Als uw geïnstalleerde versie van Thunderbird niet in dat bereik valt, zal het installeren van de add-on of het starten van Thunderbird mislukken of aangeven dat de add-on niet compatibel is.

Een gepubliceerde add-on is de verantwoordelijkheid van de schrijver ervan. Als een add-on niet werkt of niet compatibel is, hebt u deze keuzemogelijkheden:

• Thunderbird bijwerken naar de meest recente versie. Voor meer informatie, zie Thunderbird bijwerken.
  • Naar een versie van de add-on zoeken die wel compatibel is met uw versie van Thunderbird. De website Thunderbird Add-ons bevat doorgaans de versie die het meest up-to-date is.
  • Een andere add-on gebruiken. Vaak kunt u andere add-ons met dezelfde functionaliteit vinden op Thunderbird Add-ons.
  • Contact opnemen met de schrijver van de add-on via de ondersteuningswebsite die op de pagina van de add-on wordt vermeld. (Noot: het plaatsen van een beoordeling heeft geen effect en zal de schrijver niet bereiken.)

Lightning ontbreekt of installatie ervan mislukt

Als Lightning (de agenda-add-on) ontbreekt, niet kon worden bijgewerkt of de installatie ervan mislukt, zie dan Problemen met agenda-updates in Thunderbird.

Problemen met het installeren van thema’s

Vanaf bètaversie 61 ondersteunt Thunderbird alleen lichtgewicht thema’s, waardoor u geen ‘volledige thema’s’ meer kunt installeren. Thema’s installeren om het uiterlijk van Thunderbird te wijzigen beschrijft het doel en installatieproces.

U wordt gevraagd de add-on te downloaden in plaats van dat u deze kunt installeren

Sommige website bieden add-ons aan als downloads, waarbij u het bestand naar uw computer moet downloaden voordat u deze kunt installeren.

• Deze bestanden zijn doorgaans .xpi- of .jar-bestanden.
  1. Download het bestand naar uw lokale computer.
  2. Klik op de menuknop De afbeelding ‘Fx57menu’ bestaat niet.New Fx Menu en kies Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend.
  3. Selecteer in het tabblad Add-onbeheerder het paneel Extensies.
  4. Sleep de gedownloade add-on naar het venster Add-ons om deze aan de lijst van beschikbare add-ons toe te voegen. De add-on wordt aan de lijst toegevoegd.
  5. Het installatieproces zou moeten beginnen.

Een add-on zal niet werken als deze niet compatibel is.

Beschadigde extensiebestanden

Beschadigde configuratiebestanden van extensies kunnen problemen veroorzaken wanneer u probeert een add-on te installeren. Het verwijderen van deze bestanden zorgt ervoor dat Thunderbird ze de volgende keer dat het wordt gestart opnieuw genereert. U zult geen extensies of instellingen ervan verliezen door deze bestanden te verwijderen.

1. Open uw profielmap:
      • Klik op > Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.
      • Zoek onder de sectie Toepassingsbasics de rij ProfielmapProfielmap en klik vervolgens op Map openenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster geopend dat uw profielmap bevat.Uw profielmap wordt geopend.
      Noot: als u Thunderbird niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Thunderbird te openen.
  2. Verwijder de volgende bestanden:
    • extensions.sqlite
    • extensions.sqlite-journal (wanneer aanwezig)
    • extensions.ini
    • extensions.json
  3. Herstart Thunderbird.

Conflict met een andere add-on

Een andere geïnstalleerde add-on kan verstoring geven met de installatie van een nieuwe. Installeer de nieuwe extensie in de Veilige modus van Thunderbird als een workaround.

Add-on geeft een hoog risico op het veroorzaken van stabiliteits- of beveiligingsproblemen en kan niet worden geïnstalleerd

Bepaalde add-ons zijn geblokkeerd omdat deze onveilig zijn. Voor meer informatie, zie Add-ons die stabiliteits- of beveiligingsproblemen veroorzaken worden op een blokkeerlijst gezet.

Gebaseerd op informatie van