De startpagina van Firefox aanpassen

In Firefox voor Android kunt u de inhoud kiezen die u wilt zien bij het openen van een nieuw tabblad. Stel dit in voor uw favoriete webpagina of laat de standaard startpagina van Firefox verschijnen die geweldige inhoud weergeeft, zoals hoogst geplaatste websites, populaire verhalen op Pocket (nu onderdeel van Mozilla) en websites die u onlangs hebt bezocht of waarvoor u een bladwijzer hebt gemaakt.

Topwebsites in Firefox voor Android bieden toegang tot pagina’s die u onlangs hebt bezocht of waarvoor u onlangs een bladwijzer hebt gemaakt. Als u een nieuwe gebruiker bent, toont Firefox de hoogst geplaatste websites volgens Alexa. Dit artikel toont hoe u topwebsites kunt beheren door ze te verplaatsen, vast te maken of te verwijderen.

Panelen verbergen of herschikken

1. Tik op de menuknop (onder het scherm op sommige apparaten of in de rechterbovenhoek van de browser), en daarna op Instellingen (mogelijk dient u eerst op Meer te tikken).
  2. Tik op Algemeen, en daarna op Startpagina.
  3. Tik op het paneel dat u wilt verbergen of verplaatsen: Topwebsites, Bladwijzers of Geschiedenis.
  4. Maak een keuze uit de volgende instellingen:
    • Instellen als standaard: het paneel wordt het eerste dat u ziet als u een nieuw tabblad of Firefox opent.
    • Verbergen: verwijdert het paneel van het startscherm.
    • Volgorde wijzigen: verplaatst het paneel naar links of rechts op het scherm.

Extra inhoud op het paneel Topwebsites tonen

1. Tik op de menuknop (onder het scherm op sommige apparaten of in de rechterbovenhoek van de browser), en daarna op Instellingen (mogelijk dient u eerst op Meer te tikken).
  2. Tik op Algemeen, en daarna op Startpagina.
  3. Tik op Topwebsites.
  4. Tik onder Extra inhoud op de schakelaar naast elk type inhoud dat u wilt zien.

Miniaturen bewerken

Houd uw vinger op een miniatuur om een menu met verschillende opties zichtbaar te maken, zoals het openen van een website in een nieuw of privétabblad, verwijderen, bladwijzer maken, delen, kopiëren of vastmaken van een website op een bepaalde plek.

top sites context menu 57

Een andere website als uw startpagina instellen

Zie De startpagina wijzigen naar een bepaalde pagina voor instructies over het tonen van een bepaalde webpagina in plaats van de standaard startpagina van Firefox.

Website vastzetten of losmaken

Om een website op dezelfde plek te houden, kunt u deze aan het scherm Topwebsites ‘vastmaken’. Tik en houd uw vinger eerst op de tegel om het menu zichtbaar te maken.

Top Site_Pin
  • Om een website vast te maken, tikt u op Website vastmaken.
Pin Sites 2

De website is op uw startscherm vastgezet.

Pin Sites 3 Pinned_Site
  • Om hem los te maken, herhaalt u de bovenstaande stappen en tikt u op Website losmaken.
Unpin top site

Bewerken

• Om een website te bewerken, houdt u uw vinger op de tegel zodat het menu zichtbaar wordt en kiest u Bewerken.
Edit Top Site
  • Hier kunt u het adres wijzigen.
Edit Top Sites_2

Verwijderen

• Om een website te verwijderen, houdt u uw vinger op de tegel zodat het menu zichtbaar wordt en kiest u Verwijderen.
Remove_Site

Delen

• Om een website te delen, houdt u uw vinger op de tegel om het menu zichtbaar te maken en kiest u Delen.
Share_site
  • Deel vervolgens via Bluetooth, schijf of maak een keuze uit andere opties.

Adres kopiëren

• Om een websiteadres te kopiëren, houdt u uw vinger op de tegel zodat het menu zichtbaar wordt en kiest u Adres kopiëren.
Copy_Address

Een website toevoegen

• Om een website toe te voegen, tikt u op de lege tegel met het plusteken.
Add_site Add_Site_42
  • Voer daarna het webadres in.
Add_site_1

Het scherm Topwebsites verbergen of zichtbaar maken

Tik op de menuknop (onder het scherm op sommige apparaten of in de rechterbovenhoek van de browser) en selecteer daarna Instellingen (mogelijk dient u eerst op Meer te tikken) , daarna Algemeen, gevolgd door Startpagina, en tot slot Topwebsites.

Customize Top Sites Steps_1-4
  • Hier kunt u de volgende wijzigingen aanbrengen:
  • Om topwebsites op het startscherm te verbergen, selecteert u Verbergen.
Hide_Top_Sites_new
  • Als topwebsites al waren verborgen en u deze op het startscherm wilt tonen, selecteert u Tonen.
Show_Top_Sites
  • Om topwebsites als standaard in te stellen, selecteert u Instellen als standaard.
Default_top_site
  • Voor het wijzigen van volgordes van topwebsites selecteert u Volgorde wijzigen.
Change order of Top_Sites