De startpagina van Firefox aanpassen

U kunt in een paar tikken websites aan het startscherm van uw Firefox voor Android vastmaken of weghalen. Via uw Topwebsites en Collecties kunt u pagina’s benaderen die u onlangs hebt bezocht of waarvan u onlangs een bladwijzers hebt gemaakt. Als u een nieuwe gebruiker bent, dan toont Firefox de best gewaardeerde websites. In dit artikel leest u hoe u Topwebsites en Collecties beheert.

Topwebsites

Een website aan uw topwebsites toevoegen

Uw topwebsites worden op uw startscherm als pictogrammen weergegeven voor eenvoudige toegang.

1. Bezoek de pagina die u wilt vastzetten.
  2. Tik op de menuknop.

new preview menu updated
  3. Tik op Aan topwebsites toevoegen.

Wanneer u een nieuw tabblad opent, staat de vastgezette website nu bij uw Topwebsites.

Websites losmaken van uw topwebsites

U kunt een miniatuur op elk moment losmaken door er op te drukken en in het menu Verwijderen te kiezen.

Meest bezochte websites tonen

Deze functie vereist Firefox voor Android versie 81 of hoger. Zie Bijwerken naar de nieuwste versie van Firefox voor Android voor meer info.

U kunt zorgen dat uw startscherm in Firefox voor Android uw meest bezochte websites toont naast uw vastgezette Topwebsites.

Om meest bezochte websites aan uw startscherm toe te voegen:

1. Tik op de menuknop.

new preview menu updated
  2. Tik op Instellingen.
  3. Selecteer Aanpassen.
  4. Schakel onder Startpagina de knop naast ‘Meest bezochte websites tonen’ in.
  5. U ziet nu uw meest bezochte websites op uw startscherm.

Collecties

U kunt groepen van tabbladen voor snelle toegang organiseren als Collecties, voor een nette opslag en toegang op uw startscherm. Firefox-collecties kunnen eenvoudig worden gemaakt wanneer u daar behoefte aan heeft en worden verwijderd wanneer u ze niet meer nodig heeft.

Als u geen collecties heeft, dan verschijnen ze niet op uw startscherm (u kunt de noot over Collecties in Firefox 81+ negeren).

Een nieuwe collectie maken

Om nieuwe collecties te maken:

1. Bezoek de pagina die u aan een nieuwe collectie wilt toevoegen.
  2. Tik op de menuknop.

new preview menu updated
  3. Tik In collectie opslaan.
  4. Tik Nieuwe collectie toevoegen.
  5. Voer een naam voor de nieuwe collectie in in het tekstveld.
  6. Tik Klaar.
  7. De collectie wordt nu getoond in de sectie Collecties op het startscherm.

Bezoek Collecties in Firefox voor meer info over hoe u deze kunt beheren.