Optionele toestemmingen voor extensies beheren

Deze functie is beschikbaar in Firefox versie 84 en hoger.

Als u een extensie in Firefox installeert, ziet u mogelijk een bericht dat om toegang tot gegevens of functies vraagt.

permissions request

Extensies kunnen ook om optionele toestemming vragen ter ondersteuning van extra functionaliteit. De eerste keer dat een extensie die functies probeert te benaderen, ziet u een bericht waarin u wordt gevraagd die optionele toestemmingen toe te staan of te weigeren.

AddonAllow

In de Add-onbeheerder van Firefox kunt u ook te allen tijde de toegang tot gegevens of functies van uw geïnstalleerde extensies wijzigen.

Optionele extensietoestemmingen bekijken en beheren

1. Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Add-ons en thema’s en kies Extensies.
  2. Klik op de naam van de geïnstalleerde extensie voor meer details over die extensie.
    ExpandedExtensionCard
  3. Selecteer Toestemmingen om alle toestemmingen waar de extensie om vraagt te bekijken.
    ExpandedExtensionPermissions
  4. Als een extensie optionele toestemmingen heeft, worden deze getoond onder Optionele toestemmingen voor extra functionaliteit. Schakel elke optionele toestemming in of uit met de schakelaar.
    ExtensionOptionalToggle