Thema’s installeren om het uiterlijk van Thunderbird te wijzigen

Een thema is een type add-on voor Thunderbird dat de visuele vormgeving van Thunderbird wijzigt. Dit artikel beschrijft hoe u thema’s in Thunderbird kunt vinden, installeren en beheren.

Wat zijn thema’s?

Een thema wijzigt de vormgeving van Thunderbird, zoals het kleurenschema en de achtergrondafbeelding van de werkbalken. Sommige typen thema’s kunnen ook de vormgeving van knoppen wijzigen en Thunderbird er als een heel ander programma laten uitzien.

Noot: vanaf Thunderbird 68 worden volledige thema’s niet meer ondersteund.

Thema’s installeren

1. Klik op de menuknop De afbeelding ‘Fx57menu’ bestaat niet. en kies Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend.
  2. Selecteer in het tabblad Add-onbeheerder het paneel Thema’s.
  3. Klik op de koppeling ‘Maak een keuze uit duizenden thema’s.’ aan de bovenkant van het tabblad.
    Choose from themes Thunderbird.
  4. In het tabblad dat verschijnt kunt u scrollen of naar het gewenste thema zoeken via het zoekveld in de rechterbovenhoek.
    install themes tb60
    • Om te zien hoe een achtergrondthema eruitziet voordat u het installeert, kunt u eenvoudig de muisaanwijzer erboven houden.
  5. Als u een thema ziet dat u bevalt, klik dan op de grijze knop Toevoegen om het te installeren.
  6. Thunderbird zal het opgevraagde thema downloaden en u mogelijk vragen te bevestigen of u het wilt installeren.

Thema’s beheren

Thema’s omschakelen

Als er meerdere thema’s zijn geïnstalleerd:

1. Klik op de menuknop De afbeelding ‘Fx57menu’ bestaat niet. en kies Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend.
  2. Selecteer in het tabblad Add-onbeheerder het paneel Thema’s.
  3. Selecteer een thema in de lijst.
  4. Klik op de knop Inschakelen.

Thema’s verwijderen

Als er meerdere thema’s zijn geïnstalleerd:

1. Klik op de menuknop De afbeelding ‘Fx57menu’ bestaat niet. en kies Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend.
  2. Selecteer in het tabblad Add-onbeheerder het paneel Thema’s.
  3. Selecteer een thema in de lijst.
  4. Klik op de knop Verwijderen.

Probleemoplossing

• Als u moeite hebt met koppelingen die in een externe browser worden geopend in plaats van binnen Thunderbird, zorg er dan voor dat u Thunderbird 60 of hoger gebruikt.